directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ABERTIS contra l’economia catalana

Els hostalers gironins denuncien la manca d'"escrúpols" d'Abertis per les cues de l'AP-7. Lamenten les retencions de "fins a 23 quilòmetres" que hi ha hagut aquest dissabte.

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha emès un comunicat en què reclama "per segon any consecutiu" que l'empresa Abertis "deixi d'embutxacar-se diners en contra de donar un bon servei al client". Els hostalers lamenten les cues de "fins a 23 quilòmetres" que s'han registrat aquest dissabte a l'autopista AP-7, i acusa la gestora de ser una empresa "que es descriu com a líder" però que ofereix "poca qualitat" i actua "sense escrúpols, aprofitant-se de la necessitat dels catalans, dels turistes i dels transportistes" de circular per l'autopista. Des de la federació es denuncien les avaries "pràcticament diàries" de les màquines de pagament amb targeta, causants, segons diu, de les cues.

Comparteix
   


Etiquetes
Si avui s’haguessin aixecat les barreres de l’autopista, Fomento s’hagués estalviat diners

ABERTIS reclama 1072MEUR a l’Estat i 52MEUR a la Generalitat pel descens de vehicles

Aquestes xifres poden multiplicar-se per tres en els propers anys per uns convenis fets a mida de la concessionària i signats per la ministra Magdalena Álvarez i el conseller Joaquim Nadal. Les xifres consten a lamemòria econòmica de l’empresa (pag. 104) i representen el saldo a cobrar a 31 de desembre de 2012 i que reclama ABERTIS, segons els convenis signats per l’empresa amb el Ministeri de Foment i la Generalitat, el primer per la construcció del tercer carril de l’AP-7 fins a la Junquera i el segon per l’ampliació de l’autopista C-32 de Palafolls a Tordera. Els convenis semblen fets a plaer de la concessionària que és garanteix cobrar si no és produeix un augment del transit, les clàusules són tant favorables que amb la crisi i la disminució del transit Abertis ha fet el negoci del segle, en el cas del conveni de l’AP-7 en tant sols cinc anys d’aplicació la compensació a cobrar arriba a la xifra de 1.072 MEUR i en el cas de la C-32, en tres anys la xifra de la compensació puja a 52 MEUR, en els dos casos l’aplicació del conveni és fins a la finalització de la concessió amb el que la xifra, sobretot en el primer cas, pot multiplicar per tres el seu import, podem parlar de fins a 3.000MEUR per part de l’estat i de més de 200 MEUR per part de la Generalitat.

ABERTIS i La Caixa contra l’economia de Catalunya

De la mateixa manera, la federació denuncia l'actitud dels treballadors de la sortida de Figueres de l'autopista que, "condicionats pel caire especulador de la directiva de l'empresa", "ni es dignen a comunicar les retencions" per prevenir que els conductors "s'endinsin en cues que els faran perdre quatre hores" del viatge de tornada. També es denuncia la reducció de recursos humans als peatges que provoca, segons l'entitat, que el servei sigui "totalment insuficient i de poca qualitat".

La Caixa, principal accionista d’ABERTIS ha quedat retratada davant el sector turístic català

Per tot plegat, la federació lamenta que una de les empreses "més importants i potents de Catalunya" vetlli per aconseguir el màxim de beneficis "sense mirar pels seus clients i estafant-los diàriament". També es denuncia que Abertis aconsegueix "molts ingressos gràcies als ciutadans de Catalunya i als turistes" que arriben a les comarques de Girona i a tot Catalunya, però "no és capaç d'invertir en millorar el funcionament dels peatges de la província gironina i en aquest cas de l'Alt Empordà", perquè consideren "que aquesta situació només es dona una vegada a l'any", una resposta que l'entitat considera "vergonyosa i inacceptable".


Finalment, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona recorda el paper de motor del turisme a Catalunya i reclama que "d'una vegada per totes Abertis solucioni aquests problemes" per no haver-ne de tornar a parlar l'any que ve.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
J fletxa Vila juïga
18 d'agost de 2013, 23.15 h

#22
TOTALMENT FALS!!!
EMBUSTERO!!
BOTIFLER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
J fletxa Vila juïga
18 d'agost de 2013, 23.14 h

#18
Una colla de Opues-Deistas es van apoderar de La Caixa (Que era una institució de domini public) en temps de l'anterior President.
S'han autoasignat sous increibles, han endollat parentela i mes abusos...
Quan siguem independents hem de processar els integrants d'aquestas mafias, fer-los tornar tot el que han robat, tancarlos a la garjola i posar gent competent i honrada a dirigir la institució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
18 d'agost de 2013, 23.13 h


Segons tinc entès una part molt important de la recaptació dels peatges van a parar a la Generalitat, no sé a qui voleu enganyar amb el titular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Eduard fletxa Barcelona
18 d'agost de 2013, 22.51 h

Dissabte venint de la Catalunya nord, per la A9, en territori francés la circulació era densa però fluida, al passar pel peatge de La Jonquera, vaig poder apreciar la cua de vehicles que anava més enllà de Figueres (la meva sortida), el culpable era sens dubte el PILLATGE DE LA JONQUERA. Avertis, INUTILS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
XAvi fletxa teià
18 d'agost de 2013, 13.15 h

QUan siguem independents els expropiem i punt!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 d'agost de 2013, 11.59 h

La Caixa i Abertis empreses enemigues del poble Català volen viure de xuclar-nos la sang, sense aportar res i volen evitar que els catalans poguem decidir com el Grupo Planeta són representants dels oligarques rendistes al servei de Castella que fan de l'explotació als catalans i dels favors de l'amo Madrileny el seu modus vivendi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
18 d'agost de 2013, 11.16 h


#6 #10

Ara estaré uns dies de viatge, però que en LUIS MUR, àlies CAGALANGUTÁN, àlies Juan Montgó-lic, àlies F.Otetes, etc etc... NO ES POSI NERVIÓS NI PATEIXI, que els meus amics hackers HAN FRACASSAT i no han sabut descobrir la seva adressa ni per les llistes de conttribuents, ni per la llum ni per l'aigua ni per res de res. De veritat, no és conya.

LUIS MUR, no pateixis que NO VINDRÉ A FER-TE la visita de cortesia que t'havia anunciat. Tu fes vida normal, no t'amaguis, no vagis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.