directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU demanarà la compareixença de Camacho i de Zaragoza al Parlament #dretasaber

Jordi Turull considera una veritable engany el pacte de silenci per tapar l’espionatge de la Camarga, un escàndol que afecta al PPC i al PSC

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turul, ha avançat aquest dijous que demanaran la compareixença al Parlament d'Alicia Sánchez-Camacho i de José Zaragoza, per donar explicacions sobre la seva relació amb els casos d'espionatge que es van fer públics fa uns mesos. Segons Turull, tota la polèmica al voltant d'aquesta qüestió s'ha volgut focalitzar "direccionalment cap a una persona, amb filtracions interessades", en referència al convergent Xavier Martorell, i tant el PPC com el PSC "han d'explicar moltes coses". La decisió arriba després de conèixer l'acord entre Sánchez-Camacho i Método 3, que Turull considera un "pacte de silenci" que demostra que s'ha produït "una autèntica farsa". 
El portaveu de CiU, Jordi Turull, ha opinat sobre la resolució del cas de espionatge de Método 3.
El portaveu de CiU, Jordi Turull, ha opinat sobre la resolució del cas de espionatge de Método 3.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"S'ha estat produint durant mesos una autèntica farsa",

Ha declarat Jordi Turull en relació a la polèmica sobre els casos d'espionatge, per afegir després que el "pacte de silenci" entre Alicia Sánchez-Camacho i l'agència d'espionatge Método 3 deixa en no res totes les proclames que va fer la líder del PPC afirmant que volia arribar fins al final en aquest cas i esbrinar qui havia encarregat que la gravessin en un dinar al restaurant La Camarga.

Turull ha deixat clar que CiU sí que vol arribar fins al final en l'esclariment del cas i, per això, té intenció de demanar la compareixença en seu parlamentària de la presidenta del PPC i l'ex-secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, el nom del qual apareixia en una de les carpetes requisades a Método 3. El dirigent de CiU ha argumentat que la manera d'acabar amb la rumorologia és que es donin explicacions. A més, ha assenyalat que tota la polèmica arran dels casos d'espionatge s'ha volgut focalitzar "interessadament" cap a una sola direcció, en referència a l'exdirector de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, que va dimitir recentment. Segons ha dit, es van fer "filtracions interessades".

"Hi ha dos partits que han d'explicar moltes coses", ha sentenciat Turull, que ha posat de relleu que el comunicat de Método 3 en el què explica l'acord amb Sánchez-Camacho deixa clar que els responsables de l'agència d'espionatge consideren que mai es va realitzar una gravació il·legal al restaurant La Camarga i que han assumit la culpa exclusivament per evitar que es filtrés la informació i tinguessin problemes amb la custòdia. Turull interpreta que "si no hi ha cap acte il·lícit és perquè hi havia consentiment per la gravació de la conversa".

El PSC, per la via judicial

Jaume Collboni ha estat l'únic representant d'un dels dos partits interpel·lats per CiU que s'ha posicionat respecte a aquesta petició de compareixença. El portaveu del PSC ha apostat per deixar que la investigació judicial avanci i no contribuir a "incrementar el circ i l'espectacle polític entorn a aquest tema". Segons Collboni, els socialistes catalans ja van dir el què havien de dir quan va comparèixer Xavier Martorell al Parlament que era, segons ell, qui podia tenir una responsabilitat política.

Sobre l'acord entre Sánchez-Camacho i Método 3, el dirigent del PSC ha considerat que és "al·lucinant" que algú que ha demanat explicacions i que s'ha emprenyat molt "de cop i volta" tanca un pacte i "aquí no ha passat res". "Qualsevol ciutadà veu que s'ha muntat un espectacle mediàtic", ha conclòs.

En canvi, la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, no ha descartat que el seu grup doni suport a la petició de compareixença, tot i que no havia previst demanar-la. Camats ha dit que els ecosocialistes estan "estupefactes" i "perplexes" davant dels casos d'espionatge i contraespionatge, i ara encara ho estan més perquè es vulgui "tapar tot i mirar cap a una altra banda quan l'afecta a un mateix".

En una línia similar, el republicà Lluís Salvadó ha considerat que es "bo" que la transparència es traslladi a la cambra catalana i que es puguin escoltar en seu parlamentària les declaracions de les principals parts implicades en el procés. "Això no pot acabar així", ha declarat Salvadó per afegir després que "no pot ser que un tema que ha generat tant de rebombori es tanqui en una carpeta amb un acord entre les parts".

El líder de C's, Albert Rivera, ha anat més enllà i ha demanat la creació d'una comissió d'investigació sobre els casos d'espionatge, una proposta que ja portar al ple precisament amb l'acord del PPC i que la cambra catalana va rebutjar. "Cal una investigació caigui qui caigui", ha clamat Rivera, que ha defensat que "seria bo" que els ciutadans sabessin qui ha posat micròfons. Segons ha dit, és "inexplicable" que, després de l'enrenou que s'havia muntat amb aquest cas no es pugui investigar al Parlament i el PPC decideixi que "fins aquí hem arribat" en la investigació judicial. Rivera creu que s'ha fet un "pacte de silenci fins i tot dintre del PPC" perquè "potser el què s'havia de conèixer era tan greu" que han optat per evitar que es faci públic.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
21 de juny de 2013, 17.46 h

TURULL, FINS AL FINAL! CREC QUE HA FET MOLT MAL A CATALUNYA, QUE NO ES PARI FINS QUE SABEM LA VERITAT. ENDEVANT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 de juny de 2013, 10.22 h

Turull, gastat com un duran lleida de cantonada, es dedica a perdre el temps jugant a la petanca i a fer tonteries amb la quemacho, CDC, partit sense nord i jugant a la golferia; Turull, jugues al golf?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
21 de juny de 2013, 07.18 h

Camacho perdona al pecador, ego te absolvo pecatis tuis, imposar-li La penitència del silenci etern, per seculà seculorum, amén.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 de juny de 2013, 22.11 h

El PP y el PSOE, tots funcionaris i successors d"ex franquistes s'ha creat una Espanya irreal per manar les quatre empreses públique des de Madriz. El PSC ho ha vist ja? O encare no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepo fletxa Terrassa
20 de juny de 2013, 20.36 h

Mirem de no perdre´ns en temes que podem arranjar quan tinguem de cara el gros de la legislatura, que no és res més que aconseguir la data i la pregunta de la consulta doncs aquestes són les eines per millorar ràpidament el benestar de la nostra ciutadania.
Visca la erra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de juny de 2013, 19.23 h

La justícia no s’empassa els recursos de Llanos de Luna.
Els jutjats tomben set accions judicials contra les declaracions de “territori català, lliure i sobirà”.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, està perdent la partida amb els municipis catalans que ha decidit portar davant de la justícia. Així ho demostren les resolucions dels jutjats que ja han tombat set dels recursos que va presentar Llanos de Luna, en els que fa referència a les decla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de juny de 2013, 18.29 h

La Comissió Europea (CE) ha decidit avui portar Espanya, altre cop, davant del Tribunal de Justícia de la UE per les normes relatives a la contractació de treballadors en diversos ports .

Aviam quin pacte faran aquests absolutistes.


Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.