directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fins i tot el CIS ens aboca a la independència

ERC probable primera força política a Catalunya en unes eleccions generals. PP i PSOE s’enfonsen i IU i UPyD recullen les escorrialles d’un acabat model polític espanyol.

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

S'han fet públics els resultat de l'enquesta de juliol del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Els resultats mostren una Espanya en plena crisi política amb uns partits tradicionals sota mínims històrics, i on la demagògia de Rosa Díez recull els seus fruits, de la mateixa manera IU es converteix en tercera força política a tot l’estat, creixement espectacular que no té ICV a Catalunya. I una dada que ha passat desapercebuda  però que indica que a Catalunya el dret a decidir és imparable, per primera vegada des de la mort de Franco, ERC es converteix en primera força política en intenció directe de vot i amb una cuina sociològica més real seria primera força política a Catalunya en unes eleccions generals superant a CiU i emulant el resultat dels republicans duran la II República.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
ERC, primera força política a Catalunya en unes generals en vot directe i també en escons

El vot directe i el que ells diuen vot directe més simpatia deixen a una ERC(1,6 i 2,2) per davant de CiU(1,1 i 1,4) per tant és inversemblant que la cuina del CIS deixi l’estimació de vot dels republicans(2,3) per sota la de CiU(3,1).

Un fet històric, la primera força política en unes generals a Catalunya seria una força clarament independentista

És un veritable terratrèmol polític a l’estat, però també a Catalunya, ERC el partit més antic de Catalunya entre els que tenen representació és converteix, igual que duran la segona república, en primera força política en unes eleccions generals, i confirmen anteriors enquestes com les de El Peiódico i el CEO que ja donaven als republicans com a primera força en unes eleccions nacionals catalanes.

Algú és podia imaginar uns mesos enrere que la primera i segona força política a Catalunya en unes generals serien un partit independentista i un partit nacionalista partidari de l’exercici del dret a l’autodeterminació?

La crisi política a Espanya ens aboca a la independència, ni PP, ni PSOE, i molt menys IU i encara menys UPyD representen cap esperança per a Catalunya

La profunda crisi política a Espanya ens aboca irremediablement cap a una decisió històrica, a l’exercici democràtic del dret a decidir, amb l’actual panorama polític, és un suïcidi intentar salvar Espanya, per salvar Espanya o ajudar-la, la millor solució és la independència. Si ens fixem en els resultats dels partits espanyols majoritaris podem veure com aquests pateixen una greu davallada. El Partit Popular perdria 12,1 punts en intenció de vot respecte les eleccions del 2011 obtenint d'aquesta manera només un 32,5% dels sufragis. El PSOE, per la seva part, perdria un 1.5% d'intenció de vot quedant-se només amb un 27.2% dels sufragis. Per altra banda, es veu una pujada de la intenció de vot de Izquiera Unida que passa del 6,9% al 11,5%. i UpyD gairebé doblaria resultats, i passaria del 4,6% al 8.8%.

Alfred Bosch, un independentista sense complexos, segon polític més valorat a tot l’estat

Si que el seu grau de coneixement és petit, però és tot un símptoma,  la seva valoració supera amb claredat a Duran i Lleida, avui l’ambigüitat és paga cara, tant a Madrid com a Catalunya.  

Uns resultats que anant bé mai es veuran, perquè els catalans ja no tindrem cap necessitat d’anar a unes eleccions espanyoles

Segurament els líders republicans hi estarien d’acord de no celebrar aquests possibles resultats, perquè aleshores voldria dir que a l’any 2014 s’hauria celebrat i guanyat un referèndum, unes eleccions plebiscitàries o una declaració unilateral d’independència. En definitiva és això el que vol la gent i que l’enquesta prediu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
Peinafiel fletxa tv 3 noticias
5 d'agost de 2013, 15.16 h

Mientras nuestras voceras autoridades están preocupadisimas poe el referendum 50.000 niños catalanes pasan hambre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
5 d'agost de 2013, 12.37 h

DESDE LA RESISTENCIA QUEREMOS FELICITAR A CATALUNYA POR LA GRAN CANTERA DE DEPORTISTAS QUE TIENE Y APORTA CONTINUAMENTE A LAS COMPETICIONES INTERNACIONALES.
POR OTRO LADO,LAMENTAR QUE ESTE GRAN POTENCIAL LO ESTÉ UTILIZANDO EL ESTADO FASCISTA ESPAÑOL EN SU PROPIO BENEFICIO,HACIENDO QUE ESTOS GRANDES ATLETAS GANEN PARA ESPAÑA LO QUE ELLOS ,POR SÍ MISMOS ,NO GANARÍAN NI CARGADOS DE DOPING HASTA LAS CEJAS.
INSTAMOS A LAS AUTORIDADES NACIONALES CATALANAS,AL IGUAL QUE APROVECHAMOS PARA HACERLO C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
5 d'agost de 2013, 12.24 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
5 d'agost de 2013, 11.47 h

#19 Saps que em sap greu?, que una vegada tornem a ser un poble sobirà, tu i tots els que pensen com tu, us en aprofitareu. Tindreu unes avantatges que mai haguéssiu arribat a tenir amb ep.panya, sereu ciutadans d'un País modern, nou, net, amb ambició. De totes maneres, ja us anirem trobant un per un i qui no vulgui treballar i fer un País gran... us ensenyarem la porta per que aneu cap a la vostra terra miserable que amb tant d'anhel defenseu. Apadeuuuuu


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
P.Unxó fletxa ((*(( Empordà, NACIÓ CATALANA, Països Catalans ))*))
4 d'agost de 2013, 09.39 h

#34 #36 #38

LUIS MUR, gallineta cagada de por, conilla COVARDA que només de pensar que en F.Ibló et vol trencar la cara, ja corres a amagar-te a sota el llit on la teva dona es tira tots els PORDIOSERUS ASPANYUOLES...

HUAH HUUUAAAHH HUUUUAAAAAHHHH ... tots ens pixem en la teva boca bruta, LUIS MUR "PAREDES"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jordi fletxa CATALUNYA
3 d'agost de 2013, 22.32 h

#38 Veig que la teva puta merda de vida és més patètica del que em pensava,segueix al teu munt de merda,bufó tarat,que el que siguem ho serem perquè així ho voldrem,i tu no hi tindràs res a tallar,pobre tarat de merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
F. Otetes fletxa CALIFATO DE CAGALUÑISTÁN
3 d'agost de 2013, 19.19 h

Jordi fletxa CATALUNYA3 d'agost de 2013, 18.57 h
#49 Que hi participareu l'any que vé?
------------------------
Vamos a ver, BORREGO MANIPULADO DE MIERDA DESDE LA ESCUELA, que a mí me IMPORTA UNA SOBERANA MIERDA que CAGAluña o España tengan o no tengan una selección de ¿fútbol sala? (ja ja ja ja ja ja ja). UNA SOBERANA MIERDA.
A mí lo que me mola es que tú y todos los BORREGOS MANIPULADOS DE MIERDA desde la escuela como tú, tengan NACIONALIDAD ESPAÑOLA y lo ponga en su carnet.
Y lo q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi fletxa CATALUNYA
3 d'agost de 2013, 18.56 h

#36 Que hi participareu l'any que vé?


Catalunya ha tancat amb molt bona nota la participació als Jocs Mundials, que es disputen durant aquests dies a Colòmbia. El nostre país ha estat representat en el futbol sala, on la Selecció Catalana es va guanyar el dret de participar-hi gràcies a la quarta posició aconseguida en l’últim Campionat d’Europa. Catalunya ha viscut aquesta experiència com una gran oportunitat de participar en una competició que compta amb el suport del Comitè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
F. Otetes fletxa CALIFATO DE CAGALUÑISTÁN
3 d'agost de 2013, 18.52 h

Cataluña gana el mundial de waterpolo y España se cuelga la medalla, dice este libelo manipula borregos.
Como hasta los BORREGOS MANIPULADOS DE MIERDA desde la escuela podrá comprobar, este libelo siembra odio, cuelga en la noticia una foto en la que hay varios BORREGOS MANIPULADOS DE MIERDA desde la escuela colgando un cartel con un "CATALONIA IS NOT SPAIN"
Bonita imagen con todas las jugadoras españolas enarbolando la bandera de la gloriosa España
http://www.publico.es/deportes/461138/es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi fletxa CATALUNYA
3 d'agost de 2013, 18.18 h

#34 Que hi participareu l'any que vé?
Catalunya ha tancat amb molt bona nota la participació als Jocs Mundials, que es disputen durant aquests dies a Colòmbia. El nostre país ha estat representat en el futbol sala, on la Selecció Catalana es va guanyar el dret de participar-hi gràcies a la quarta posició aconseguida en l’últim Campionat d’Europa. Catalunya ha viscut aquesta experiència com una gran oportunitat de participar en una competició que compta amb el suport del Comitè Ol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.