directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy finalment s'atreveix a comparèixer davant el Congrés

Rajoy compareixerà al Congrés dels Diputats per petició pròpia per tal de donar explicacions sobre el Cas Bárcenas

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

 

Mariano Rajoy, president del govern espanyol, ha anunciat avui la seva decisió de comparèixer al Congrés dels Diputats entre els mesos de Juliol i Agost per tal de donar explicacions sobre el cas Bárcenas. Respecte el cas, Rajoy parlarà també sobre el suposat finançament irregular del Partit Popular i dels sobresous que haurien cobrat ell i altres membres de l'executiu del partit, segons Bárcenas. Així doncs, Mariano Rajoy ha decidit comparèixer al congrés a petició pròpia per debatre la situació política en general, i d'aquesta manera desactiva les peticions de compareixença que havien presentat tots els grups de l'oposició. Rajoy ha anunciat la seva compareixença com a resposta a les preguntes dels periodistes durant la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el primer ministre de Romania. Cal remarcat, que els membres del seu govern havien defensat fermament, durant tot aquest temps, capacitat del president de decidir ell mateix sobre la compareixença.

 

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

Comparteix
   


Etiquetes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui com a resposta a les preguntes dels periodistes, durant la roda de premsa posterior a la reunió amb el primer ministre de Romania, la seva propera compareixença davant el Congrés dels Diputats. El president del govern ha explicat que el diumenge va presentar la sol·licitud corresponent, i d'aquesta manera compareixerà davant de la cambra per donar explicacions sobre el Cas Bárcenas, el suposat finançant irregular del PP i els possibles sobresous cobrats. Rajoy va explicar al president del Congrés que “presentaria una sol·licitud de compareixença per tenir una intervenció al Parlament” per tal d'explicar “la situació en què viu actualment el nostre país, tan des del punt de vista econòmic, amb noves dades econòmiques que estem coneixent, també des del punt de vista polític, on lògicament parlaré del tema que li preocupa”.
 


Finalment, Rajoy s'atreveix a donar explicacions

 

Sembla ser, doncs, que amb la seva propera intervenció al congrés, Rajoy pensa que ha arribat el moment de donar les explicacions pertinents respecte el que ha passat recentment al país, i així aclarir els dubtes que s'han generat i que molta gent té a l'actualitat. Així doncs, Rajoy creu que ara és el moment adequat per donar explicacions sobre els casos de corrupció que afecten al PP, i fer entendre al conjunt de la ciutadania, si és possible, el que ha passat amb el finançament irregular del Partit Popular.



Per altra banda, el president del govern Espanyol, però, s'ha volgut defensar d'aquells que l'acusen d'haver mantingut el silenci durant massa temps i ha recordat que a ell li han fet multitud de preguntes al Congrés i al Senat però que ningú li ha “preguntat sobre aquesta qüestió". Per tant, segons Rajoy, aquesta qüestió ja està resposta però és un bon moment per fer balanç de la situació actual i futura del país i aclarir els possibles dubtes generats.



La versió de Rajoy

 

El president del govern, ha afirmat també, que a part de donar les explicacions pertinents, amb la compareixença podrà donar el seu punt de vista, que segons ell, també és necessari. Ho farà d'aquesta manera, ja que Rajoy creu que el congrés, és el lloc de la sobirania nacional, i per tant, el millor lloc per realitzar aquest tipus de declaracions. Tot i la compareixença, Rajoy ha deixat clar que no dimitirà, que la seva intenció és la de "seguir treballant defensant l'interès general dels espanyols". Rajoy ha enunciar que li “agradaria que l'economia espanyola aviat remuntés el vol" i que els espanyols "veiessin que aquestes polítiques que en moltes ocasions no han agradat produeixen efectes". Així doncs, contràriament a la demanda del PSOE, la intenció de Rajoy és la de continuar en el càrrec, i deixar aquesta petició de dimissió dels socialistes espanyols de banda.


Compareixença a petició pròpia


Fonts de La Moncloa han enunciat que ja va ser la setmana passada quan l'equip del president va decidir per fer efectiva la compareixença a petició pròpia, després de la declaració de Luis Bárcenas a l'Audiència Nacional. D'aquesta manera Rajoy no farà la compareixença habitual d'abans de l'estiu, que es realitza anualment. Aquesta decisió de la petició pròpia evitarà que els populars quedin retratats a la Diputació Permanent del pròxim 24 de juliol, en què es debatran les peticions de compareixença que han presentat tots els grups de l'oposició. A més a més, la petició pròpia desactiva l'amenaça de moció de censura que el PSOE havia anunciat en el cas que el govern espanyol i el grup que li dona suport es negués per vuitena vegada consecutiva a permetre que Rajoy donés explicacions al Congrés.

Rajoy podrà ampliar d'aquesta manera el contingut del debat, que quedarà englobat en les mesures que cal adoptar per combatre la corrupció política, de manera que també s'hi podran abordar els casos de suposada corrupció del PSOE amb els EROs a Andalusia.


La data de la compareixença la fixarà la mesa el proper dimecres, i a partir d'aquest moment podrem saber si la compareixença serà a finals de juliol o principis d'agost. Per la seva part, els socialistes havien advertit aquest matí, que la compareixença s'havia de dur a terme abans del setembre., i que del contrari, presentarien igualment la moció de censura que hauria centrat el debat polític algunes setmanes més, un fet que el govern espanyol, finalment, ha volgut evitar.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de juliol de 2013, 14.14 h

#19 Gràcies però no en volem del teu dinar diari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
23 de juliol de 2013, 10.12 h

El chorizo Don Mariano encara els hi fotrà la cartera als diputats; Mariano, para de robar por España, cojones!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
pasbort fletxa Vila-real
23 de juliol de 2013, 10.05 h

Aquest bon home el que tindria que fer es PRIMER des-borregar-s´hi ell i després desborregar als seus seguidors que 50 anys ABORREGAT JA ES SUFICINET NO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ciu ciolina fletxa la casita blanca
23 de juliol de 2013, 09.59 h

El pichi no se cae, el pichi se tira. És fastigós ser español per obligació amb la corrupció demostrada i la que es podria demostrar amb les mentides i aixafament de la clase obrera el puto PP només perdria 1/3 dels vots. Españññoles, Franco ha muerto! Al igual que la mayoría de vuestras neuronas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
S.Curçó fletxa ((*(( PPCC ))*))
23 de juliol de 2013, 09.47 h



Aquí s'han eliminat opinions i ara les referències amb coixinet # (number sign) NO FUNCIONEN, semblen boges.

Qui ha tingut la brillant idea d'eliminar-les? els moderadors? els mortadelos amb SITEL? un hacker?



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
xxx serena fletxa mi casa
23 de juliol de 2013, 00.08 h

Gli spagnoli sono la vergogna dil mondo,sono corrotti,e poi non aveva sentito mai un linguaggio cosi,vedo que sono una schifezza......CORAGGIO CATALOGNA,VI AUGURO CHE SI SODDISFANO I VOSTRI DESIDERI AL PIU PRESTO.......VISCA CATALUGNA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
F.Ibló fletxa ((*(( PPCC ))*))
22 de juliol de 2013, 22.44 h




#11 #14 Amb tot el respecte i en confiança, Aragoneses, digues-nos sincerament: tu en realitat ets l'Alícia Chanches Camacho, no és cert? No et voldria desmotivar, però la veritat és que se't nota molt, no saps dissimular gaire.



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
F.Ibló fletxa ((*(( PPCC ))*))
22 de juliol de 2013, 22.34 h




#14 ARAGONESES !!!! SISPLAU !!!!! ja t'he avisat a la notícia de la piscina del treu AMO I AMANT:

Tingues un MÍNIM de DIGNITAT i de VERGONYA, que estás fent l'INDIGNE d'una manera INNACCEPTABLE per a nosaltres, catalans, gent amb una ÈTICA i una DIGNITAT PERSONAL.

MODERA'T, SISPLAU, i si escrius aquestes coses perquè el vi et fa mal, NO BEGUIS NI ESNIFIS COLA.

Sembla impossible que siguin tan morbosos i desgraciats, aquests franquistes.

Quina VERGONYA ALIENA...




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de juliol de 2013, 22.32 h

#11 Pensi che sia giunto il momento di parlare di amore morto di fame?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pepo fletxa Terrassa
22 de juliol de 2013, 22.03 h

Que ho fa en Rajoy, per mentir més encara???? El que ha de fer, és anar a cagar a la via. De debò que ens hem de preocupar per la nostra realitat i no per la d´ells, tot i que ens afecti, perquè darrera de la porqueria que hi ha a España, no ens en sortirem.
Prou que afectarà el procés d´alliberament nacional català, tota aquesta merda espanyola que ens llençaran al damunt, però per això mateix, hem de mirar en una sola direcció i aquesta no és una altra que aconseguir la unió d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.