directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Convergència acusa el PSC de posar la 'fidelitat al PSOE' per sobre dels interessos de Catalunya

Considera 'esperpèntica' l'actitud dels socialistes catalans vers Zapatero

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha lamentat 'la situació esperpèntica' que es viu a Catalunya amb l'actitud d'un PSC que ha tornat a mostrar la seva 'fidelitat absoluta' al PSOE amb 'reunions clandestines', en lloc de defensar amb fermesa els interessos catalans. Puig feia així referència als retrets entre membres del PSC i el PSOE, que ha acabat amb Rodríguez Zapatero demanant respecte als socialistes catalans i amb Montilla corregint el seu cap de campanya, Jaume Collboni. Puig ha recordat al PSC que té una 'oportunitat única' de defensar el país i que aquesta dependrà de la posició que prenguin a Madrid amb la resolució signada al Parlament per la renovació del Constitucional.
Felip Puig, Convergència, CiU
Comparteix
   


Etiquetes
El líder convergent ha lamentat que el PSC estigui contribuint al fet que la transició espanyola es tanqui 'en contra dels interessos i les ambicions' de Catalunya. Segons Puig, el PSC fa grans esforços per treure pit i 'fer creure a la gent el que no són', i ha assegurat que 'qualsevol intent del PSC de defensar el país, queda sempre subordinat a la seva dependència orgànica'.

Puig ha criticat que els socialistes estiguin llençant certs missatges des de l'administració catalana a la ciutadania, mentre que aquestes consignes, queden 'desmentides i travades en reunions nocturnes i clandestines', -ha dit Puig fent referència a les presumptes reunions que haurien mantingut PSC i PSOE abans de la signatura de la resolució on es demana la renovació del Tribunal Constitucional espanyol abans que es dicti una sentència de l'Estatut.

Per al líder de CiU, l'escena política actual té un 'accés de teatre i una actuació esperpèntica' amb partits que 'fugen d'estudi i altres que no fan més que reafirmar la seva subordinació a un projecte espanyol'. Puig ha demanat valentia al PSC i els ha instat a mostrar a Madrid quin és el seu posicionament per Catalunya. 'Veurem si tenen a Madrid una posició estètica i testimonial, amb votacions simbòliques al Senat (on el PSC forma part del grup Entesa Català de Progrés, amb ERC i ICV) i on saben que perdran la votació, o si tenen una posició ètica', essent per a Felip Puig el congrés on el PSC ha de ser capaç de 'conduir i fer rectificar el PSOE'.

Felip Puig, secretari general de CiU, i el president de la diputació de Tarragona i cap de llista per al Camp i l'Ebre de CiU, Josep Poblet, han estat els encarregats de clausurar la Conferència Nacional de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), celebrada a Sant Salvador (El Vendrell, Baix Penedès) on s'han decidit algunes propostes per incorporar al programa electoral de CiU i s'han analitzat les fórmules per fer arribar la campanya electoral als joves.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Isabel fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 12.03 h

El que aquí es debat no és el que va fer o no va fer CiU durant 23 anys. la història ja jutjarà el paper que cadascú hi va jugar. El que ara interessa és el que ha fet el PSC-PSOE amb ERC durant aquest set anys que són els que es qüestione a les eleccions i què pot oferir CiU de millor en una possible aliança de l'independentisme català, sigui ERC o sigui RCAT, o tots dos alhora. I ja està claríssim que els avenços que ofereix CiU respecte al PSC són tan grans com la Torre Agbar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de maig de 2010, 11.57 h

Res de nou sota la capa del cel unionista que no es conegui. Modificant els protagonistes es com dir que CDC posa per davant de Catalunya els seus interessos personals i els d'Espanya. El Pelipet Puig es el "mil homes" de la sociovergència unionista catalana amb Espanya i es un dels menys indicats per obrir boca.
Felip PUIG es con convers, SOCIOVERGENT i ara, li toca dir el que li passa el gran gurù MADI. Demà que ho sap....fins i tot pot ser el famós lider del sector de dins de CDC anomenat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jofre fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 11.24 h

#2 El teu discurs ja el coneixem tots i està més gastat que la sola de les botes d'en Dani Alves. Tot el país sap que el PSC és un partit español i per això guanya i treu tants vots a les eleccions genrals. I que CiU és un partit català que guanya sempre, encara que no governi per la manca d'ètica democràtica dels perdedors. No t'esforcis més a repetir els teus slògans baratos pq ja estan aconsguint l'efecte contrari i a més et treuen la poca credibilotat que tens entre els teus. P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
3 de maig de 2010, 08.30 h

El cas és que Ciu fa exactament el mateix que el psc i ho fa tant amb el psoe com amb el pp, segons bufi el vent. Si Ciu amb 23 anys de govern amb totes les seves majories i majories absolutes hagués mirat més per Catalunya i menys per Ciu i tota la màfia que hi té al darrere ara no seriem on som. Quan Ciu anteposi Catalunya al partit el primer que faran serà dir que volen la independència de Catalunya i que són independentistes, ara per ara aposten per la via autonòmica administrativa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de maig de 2010, 07.58 h

Sr. Puig, no ens explica res que no sabem. El psc ha estat sempre una sucursal del psoe i sempre ho será, per més que ho vulgui dissimular.
Per quan l'independència???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.