directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Referèndum, eleccions plebiscitàries o declaració unilateral amb l’objectiu de la República Catalana

Les bases d'ERC aproven per 677 vots a favor, 2 en contra i 7 en blanc la ponència que marca el full de ruta per la independència

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- Les bases d'ERC han aprovat per 677 vots a favor, 2 en contra i 7 en blanc la ponència que marca el full de ruta per aconseguir la independència. Ho han fet a la conferència nacional que el partit celebra aquest cap de setmana a La Farga de L'Hospitalet del Llobregat. El text indica que el referèndum o la consulta és "l'instrument idoni", però no descarta les eleccions plebiscitàries o la declaració unilateral. El coordinador de la ponència, Joan Manuel Tresserras, ha explicat que l'objectiu és explorar els límits de la legalitat però que "la prioritat és la veu sobirana del poble". Tresserras ha subratllat que ERC assumeix la responsabilitat per ser "l'eix fonamental" en la construcció de l'estat.



Comparteix
   


Etiquetes
ERC ha votat per una àmplia majoria la ponència que estableix el referèndum o la consulta com "l'instrument idoni" per aconseguir la independència. El text entén que aquest sistema produeix una resposta explícita a una pregunta "clara i concreta" formulada a "tot el conjunt del cos electoral, sense marge per als dubtes i altres interpretacions".

Respecte el debat sobre si la consulta o referèndum ha de ser o no vinculant, la ponència posa de manifest que aquests sistemes sempre seran "políticament vinculants" per la "legitimitat que deriva del resultat obtingut".

La ponència, però, no descarta ni unes les eleccions plebiscitàries ni una declaració unilateral d'independència per part del Parlament, però les consideren opcions "imperfectes". La declaració unilateral, per exemple, "és inviable si abans no s'han esgotat totes les vies legals i democràtiques".

"Eix fonamental en la construcció de l'estat"

El coordinador de la ponència, Joan Manuel Tresserras, ha estat l'encarregat de presentar el text davant els militants i simpatitzants que omplien el recinte firal de La Farga de L'Hospitalet del Llobregat. En total, s'hi havien inscrit unes 1.200 persones.

Tresserras ha indicat que aquesta ponència fa que ERC assumeixi la responsabilitat de liderar l'emancipació nacional i que el partit es converteixi en "eix fonamental" per construir el nou estat. En aquest sentit, ha afegit que les opcions passen per explorar els límits de l'empara legal, però que la prioritat serà "la veu sobirana del poble".

Crida a les esquerres i al PSC

L'exconseller també ha explicat que amb aquest text "estem disposats a ser la referència de les esquerres catalanes en l'emancipació nacional". "Fa més temps que som independentistes, fa més temps que hi hem pensat i tenim més idees que els altres", ha subratllat.

Tot i així, ha fet una crida a la resta de partits d'esquerres a sumar-se al procés i s'ha preguntat, en una clara referència al PSC, "quina és aquella esquerra que vol ser esquerra i que se situa al marge del procés, que no reconeix l'hegemonia ni l'oportunitat de la transformació social?" . Ha indicat que els moments fundacionals són els més adients per fer transformacions. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
7 de juliol de 2013, 19.57 h




#17 Pero... no sus e dischio SESENTA Y SAI BESE KE NO ME AGAI INBENTO GIRIPOYIAS? EING? EING? EING? ke aluego los cataranes se bang a pensal ke estemo locos toos los frankistas, coñio!!!!

Como quiere tu, degrasiao, ke un siego ma siego ke un gato escayola, contemple una INJUSTISIA, ke ya de pol si tieneng un colós i una folma difísires de bel!!!!

Me bis a cagá chio en ti i en tu puta madre si no puede tu arreglás esa urtima giripoyés ke as ecrito, so CABRON, ke me kerei matal a dig-g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
7 de juliol de 2013, 19.12 h

EN MUY SIMPLE Y NO TIENE MUCHA EXPLICACIÓN COMPLEJA. HASTA UN CIEGO PUEDE CONTEMPLAR LA INJUSTICIA EN LA CUAL ESTÁ INMERSA LA SOCIEDAD CATALANA, MALTRATADA Y ENGAÑADA POR EL NACIONALISMO PERIFÉRICO. AFORTUNADAMENTE NO SOMOS TODOS Y NO SON LA MAYORÍA LOS ANESTESIADOS E INTOXICADOS BRUTALMENTE POR ESTA LACRA Y CÁNCER DE CATALUÑA, LOS POLÍTICOS NACIONALISTAS.


Las sociedades vascas y catalanas, no han crecido en libertad absoluta lamentablemente durante este periodo de 40 años que llevam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bejota fletxa bcn
7 de juliol de 2013, 18.56 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

N.B.Igual que al Qubec...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
josep mª fletxa el vendrell
7 de juliol de 2013, 12.13 h

Una llàstima de missatges absurds que no serveixen per a res, insults sense cap sentit, una llàstima.
Teniu el poble darrera no ens defraudeu amics això va de debò a per totes. VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jaume fletxa Esplugues de Llobregat.
7 de juliol de 2013, 11.55 h

#4 Prt ,prt, prt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
pasbort fletxa Vila-real
7 de juliol de 2013, 10.12 h

PER UNA VEGADA....
Estic d´acord que teniu que ser VALENTS, VALENTS per acabar aquesta MOSTRUOSITAT ACTUAL d´ambició CAPITALISTA!!!, vulgueu o NO vulgueu teniu que segar les CADENES....TOTES!!!, i que les COOPERATIVES o sia el SOCIALISME el teniu que IMPLANTAR aquí i a TOT el MON sancer, PROU!!! de tenir AMOS sou cada ú de VOSALTRES AMOS de SI MATEIX i....sobretot teniu que pensar, NO per el que us pugun dir com faig jo mateix ací, sino que cada ú de vosaltres els que ho teniu que fer..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepo fletxa Terrassa
7 de juliol de 2013, 05.44 h

Deia en Gandhi (tant alegrement parafrasejat ja fa uns mesos): Primer t’ignoren, Després se’n riuen o s´en foten, Més tard t’ataquen … i Aleshores, ja has guanyat. Com diu la Gavancho darrerament quan es presenta : "Digueu-me que encara riuen. Ja falta menys"
Anem fent brometa de la possibilitat que es produeixi aquest atac, però jo sóc dels convençuts de que es produirà. Ara no deixeu de llegir pel que dic, doncs semblo un unionista d´aquests "locos" que corren per aquí. M´ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
7 de juliol de 2013, 01.07 h

Amb el borbó devant espasa enlaire? Jajajajajajajajaja preparats per anar a La Haya? Jshajajajajajajajs


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
7 de juliol de 2013, 01.05 h

Me dan permiso? Jauajajajajajajajaj Es que no puc jajajajajajajajQuina pooooooor teniu Jajajajajajajajaja Exërcit jauajajajajajaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
7 de juliol de 2013, 01.04 h

#6 Jajajajajajajajaja Si se lo permite? Jajajajajajajajajajaj Aquimane el poble sobirà i ningú més. No cred que Europa accepti que matin civils. Jajajajajajajajaja Si se lo permite? Jajajajajajajajajajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.