directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Camacho finalment davant el Parlament de Catalunya

La presidenta del Partit Popular a Catalunya citada a comparèixer davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho haurà de comparèixer davant del Parlament de Catalunya a petició de la Comissió d'Afers Institucionals degut a les diverses escoltes de l'empresa Mètodo tres al restaurant La Camarga. Tots els grups parlamentaris excepte el Partit Popular de Catalunya han votat avui, a favor de que la presidenta dels populars catalans compareixi davant del Parlament per tal de donar les explicacions corresponents sobre el cas. 

PP, presidenta, compareixènça, Espanya, Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho
Alícia Sánchez-Camacho

Comparteix
   

En motiu de tot el ressò mediàtic que està tenint lloc últimament sobre el cas Método 3, amb la filtració de part de les converses d'Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victòria Álvarez a la Camarga, i de les nombroses notícies publicades sobre el tema des de fa uns quants mesos, la votació d'aquesta compareixença havia arribat a ser un dels moments més esperats del Parlament. La compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho, ha estat votada a favor per tots els grups parlamentaris, excepte el PP de Catalunya que han preferit que la seva presidenta no s'expliqués davant del Parlament. Tot i la votació favorable, encara no s'ha fixat una data per la compareixença de la líder dels popular tot i que la Mesa de la CAI assegura que aquesta no es durà a terme abans del proper 31 de juliol.

Enric Millo, Portaveu del PP, ha mostrat el seu desacord respecte la decisió de fer comparèixer a Alícia Sánchez-Camacho al Parlament, ja que segons ell es tracta de fer donar explicacions a la "víctima" dels casos d'espionatge. Segons el portaveu popula,r l'objectiu d'aquesta compareixença no respòn a la voluntat d'esclarir els fets transcorreguts a 'La Camarga', sinó a la "obsessió" d'alguns grups de "perseguir" al Partit Popular i a la seva líder degut a les seves conviccions contra el procés sobiranista català.

Jaume Bosch, diputat de ICV-EUiA ha sigut l'únic en demanar paraula després de la intervenció de Millo, i en el seu torn ha volgut mostra la seva sorpresa davant el desacord del PPC en la compareixença de Sánchez-Camacho, tenint en compte que van ser ells mateixos que van demanar la creació d'una comissió d'investigació sobre els casos d'espionatge a Catalunya.

 

Aquesta compareixença va ser sol·licitada per Convergència i Unió, així com les compareixences de l'exconseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i del diputat socialista José Zaragoza. En aquest àmbit els populars catalans han criticat la citació de Camacho per part de CIU, ja que consideren que es tracta d'una "víctima" de l'espionatge,i la decisió de no citar a altres persones presumptament espiades també per Método 3 com "Joana Ortega, Felip Puig, Joan Recasens, Francesc Amador, José Montilla, Josep Maria Matas, Marc Fuentes, Albert Batet o Josep Lluís Carod-Rovira".


Així doncs, després dels resultats de les votacions Camacho, Llena i Zaragoza estan obligats a comparèixer a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, i si algú es negués a fer-ho estaria incomplint la seva obligació, però no podria ser sancionat.

 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
10 de juliol de 2013, 19.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=KMZYrM2amGY

Vídeo on s'analitza per què hi ha corrupció a l'Estat espanyol i apuntem possibles alternatives per Catalunya un cop esdevingui un estat de ple dret.

Està clar que una de les primeres coses que hem de fer a l'hora de crear l'Estat Català és dotar-lo d'una legislació anticorrupció i per la transparència exemplar. Hem de fer tot el possible per no repetir els errors de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ln e = 1 fletxa ((*(( P.P.C.C. ))*))
10 de juliol de 2013, 17.58 h




Per què serà que la jutgessa que instrueix el cas no ha volgut considerar que la pretesa "indemnització" pugui fer donar per tancat el cas?????


IMAGINACIONS MEVES??? ... potser sí ... potser no ...



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de juliol de 2013, 17.56 h




Imaginem per un moment que algun/a líder polític/a ha rebut "sobres-sous" per valor, posem per cas de .... no sé, diem 60 000€

Seguim IMAGINANT que l'enrariment de l'ambient, amb totes les investigacions en marxa, li fan agafar por i desitja trobar una manera de BLANQUEJAR aquests diners IL.LÍCITS.

Contracta una agència de detectius a la QUAL paga 10 000€ , a canvi que li gravin una conversa "confidencial"

Després, segons l'acordat prèviament, denuncia l'agència, i ambdós f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de juliol de 2013, 17.36 h

http://www.youtube.com/watch?v=aedfuT5ffs8


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.