directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santi Vila: 'Mai com ara els moderats hem tingut tan pocs arguments'

L'alcalde de Figueres i candidat de CiU per Girona admet no ser independentista però recorda que és un dels batlles que més ha fet per les consultes

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'M'ha sabut greu la distorsió que han patit les meves paraules', explica l'alcalde de Figueres i proper candidat de CiU per la demarcació de Girona després de convertir-se en el protagonista de titulars com 'M'incomoden molt els temes nacionalistes' o d'altres en què titlla de 'còmic i grotesc' l'independentisme a CiU. En declaracions a directe!cat Vila admet que no és independentista però alhora se sent honorat d'encapçalar una candidatura on hi ha independentistes. Alhora, però, recorda que ha estat un dels alcaldes que més ha fet per les consultes, anant a votar 'sí' obertament i convidant per carta (pdf) a tots els figuerencs a participar-hi. Vila explica que es resisteix a creure que l'Espanya plurinacional no és possible tot i que confessa que 'mai com ara els moderats hem tingut tan pocs arguments'.

Comparteix
   


Etiquetes
Santi Vila considera que les seves paraules en una entrevista d'una hora de durada amb l'agència de notícies Europa Press han patit una 'distorsió' fins arribar a generar titulars prou cridaners. 'Considero que allò que ha fet gran CiU és el fet d'aplegar moltes sensibilitats diferents', s'explica i afegeix que el que pot considerar 'grotesc' és que en lloc d'aspirar a ser casa gran la federació nacionalista redueixi i aprimi el seu espai amb només 'una única d’aquestes sensibilitats per molt que fos la més majoritària o fins i tot la més desitjable'.

'Em continuo resistint a creure que l'Espanya plurinacional no és possible'
El candidat de CiU segueix creient en l'Espanya plurinacional i assegura que, tot i el seu passat a les JERC, no s'ha considerat mai independentista. Tot i això reconeix que 'el drama és que ni els governs del PSOE, ni els del PP ni els tribunals s'han cregut mai l'Espanya plural'. En aquest context admet que 'mai com ara els més moderats hem tingut tan pocs arguments'. Segons Santi Vila ara mateix l''obsessió' ha de ser aconseguir que Catalunya 'excel·leixi'. Malgrat creure que la independència no ha de ser la principal preocupació dels propers tres anys tranquil·litza els independentistes assegurant que 'si mai es fa un referèndum vinculant el meu vot no faltarà al seu costat'.

En una entrada al seu blog a propòsit del rebombori per les seves declaracions raona: 'Afirmar, com afirmo, potser massa sovint, que centrar els discursos polítics en retòriques essencialistes ens distreu dels veritables reptes estratègics que han de fer, aquests sí, grans al país i sobretot a la seva gent no crec que hagi de ser vist com a senyal de tebiesa patriòtica'. Lluny de la tebiesa de molts alcaldes, Santi Vila s'ha abocat en facilitar la tasca als organitzadors de la consulta sobre la independència a Figueres anunciant que aniria a votar -i que ho faria per dir 'sí'- i enviant una carta com a alcalde a tots els figuerencs i figuerenques animant-los a participar en la consulta.

'Un pretext per qüestionar el meu patriotisme'
Vila defuig una competició per veure qui és més patriota i al mateix temps també creu que en aquest cas s'ha buscat un pretext per qüestionar el seu patriotisme. Justament el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres, el socialista Pere Casellas ha aprofitat el contrast entre el suport desacomplexat de Santi Vila a les consultes i els titulars dels darrers dies per afirmar que l'alcalde 'no té principis' ja que 'un dia és independentista i al cap d'una setmana no' amb un títol tan eloqüent com 'Un home de pocs principis però això sí, tots flexibles'.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
13 de maig de 2011, 14.41 h

Sóc Convergent i independentista, i què? Si no m'agrada com l'esquerra ha portat el pais durant aquets últims anys tinc tot el dret a voler l'independentisme des de Convergència. Continuo respectant qui el defensa des de l'esquerra, però també és igual de respectable la meva postura. Entre els independentistes d'esquerres considero que ni algun que l'únic que vol és notorietat i fer xou (per dirigir Can Barça bé, però per dirigir un país em fa por). Evidenment, tampoc estic d'acord... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
4 de maig de 2010, 20.52 h

#24 resumint noi que tu ets d'esquerres i no hi renunciaràs mai ni pel teu país. D'això en temps d'ocupació com els que estem se'n diu, no ja dogmatisme sinó fonamentalisme pur i dur. Per la pàtria hom hi renuncia a tot, menys als drets humans. També faries el mateix en temps de guerra? T'aliarioes amb l'enemic si era un enemic d'esquerres enlloc de defnesar el país amb un exèrcit majoritàriemant de dretes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
ARA, ERC fletxa Ponts
4 de maig de 2010, 19.10 h

#23 llegeix be el que he escrit. si es que pots. la meva ideologia es meva i es d'esquerra. Mentre tant, la lluita continua però mai amb o contra independentistes, encara que siguin de dreta. La INDEPENDÈNCIA no es cap ideologia. Es una finalitat per ser una dia una realitat. Es una lluita continua de tot un poble o conglomerat de persones, amb idees, religions i aficions diferents...siguin de dreta, centre , esquerra o lliberals de tot signe per ser una NACIÓ.
Continuarem lluitant per la I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Laportista fletxa Torrelles de Foix
4 de maig de 2010, 18.36 h

Més val que us afilieu al PSC o a ICV que és la vostra ideologia. I deixeu les qüestions de sobirania pels partits i les persones que anteposen Catalunya a qualsevol interès ideològic o pusedoidelògic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
ARA, ERC fletxa Ponts
4 de maig de 2010, 17.58 h

jo espero poder arribar a BARALLAR.ME per idees i conceptes socials i estratègics amb la dreta catalana, quant Catalunya sigui un ESTAT mes dins de la UNIÓ EUROPEA. ARA NO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
ARA, ERC fletxa Ponts
4 de maig de 2010, 17.55 h

JO NO em barallo mai amb independentistes. Encara que siguin de dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
MARIA M. fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 17.53 h

Aquest es el nou "fenomen" que ha parit la SOCIOVERGENCIA durant els últims 30 anys. Gent mes CLAUDICANT i UNIONISTA que els seus pares o padrins. Aquesta es la mostra mes significativa de les noves classes dirigents que s'han covat dins del OU UNIONISTA convergent.... imagineu.vos com seran els que surtin del OU UNIONISTA socialista. El que ja no entenc es com va poder anar durant uns anys amb la bona gent la gent de les JERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
4 de maig de 2010, 17.01 h

#18 Pq tot el que escrius està carregat d'odi i ressentiment cap a tot el que no sigui la defensa a ultrança de la teva E que ha fet i vol tornar a fer Tripartits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
´jordibcn fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 15.57 h

#4 Els vuit (de moment) que han votat negativament, podrien explicar-me el perquè?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ramon fletxa Barcelona (Barcelonès)
4 de maig de 2010, 15.57 h

No us ho perdeu: perabonspatricis.blogspot.com/2010/05/vila-frena-que-acabaras-ciutadans.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.