directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'ONG Fotògrafs per la Pau entrega un centenar d'ovelles i vint vaques a les vídues víctimes del genocidi de Srebrenica

L'acte ha estat seguit per televisió i premsa bosniana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'ONG gironina Fotògrafs per la Pau ha entregat aquest dissabte al migdia un centenar d'ovelles i vint vaques a les vídues víctimes de la matança de Srebrenica, durant la Guerra dels Balcans el juliol del 1995, on van morir més de 10.000 persones en deu dies. Una delegació de 50 gironins -encapçalats pel vicepresident de la Diputació de Girona, Joan Pluma, el diputat de Cooperació, Pere Trias i el diputat Miquel Calm- han fet entrega dels caps de bestiar a les vídues víctimes. Aquesta ha estat la principal acció del projecte Krava dut a terme per aquesta ONG, encapçalada pel fotoperiodista Miquel Ruiz, a petició de l'associació de les Mares de Srebrenica i Zepa. El projecte Krava va començar fa un any i s'han aconseguit reunir 60.000 euros per a comprar els caps de bestiar i material escolar i ordinadors que es repartiran per deu escoles de la zona.
vaca bosnia
Comparteix
   


Etiquetes
El matí ha començat amb el repartiment de material a una escola dels voltants de Srebrenica. Tota l'expedició gironina, acompanyada per la presidenta i d'altres membres de l'associació Mares de Srebrenica, han anat a una escola on han fet entrega d'un ordinador nou, un de segona ma i dues caixes amb quaderns i bolígrafs. L'escola estava plena (tot i que és dissabte i no hi ha classes) i els nens i els professors han rebut amb els braços oberts l'ajut provinent de l'ONG Fotògrafs per la Pau.

En total, es podran repartir deu ordinadors nous (valorats en 10.000 euros i comprats per la Diputació), tretze d'antics i nombrós material escolar i roba per als nens i nenes de la zona.

El projecte Krava

Totes les vaques i ovelles que s'han entregat aquest dissabte a Srebrenica donaran llet i conrearan les terres de les dones que han retornat anys després de viure en camps de refugiats. Amb la llet, les dones podran fer formatges i mantega per vendre-la als mercats i tenir una font més per subsistir.

Cadascuna de les persones que ha viatjat des de Girona per fer l'entrega del bestiar ha 'batejat' simbòlicament cada animal amb una cinta que duia el nom de la vaca o ovella i l'ha entregat a la seva propietària. Les dones que han rebut el bestiar –la majoria d'elles vídues que han hagut de reconstruir soles les seves cases- han agraït sincerament el gest. 'És la primera cosa concreta que em donen després de l'horror que hem passat', deia una dona de 58 anys que ha perdut el marit i tres fills durant la guerra. Una altra d'elles destacava que amb la vaca estarà 'entretinguda' i deixarà de pensar durant una estona cada dia en el seu marit, les restes del qual encara no han estat trobades.

Els representants de la Diputació han destacat que és 'un exemple de solidaritat' de tota la societat gironina l'entrega que aquest dissabte s'ha fet a aquestes dones i s'han mostrat disposats a seguir col·laborant en futurs projectes de l'ONG gironina.

El president de l'ONG, Miquel Ruiz, ha dit que aquest és 'un dels dies més feliços' de la seva vida i ha afegit que les cares de satisfacció de les dones –que han rebut entre somriures i llàgrimes la donació- compensa tots els esforços fets per tots els gironins que han participat del projecte.

Fotògrafs per la Pau té la voluntat de continuar amb el projecte Krava que està previst que tingui una segona fase. La voluntat de l'ONG es retornar a Srebrenica en un any per comprovar com estan les vaques i ovelles que avui s'han entregat.

L'acte ha estat seguit per la televisió bosniana i els diaris també se n'han fet ressò.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.