directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La UCE arrenca amb una crida al Govern perquè concreti la data i els objectius de la consulta

Elisenda Paluzie ha recordat que Catalunya encara no sap "ni quan, ni què, ni com votarà"

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La 45ª edició de la UCE ha arrencat aquest dissabte amb una ponència sobre la viabilitat d'un Estat Català a càrrec de la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie, que ha recordat que Catalunya encara no sap "ni quan, ni què, ni com votarà". Paluzie ha demanat al Govern i a les diferents forces polítiques que estan a favor de la independència que busquin "punts de consens mínims" per avançar en la consulta. Paluzie ha posat com a exemple a seguir Escòcia "on la campanya del sí va associada a un projecte polític". Francesc Homs, que ha clausurat l'acte, ha recordat que Catalunya "no és lliure per votar" però que es treballarà perquè la consulta es pugui fer el 2014.
El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit l'acte d'inauguració de la 45ª edició de l'UCE.
El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit l'acte d'inauguració de la 45ª edició de l'UCE.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
UCE, Un clam per la independència

Aquest dissabte ha començat una edició més, la 45ª, de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord. L'acte d'inauguració, que ha estat presidit pel portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha consistit en una ponència sobre la viabilitat d'un Estat català a càrrec de la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie. A l'acte també hi ha assistit el degà de UCE, Jordi Sales i l'alcalde de Prada, Joan Castex.

Independència, una finestra d’oportunitats

En la seva intervenció, Elisenda Paluzie ha assegurat que la independència "és una finestra d'oportunitats" per a Catalunya que alhora obre "un munt d'interrogants a resoldre" com ara, ha afegit, si els catalans serem capaços, per exemple, "de fer un país més just i cohesionat". En aquest sentit, Pelozie ha recordat que "per resoldre aquestes preguntes hi hauran molts matisos" perquè a Catalunya, a diferència del que passa a Escòcia, hi han diversos partits que donen suport a la independència. És per això que Paluzie ha demanat tant al Govern com a les diferents forces polítiques que "busquin punts de consens mínims" per avançar en l'objectiu de la independència.

Tenim pressa, molta pressa

Amb tot, Paluzie ha recordat que a Catalunya, encara que es treballi en aquest consens, encara no se sap "ni quan, ni què, ni com es votarà". És per això que aprofitant la presència del portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat que es convoqui la consulta "el més aviat possible" per tal que els favorables i els contraris a la independència puguin "començar una campanya estructurada i argumentada".

Homs s’excusa amb Espanya, però si volem, podem

De la seva banda, Francesc Homs, que ha dit no voler "defugir" aquest debat, ha insistit que la voluntat del Govern és fer la consulta el 2014, però que no ho poden assegurar perquè Catalunya "no és un país lliure" per votar tot i l'Estat espanyol es "digui democràtic".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Joan fletxa bcn
18 d'agost de 2013, 20.00 h

Naturalment que no se si sap ni el què ni el quan ni el com. I no se sap perquè el procés anomenat sobiranista és una enganyifa des del primer moment. Va ser una fuigida endavant de Ciu veient l'èxit de la manifestació de l'11 S. Però de convenciment cap ni un. I sense convenciment no hi ha independència ni en somnis. De fet no és gens estrany que passi. CiU no ha estat mai independentista i no és creïble que ara s'hi hagi tornat de cop, i per tant no es pot esperar que actuï com ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 d'agost de 2013, 17.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=VSPlYFOzLRY

Amics, als primers 100 trams (50 km) de la #ViaCatalana hi falta gent. Deixarem buides les Terres de l'Ebre? Apunteu-vos-hi! A Girona també hi ha trams per omplir!

Aquest serà l'últim 11 se Setembre abans de la independència! De nosaltres depèn!

Hem de fer que la VIA CATALANA sigui un èxit sense precedents i que el món no tingui cap mena de dubte que els catalans anem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
18 d'agost de 2013, 11.14 h

Una dita castellana diu," a Dios rogando i con el mazo dando". Parlem, comentem però també FEM ! VIA CATALANA ! RESPOSTA CLARA I CONTUNDENT!
ESTAT INDEPENDENT! i prous desvaris xicots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
pasbort fletxa Vila-real
18 d'agost de 2013, 10.18 h

Cada dia es més i més clar que els NOSTRES? POLITICS son RAJOY'STES es fan el SORD sols escolten les seves propies MENTIDES QUE ESTAN MOL DE MODA' i es veu que es una bona medicina per anar passant el temps TOT PREPERANT allò de.....NOOOO ENS DONEN PERMIS.....NOOOO ENS HO DEIXEN FER!!! etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Rosa fletxa Rubi
18 d'agost de 2013, 09.57 h

#1 ignorantas! Pero com podeu manipular d'aquesta manera.? La SEAT per molt que el govern central va voler evitar-ho, es va posar a Catalunya perque aquesta va ser la condicio, ja que era l'unic lloc de l'estat que tenia industria i capacitat per a proveir la fabricacio. Pegaso era industria totalment catalana i aixis tot. Quin mal fa la ignorancia i tambe la mala llet


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Resolt fletxa Catalunya
18 d'agost de 2013, 09.03 h

#5 Catalunya JA estava industrialitzada abans de que Franco nasqués, pallús! I, si el caudillo va muntar fàbriques a Catalunya va ser per necessitat o obligació, com per exemple la SEAT, cas en que el grup FIAT exigí que l'empresa s'ubiqués a Catalunya si pretenien fabricar els seus models. La idea de Franco era posar la SEAT al Sud o a Madrid però com que necessitava la tecnologia i maquinària de FIAT es va haver de fotre.

A veure si ens instruïm una miqueta abans de venir a explicar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 d'agost de 2013, 20.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
17 d'agost de 2013, 20.30 h

I per raó d'aquesta industrialització i lideratge econòmic va venir la immigració més gran de la península. Son fets hostòrics. Per bé i per mal, vulguis que no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
17 d'agost de 2013, 20.23 h

La meva mare (q.e.p.d. Des de fa 2 mesos, 94 anys) explicaba qie de patita els Avis l'havien portat a Madrit i ho va trobar com un poble...
De més gran, va anar amb una ganaders de Salamanca i es van estranyar de que a CAT parlessim el català. A més, li digueren: "En CAT no se por què trabajáis tanto". A Extremadura, a casa també d'uns ganaders, al vespre va entrar una minyona per descalcer-los les sabates i el meu pare la va enjegar educadament. Veia, a més, que totes les senyores la mi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.