directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol nega qualsevol valor a la resolució del Parlament sobre el TC

El tribunal té 'tota la legitimitat' per deliberar sobre l'Estatut · De la Vega creu en la institució 'amb independència de la seva composició'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat avui des de La Moncloa que el seu executiu 'respecta' però 'no comparteix' la resolució del Parlament sobre la renovació del Tribunal Constitucional espanyol (TC), en què la cambra catalana demana al tribunal que es declari incompetent per resoldre sobre l'Estatut i aposta per una reforma de la Llei Orgànica del TC per impedir que els magistrats que hagin esgotat el seu mandat puguin continuar al càrrec. Segons la vicepresidenta, el TC té 'tota la legitimitat' per deliberar sobre l'Estatut i el govern creu en aquesta institució 'amb independència de la seva composició'.
María Teresa Fernández de la Vega, Elena Salgado, PSOE
Comparteix
   


Etiquetes
En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres De la Vega ha deixat clar que el seu executiu no comparteix el text que el Parlament presentarà ara al Congrés i al Senat, tot i que també ha afirmat que no té 'cap por al debat'. Als passadissos de La Moncloa fonts de l'executiu han reiterat que el govern de Zapatero no és partidari de legislar en calent i per la via d'urgència lleis tan importants com la del Tribunal Constitucional.

En aquest marc, la vicepresidenta ha afirmat que 'li sembla molt bé' que el president Montilla hagi demanat una compareixença a les Corts. 'Respectem els debats i la posició de tothom, però la posició del govern és molt clara: legitimitat i renovació d'acord al que disposa la Llei per la via de l'acord. Ja en referència al PP ha apuntat que el camí és la Llei i no 'desnaturalitzar i impedir que es compleixi el que està previst als estatuts i el que ha votat el PP'.

De la Vega també ha afirmat que l'executiu espanyol treballa per la renovació dels tres membres que han expirat el seu mandat, però ha acusat el PP d'haver-la 'bloquejat de manera' en presentar 'els mateixos candidats a totes les comunitats autònomes' i per tant 'desnaturalitzant el sistema d'elecció' i impedint el que la norma preveia, que era la 'participació' de les comunitats.

De la Vega es refereix als dos candidats que les comunitats del PP van presentar per als llocs del Tribunal Constitucional que elegeix el Senat, l'exportaveu del Consell General del Poder Judicial, Enrique López, i l'expresident d'aquest òrgan i del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando. Els socialistes els van rebutjar perquè s'havien pronunciat en contra de totes les lleis de l'executiu de Zapatero.

Segons la vicepresidenta, la postura del PP 'no és raonable' i cal que els populars tinguin 'lleialtat institucional'. 'No sé si el PP vol que es compleixi la llei', ha dit, 'però la resta sí', i per tant 'el que cal fer és complir la llei des d'aquesta lleialtat institucional'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4 Sílvia Martínez
2 de maig de 2010, 11.32 h


Diu: crec en la institució amb independència de la seva composició. Vol dir que si estès composada per, posem, marcianos, també creuria en la institució?
De fet ha de ser una creença ben buida, donat que creu en l'actual, que està deslegitimat a totes bandes, i com diu, la composició li és irrellevant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marga fletxa Barcelona
1 de maig de 2010, 15.24 h

#2 Cap dels links que dónes són operatius......


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de maig de 2010, 12.55 h

#1 Hola Margarida:

estic d'acord amb tu, encara que segurament discutiriem moltes hores en qüestions de detall, centrem-nos en ERC, qui hagi treballat en comunicació sap perfectament que hi ha canvis que no són gratuïts o innocents:

- no és el mateix www.cugat.cat/fotos/efemerides-logo_erc.jpg
-
que 2.bp.blogspot.com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Margarida fletxa Barcelona
1 de maig de 2010, 10.40 h

Veus com el PSOE, el PP i ERC pemnsen el mateix. No importa que sigui per motius diferents. El cas és que no volen avançar ni un pas. De España ja s'entén però aquí 300000 catalans es van pensar que ERC sí que volia avançar. Però està clar que per ells quant pitjpr millor. Són tan inútils com els que proclamen que contra Franco millor. de fet el calcul d'ERC i PSC era que al 2004 guanyaria el PP altra vegada i que tindrien excusa per no fer res. Aquest és el punt d'arrencada de tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.