directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CIU acusa a Wert d’aplicar un model educatiu anterior a la democràcia

Martí Barberà, portaveu de CiU a la comissió d’Educació del Congrés assegura que el seu partit s’oposarà a la reforma del model educatiu de Wert

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Convergència i Unió es desperta i s’oposa clarament al nou model educatiu del ministre Wert ja que suposa un pas enrere en el sistema educatiu espanyol i pretén restar importància a les llengües pròpies de cada regió com és el català. Així ho ha donat a conèixer el portaveu de CiU a la Comissió d'Educació del Congrés dels Diputats, Martí Barberà, que ha advertit al govern espanyol que la seva formació s'oposarà frontalment a qualsevol intent del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i d'UPyD de portar el sistema educatiu cap a un model "anterior a la democràcia. Aquesta ha estat la reacció dels nacionalistes, a la negociació entre el PP i UPyD per incorporar a la LOMCE una esmena que estableix el castellà com a llengua vehicular a tot l’estat espanyol. 
Wert, educació, PP
José Ignacio Wert, ministre d'Educació

Comparteix
   


Etiquetes
CiU s’oposa a la LOMCE
Així ho ha mostrat Martí Barberà, portaveu de CiU a la comissió d’Educació del congrés, quan ha recordat, en declaracions al Congrés, que el seu partit continua oposant.se a la redacció original de la LOMCE on s’estableix que les administracions han de garantir el castellà a les aules. Barberà ha assegurat que aquest article representa és "un atac al model lingüístic català i al model d'escola de Catalunya".+

Un ministre d’educació solitari
Segons Barberà, el ministre Wert busca un acostament a UPyD perquè està "sol" en la defensa de la seva llei i té en contra tota la comunitat educativa. Barberà ha assegurat que "no és una llei de millora" de l'educació, sinó "una llei ideològica" que busca un canvi de model "contra un estat plurinacional que respecti per igual les llengües cooficials". En aquesta línia, Barberà ha volgut recordar que el model d'immersió funciona a Catalunya sense cap problema i des del respecte al castellà. I ha continuat afirmant que “el que sempre hem volgut és que el castellà i el català es domini sempre al territori, amb els mateixos drets i deures per a totes les persones que viuen, treballen i estan a Catalunya”.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Emili fletxa Terrassa
26 de setembre de 2013, 15.02 h

WERT ! ! ! ! Ets una marioneta del sistema ! ! ! ! Un titella ! ! !! Rés més. No t'hocreus nitu mateix el perquè fas això. Ets una fàbrica d'INDEPENDENTISTES ! ! ! ! GRÀCIES WERT, molt wert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
eli fletxa sabadell
26 de setembre de 2013, 13.55 h

#7 escolti, faci un curset accelerat de historia perque te una mica d`embolic , quan es parla del que sigui ,llengues , estats , poltica , s´ha de saber historia , senyor meu, perqué si no fas el pena,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de setembre de 2013, 12.19 h

#8 " PEDO ZOLZONA PIQUETE, TOCAME EL SOPLETE "

Puñado de filibusteros,despues de la democracia,ahora,hay un monton de nazis,en el gobierno de escanya,
que quieren otra vez,aniquilar el catalan.
Oye Pedo,sabes algo de esto ? tu que lo sabes todo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
atlasac fletxa Vila-real
26 de setembre de 2013, 10.17 h

SIIIII però ELS SEUS? acàs NO VAN VOTAR ALS SEUS "BOTXINS?! I....els SEUS NO HO AGUANTEN ESTOICAMENT? ALGÚ A DIMITIT? A LO MILLOR D´AMAGATOTIS APLAUDEIXEN I TOT AL MENYS ELS BOTIFLERS HO FAN A CARA DECOBERTA!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
26 de setembre de 2013, 10.04 h

ELLS ELS CASTELLANS NO SON ESCLAUS SON ELS NEGRERS ....TENEN OBLIGACIO A LES ESCOLES CASTELLANES D´ENSENYAR CATALA? Per quins collons POLITICS AL DIA D´AVUI ENCARA TENIM QUE SOPORTAR LES FUETADES D´AQUESTA GENT? AL 3014 HO HAUREU ARREGLAT? PERQUE NO DISOLVEU JA EL VOSTRE PARTIT? QUE ENCARA ENS DIEU QUE SI NABS QUE SI COLS? FORA ELS PARTITS ----VISCA l´ANC!!! FORA l´ESPERAR a DEMA VOS? VAU VOTAR PERQUE AL DIA D´AVUI ENCARA TINGUEM QUE AGUANTAR TANTA, TANTA, PORQUERIA? VOLIEU I VOLEU QUE LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quety fletxa Torroella
26 de setembre de 2013, 09.32 h

#7 Un aclariment perquè puguis parlar amb propietat.

Segons el RAE la definició de castellà és: Dialecto románico nacido en Castilla la Vieja, del que tuvo su origen la lengua española. La de Espanyol és: Lengua común de España y de muchas naciones de América, hablada también como propia en otras partes del mundo.

Si mires la Constitució diu: Artículo 3

1. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a us... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Demetri Papanatapopulos fletxa Núrsia (per Frangoleres)
25 de setembre de 2013, 19.48 h



#8 Pobre idiota, PEDO SOLSONA = LUIS MUR, encara no te n'has adonat que el CASTELLÀ és una llengua de MORTS DE GANA?? Tan CRETÍ ets?

Mira Andalusia, mira Extremadura, sobre tot les Hurdes, mira Amèrica del Sur o Central... el fet de parlar castellà ELS HA ARRUINAT A TOTS, i si no ho saps és que a l'encèfal hi tens només un troç de gelatina de platan espatxurrat.

A aquesta mena de subnormals fanatitzats pel franquisme, ja els pots explicar MIL vegades, que no ho poden entendre, pobr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Anselm Gargall Tescupo fletxa Bardinguela dels Crostons
25 de setembre de 2013, 19.41 h



#8
#7 Quina púrria de churma d'escòria, aquest PEDO Solsona, pobre idiota, és tan cretí que no sap que ELL ÉS UN NAZI-ONANISTA ESPANYUOLO, ells sí que són nazis, ja que intenten oprimir un poble i no deixar-lo decidir DEMOCRÀTICAMENT, en contra de les repetides declaracions de l'ONU.

PEDO Solsona, tens sort si vius fora de Catalunya, perquè d'aquí a un any series perseguit , jutjat i tancat a la presó, ja en pots estar segur.



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de setembre de 2013, 19.35 h



#8 Eing, PEDO Solsona o Luisito Mur o Juan Montgó(lico) o como se llame tu menda lerenda: Muy muy muy BUUURRRROOOOO has de ser de no saber que las personas humana TIENEN UNA SOLA LENGUA, so jilipoyas. Ni oficial ni leches merengada, so jili, en Caspilla el caspallano y en Catalunya el català, y en Euskadi el euskara, i lo demás són mierdas de acomplejado imperialista tarado i enfermo mental.

VALE, SACO MIERDA CON PATAS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de setembre de 2013, 19.14 h

Puñado de embusteros. Antes de la democracia solo había una dictadura monolingüísta como la que hay ahora pero al revés en favor de la que ahora no está favorecida en exclusiva. Como se puede hacer periodismo tan barato y de tan baja calidad?.

La ley Wert establece la dualidad de las dos lenguas oficiales como vehiculares en los centros educativos. La ley Wert establece así un 50 % de presencia de cada una de las lenguas que tiene Cataluña en su realidad sociolingüística.

Lo que hay... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.