directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy, protagonista d’un sainet espanyol que ja no va amb nosaltres

El president del govern espanyol ha dit compareix en seu parlamentària per “frenar l'erosió a la imatge d'Espanya que alguns cultiven”

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- "Em vaig equivocar en confiar en una persona inadequada, vaig cometre l'error de creure un fals innocent, però no el delicte d'encobrir un suposat culpable". Mariano Rajoy ha abordat d'aquesta manera en seu parlamentària el cas Bárcenas en una compareixença que segons ha dit té com a objectiu "desmentir les mentides, manipulacions i insinuacions malicioses" d'alguns dirigents polítics i "frenar l'erosió a la imatge d'Espanya que alguns cultiven". Rajoy, que ha citat per primera vegada Bárcenas al Congrés, ha afirmat que no se sent "amenaçat ni xantatgejat per res". Segons ha afirmat, no compareix perquè l'inquieti la "moció de censura "irreflexiva, irrellevant i pueril" que el PSOE va anunciar.

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy -que ha tingut un primer record per les famílies de les víctimes de l'accident de Santiago- ha obert la seva compareixença extraordinària parlant directament de l'escàndol Bárcenas -al que ha citat per primera vegada- que, segons ha admès "concentra la major atenció dels ciutadans i també del seu rebuig". A més, ha advertit que renunciava a parlar d'altres escàndols com el dels ERO a Andalusia i se centraria únicament en aquesta qüestió. 

El president espanyol, que s'ha limitat a llegir el seu discurs en tot moment, ha rebutjat els apriorismes i ha lamentat que els socialistes espanyols considerin que saben ja "la veritat" sobre aquest cas i defensin només una veritat "que han fabricat". El que reclamen, ha dit, és "una ratificació" de les seves idees i, per tant, "digui el que digui avui aquí reclamaran la meva dimissió".

En aquest marc ha justificat el seu "escepticisme" anterior sobre la seva compareixença perquè portar al Congrés "debats estèrils" no ajuden a la cambra ni a la imatge exterior de l'Estat. En tot cas, ha admès que a aquestes alçades els danys a la imatge d'Espanya i a la confiança dels ciutadans "comencen a ser petits al costat del mal que es podria fer si no se sortís al pas i es donés una resposta complerta al que està passant".

No se sent "amenaçat ni xantatgejat per res"

Rajoy ha volgut deixar clar que no compareix al Congrés per la pressió que li hagi pogut fer el PSOE amb l'anunci de moció de censura en el cas que no donés explicacions. "Als que presumeixen d'haver-me portat aquí els diré que presumeixen gratuïtament perquè per a mi una moció de censura mai serà una amenaça, i no em sento amenaçat ni xantatgejat per a res que estigui contemplat a la Constitució".

"Vaig donar crèdit a Bárcenas" i "em va enganyar"
Rajoy ha admès que "es va equivocar" i va "mantenir la confiança en algú que ara sabem que no la mereixia" ha assegurat que "va donar crèdit i es va refiar de Bárcenas" i "li va donar suport" perquè va creure en la seva innocència" fins al moment en què -després de quatre anys d'investigacions- van arribar informacions de comptes no declarats a Suïssa, fet que suposa una "deslleialtat" cap al partit i constitueix "un fet il·legal que no admetia dubtes". "Em vaig equivocar en confiar en la persona



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
2 d'agost de 2013, 12.40 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 d'agost de 2013, 22.56 h

Aquests que s'han de llegir els seus sentiments, que li escriuen uns altres doncs, no son pas gents de fiar! Menteixen!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Luis C fletxa Banyoles
1 d'agost de 2013, 17.36 h

Benvingut serà el dia en que aquestes noticies formin part de la secció d'internacional dels diaris catalans...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 d'agost de 2013, 16.17 h

"I, "Paña", na fent!

Espanya destina 50 milions d’euros diaris en despesa militar, segons un economista
Àlex Furest assegura que els catalans "fa temps que ho tenim clar i per això volem decidir el nostre futur lluny d'aquest tipus de gestió dels recursos públics"

Pocs dies després que se sapigués que Espanya pagarà part de la ‘bombolla armamentística’ amb un crèdit de 877 milions, l’economista Àlex Furest ha posat en evidència l’exagerada despesa en recursos militars de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.