directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP perd l'alcaldia d'Arenys de Munt

La CUP deixarà de governar el municipi d'Arenys de Munt, i Joan Rabasseda d'ERC passarà a ser-ne l'alcalde fins a finals del mandat

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El govern en minoria de la CUP a Arenys de Munt deixarà l'alcaldia del municipi després de que CIU hagi trencat la coalició que tenia amb els independentistes des de les eleccions municipals del 2011. Els convergents han argumentat la seva decisió acusant a l'alcalde d'una actitud personalista i una marginació dels regidors de CIU. D'aquesta manera, aquest proper dijous, ERC, CIU i PSC anunciaran la construcció d'un nou govern al municipi, i passaran a ser els responsables de gestionar Arenys de Munt fins a les properes eleccions municipals. Així doncs, Joan Rabasseda, membre d'Esquerra Republicana serà el nou alcalde del municipi, que tindrà una majoria àmplia amb vuit de tretze regidors, i deixarà a la oposició els membres de la CUP i el PP. 

Joan Rabasseda, Portaveu d'ERC a Arenys de Munt
Joan Rabasseda, Portaveu d'ERC a Arenys de Munt
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

La CUP deixarà la seva alcaldia a Arenys de Munt aquesta propera setmana. Els independentistes havien aconseguit guanyar les eleccions municipals del 2011, després de que augmentés la popularitat del seu líder al municipi, Josep Manel Ximenis. Tot i que van guanyar les eleccions amb un marge molt estret, la CUP va aconseguir l'alcaldia establint un pacte amb CIU. Ara bé, després de dos anys de mandat la situació política de la vila ha canviat per complert, i els convergents han decidit trencar el pacte establert, degut a una actitud personalista de l'alcalde que provocava la marginació dels regidors de CIU.

D'aquesta manera, ERC, segona força en les passades eleccions, va arribar a un acord amb els membres de CIU i el PSC per construir un govern alternatiu. Així doncs el proper govern estarà format per quatre regidors d'ERC, tres de CIU i un del PSC, aconseguint una àmplia majoria al municipi.

Les forces polítiques, han decidit no compartir l'alcaldia, i Joan Rebasseda, el líder republicà, serà l'alcalde d'Arenys de Munt fins que s'acabi el mandat.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
PereelDigne fletxa Granollers
22 d'agost de 2013, 20.06 h

Aquest esdeveniment pot sentar un precedent negatiu per a la CUP ja que es podria repetir en alguns dels pocs llocs on encara tenen l'alcaldia. El cas és que Arenys de Munt però era un referent pel tema de la consulta i pel fer de ser el poble més important on la CUP tenia l'alcaldia i és clar el Jiménez, que em sembla que és el seu nom real si no se l'ha canviat, li feia peça ser l'alcalde suprem i únic durant quatre anys però, com explica detalladament l'Ermessenda de Solsona, el pac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
22 d'agost de 2013, 13.57 h

#8
És un gestor força correcte, però el perd, una mica massa d´amor propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Emili fletxa TERRASSA
22 d'agost de 2013, 12.03 h

Senyor Joan Rebasseda li desitjo un bon govern i tornar a deixsr ben amunt el BRESSOL DE TOT PLEGAT. Jo també vaig tenir l'honor de poder-ho viure i encara ara m'esborrono. Li desitjo una FELIÇ i PROFITOSA SINGLADURA ! ! ! ! Llarga vida en Junqueras i a tots els que pensin com ell ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 d'agost de 2013, 10.15 h

#6 Calla y sigue tragando!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
maricel fletxa de munt
22 d'agost de 2013, 10.12 h

#7 Vols saber a qui ha posat de gerent a les empreses municipals que cobren en que no els hi pagaria ningú? Doncs amics i coneguts de la llista de la CUP Quina casualitat no? Fa els mateixos tripijocs que la dreta, fer empreses municipals per col·locar amics. Ah i el servei un desastre!!!!!!!!!!!!!
En Ximenis té un problema d'ego. Ja va marxar d'ERC (Ohhhhhhhh llavors era progre) perquè no el varen votar per ser cap de llista


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'agost de 2013, 09.17 h

vols saber la realitat d'Arenys i de Ximenis?
Doncs resulta que en comptes de traficar amb el servei d'aigües, l'ha fet municipal, públic i propietat de tot el municipi, i això de no fer negocis i tripijocs amb les coses públiques sembla que a CiU no li xala. Te'n recordes d'allò del Sr Recoder amb Acciona???
I si CIU i ERC, en comptes de tindre pactes i coalicions amb els partits espanyolistes, ho fes amb els catalanistes independentistes, NO SERIA MILLOR PER LA INDEPENDÈNCIA??


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
YO fletxa vic
22 d'agost de 2013, 08.32 h

QUE PUEDES ESPERAR DE UNOS FRIKIS ......TODO SEA POR COMER CALIENTE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
22 d'agost de 2013, 00.09 h

Hi ha una frase castellana que diu : donde las dan las toman.
Després de les darreres municipals ERC i la CUP vàren empatar a regidors tot i que ERC va fer un millor resultat en vots.
En aquell momento la CUP va optar a pactar amb la dreta CiU a fi de no perdre l´alcaldia. Doncs bé, ara els mateixos li han donat l´esquena.
D´entrada ERC va voler pactar amb la CUP els dos primers anys de mandat amb alcalde CUP i els dos darrers ERC. La CUP va preferir mantener la seva alcaldía repeteixo p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
21 d'agost de 2013, 21.04 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 d'agost de 2013, 20.36 h

En Jimenez va preferir a CiU ( 3 regidors) que li donava l'alcaldia tota la legislatura a compartir-la amb ERC (4 regidors). Els seu ego és tant fort que no hi veu més enllà. CUP futeu-lo fora!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.