directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs: a l'Estat "plou, les desgràcies passen i cobra Montoro"

Homs denuncia que 900.000 euros dels ajuts del Govern per les riuades acaben sent per pagar l'IVA

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Govern creu que "té molt poc sentit" que en inversions i contractacions d'urgència que la Generalitat fa quan es destinen recursos a pal·liar efectes produïts per desastres naturals, incendis o riuades, l'administració catalana hagi de pagar grans quantitats de diners a l'Estat en concepte d'IVA. En aquest sentit, el conseller de Presidència i portaveu, Francesc Homs, ha denunciat que dels 5,2 milions en obres que el Govern va destinar per a obres "necessàries" per refer accessos i carreteres malmesos per les riuades a l'Alt Pirineu, "900.000 euros se'n van en IVA". "Aquí plou, les desgràcies passen i cobra el senyor Montoro", ha criticat Homs apel·lant al ministre d'Hisenda.

Comparteix
   


Etiquetes
En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern ha explicat que aquest dimarts s'ha aprovat destinar 900.000 euros a complementar els 5,2 milions que en setmanes anteriors s'havia decidit destinar a pagar obres "contractades per urgència" per pal·liar els efectes de les riuades de la Vall d'Aran i el Pallars. En parlar d'aquesta aportació, Homs ha volgut fer notar que aquesta quantitat equival, justament, al que la Generalitat haurà de pagar en concepte d'IVA per aquestes obres.

"És una paradoxa, i molt xocant, que per una adjudicació d'obra d'urgència 900.000 euros se'n vagin a pagar IVA. S'ha d'actuar ràpidament i l'administració que té l'aigua al coll es gasta 5,2 milions dels quals quasi un milió és per pagar IVA", s'ha queixat Homs, que ha afegit, irònicament, que a l'Estat amb aquest sistema "plou, passen les desgràcies i cobra el senyor Montoro".

És per això que el Govern s'ha sumat a la petició que formalitzarà CiU al Congrés dels Diputats per demanar que en aquests casos amb obres destinades a pal·liar efectes produïts per desastres naturals o incendis "s'excepcioni directa o indirectament aquest IVA o que l'Estat, que és qui cobra l'IVA, inverteixi una quantitat equivalent en aquestes obres".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Palafrugell fletxa Palafrugell
26 de juliol de 2013, 12.28 h

Avui és aquesta barbaritat. Ahir en va ser un altra, i sens dubte demà s'en treuran un altra de la màniga. L'estratègia i l'objectiu final està clar i ja sabem el que ens espera fins que toquem definitivamernt el dos ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi - L'Ametlla fletxa L'ametlla del vallès
24 de juliol de 2013, 12.43 h

Amic Pau Casals.-

En una Catalunya independent també es pagaria l'IVA, la diferència seria que aquest IVA se'l quedaria el mateix govern que l'ha pagat, és a dir cost zero.
Avui qui paga l'IVA és el govern català (que prou escanyat va) i qui se'l queda el govern de Madrid, és a dir per Catalunya cost 12%. Continues pensant que és demagògia? .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
no tinc nom fletxa Barcelona
24 de juliol de 2013, 08.18 h

Patètic.... realment patètic, que agafin la clau de la caixa d'una vegada i deixin d'anar a Madrid a demanar, i demanar i demanar... almoïna, egrunes.... bé...... això és el govern català que hi ha, és a dir, més aviat el que no hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa Terrassa
23 de juliol de 2013, 18.57 h

Però quan ha canviat mai això ??? No ens podem pas escandalitzar ara; que ja ens ho sabem !!! I els 8.855.000.000 d´euros que ens deuen, on són ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau Casals fletxa Girona
23 de juliol de 2013, 18.04 h

Ho sento, però això és pura demagògia. A la Catalunya independent no es cobrarà iva ? En altres casos de catàstrofes ( Lorca ) o inundacions, no es paga l'iva ? Si he de fer obres a casa perquè falla l'estructura, em perdonaran l'iva ? I si és un barri que està fotut ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roser fletxa Barna
23 de juliol de 2013, 17.37 h

Aixó es per que volen si en lloc de fer una hisenda"virtual" fos una hisenda de "veritat " ja no haurien de demanar diners que a sobre son nostres.
Menys enganyar i fer perdre el temps al poble. I si fessin Consulta abans del 2014 , marxariem abans. L'unic que voleu es xuclar de la mamella fins el 2016 . Apa salut i Independència .


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de juliol de 2013, 16.17 h

A Espanya els catalans sempre hem de pagar més que ningú i rebre menys i amb interessos, els monolingües donen lliçons de bilingüisme als bilingües i els fills del feixisme tracten de feixistes als fills dels sotmesos


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.