directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un País Valencià amb dignitat

Milers de ciutadans a la manifestació del 9 d'octubre.La Comissió Nou d'Octubre exigeix dignitat al president Fabra i deixar doblegar-se davant Madrid per poder recuperar l'orgull de ser valencians

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

València (ACN).- La Comissió 9 d'octubre, integrada per associacions, sindicats i partits polítics de l'àmbit de l'esquerra i el nacionalisme, ha convocat aquest dimecres milers de persones a València en la manifestació sota el lema 'El País Valencià és dignitat'. Aquesta tradicional manifestació s'ha celebrat amb motiu del Nou d'Octubre, diada en què els valencians commemoren la fundació del Regne de València pel rei Jaume I. El manifest que ha clos la marxa reivindica la "dignitat" de la denominació País Valencià front a les polítiques del PP de Fabra. Els convocants reclamen "una real autonomia financera i tenir la clau de la caixa de la Hisenda valenciana" així com un govern que "no es doblegui davant Madrid".
Manifestació 9-O al País Valencià
Manifestació 9-O al País Valencià
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El dret a decidir al Principat mou muntanyes 

Entre 8.000 i 10.000 persones, segons els organitzadors, han recorregut aquest dimecres el centre de València en la manifestació reivindicativa amb motiu del 9 d'octubre, que enguany ha tingut per lema 'El País Valencià és dignitat'. Representants polítics, sindicals i d'entitats i moviments cívics han format la capçalera, que ha estat precedida per una gran quadribarrada i colles de muixerangues. 

Moments abans de l'inici de la manifestació el portaveu de la Comissió Nou d'Octubre, Toni Gisbert, ha manifestat a l'ACN que el lema reclama dignitat al president Fabra el sentit "que deixe de tenir genuflexions davant Madrid, amb una política submissa i debuscar falsos enemics i ressuscitar falsos conflictes per evitar resoldre els problemes dels valencians". 

Gisbert ha afegit que un finançament més just, infraestructures com l'arc mediterrani, posar fi a la "censura" de TV3 i "una política econòmica i social que ajude als valencians que estan en mala situació i no agreuge els problemes de la crisi", estan entre les exigències de la comissió. 
El portaveu dels convocants també ha manifestat que el lema té un altre sentit, el de dignificar la denominació País Valencià. "És legal,estatutària i anem a continuar utilitzant-la perquè representa un projecte de futur que els valencians estan recolzant cada dia més", ha dit. 

Sobre el discurs institucional del president Fabra d'aquest dimecres, Gisbert ha reiterat que ha de deixar de buscar "subterfugis" i de "ressuscitar falsos enemics", i l'ha qualificat de " discurs de perdedor".
"O hi ha dignitat i un clar fer front a Madrid o aquest és un govern que està derrotat, en fa se descompte i segurament els valencians el castigaran en les pròximes eleccions", ha conclós. 

"País Valencià és dignitat"

El recorregut ha finalitzat als peus de l'estàtua dedicada a 'El Conqueridor', a la plaça d'Alfons el Magnànim, on s'ha fet lectura d'un manifest per part dels pares de Guillem Agulló, jove independentista assassinat per l'ultradreta ara fa 20 anys,i s'ha interpretat 'La Muixeranga', considerat himne nacional valencià per alguns sectors polítics. 

"Quan tants són els greuges que patim a la nostra dignitat com a persones i com a valencians i valencianes, ha de ser una data de reafirmació dels nostres drets i de les senyes d'identitat que conformen la dignitat del País Valencià", comença el manifest pel Nou d'Octubre. 

En aquest sentit, el text denuncia "l'ostentació de símbols feixistes" per part de membres joves del PP mentre que aquest partit "qüestiona la possibilitat de rebre subvencions a les entitats i organitzacions que es reconeguen del País Valencià". Els convocants remarquen que front això "País Valencià és dignitat". 

La Comissió Nou d'Octubre reclama que la dignitat també es troba un finançament just per a una "real autonomia financera" i "tenir la clau de la caixa de la hisenda valenciana i del producte de la nostra economia i dels nostres impostos per al País Valencià". 

El text reclama un govern "que parle la llengua dels valencians, que no tinga vergonya de la nostra cultura i de la nostra història" i assenyala que "dignitat és també cuidar el valencià, promoure'n l'ús social, respectar la legalitat de la doble denominació de "valencià" i "català", valorar el nostre teatre i la nostra música, no censurar televisions en la nostra llengua ni escultures d'artistes valencians, apostar per uns mitjans públics valencians i per l'ensenyament en la nostra llengua".

Els convocant també reclamen unes polítics de medi ambient més actives i resposta a les demandes socials i a les retallades en serveis educatius i sanitaris, "que no es neguin les línies en valencià, les ajudes necessàries a les persones amb diversitat funcional i a les persones majors". 

"Per dignitat, i per supervivència, ens cal recuperar l'orgull de ser valencians i valencianes, un orgull que no es fonamenta en l'autocomplaença sinó en creure en nosaltres mateixos i saber que, si deixem d'ofrenar no se sap què i ens cuidem de nosaltres mateixos i dels nostres conciutadans, el futur és nostre", ha finalitzat el manifest. 

Comissió Nou d'Octubre

La Comissió Nou d'Octubre està integrada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), la Federació d'Escola Valenciana, la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).
 
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
bejota fletxa bcn
11 d'octubre de 2013, 14.45 h

OBLIDEU-VOS DEL PAÏSOS CATALANS PERQUE PARLAN CATALÁ PERÒ SÓN MAJORITARIAMEN CONSTITUCIONALISTES.
EL QUE QUE DA DE CATALUNYA -LA VALL D'ARÁN JA FA LES MALETES- ÉS DUES VEGADES LA PROVINCIA DE SORIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ll.B. fletxa Granollers. Països Catalans
10 d'octubre de 2013, 19.47 h

"Un País Valencià amb dignitat" ----------------------------------> Això és no claudicar en la voluntat dels valencians de continuar essent un país i no una simple regió espanyola o una comunitat de veíns de la zona est de la finca espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Beneixama
10 d'octubre de 2013, 16.30 h

#9 Primer de res, gràcies als comentaristes de suport que m'han fet costat, ja sé que, afortunadament, la gent nacionalista dels Països Catalans que està ben informada sap com ho tenim al País Valencià. Ara, vull respondre-hi, també, amb tot el respecte: per poder parlar amb propietat de com han anat les coses al País Valencià potser t'aniria bé llegir el llibre de Vicent Flor "Noves glòries a Espanya, anticatalanisme i identitat valenciana", de l'Editorial Afers i publicat el 2011. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ALECANTÌ fletxa ALECANT––-PPCC––
10 d'octubre de 2013, 16.28 h

COM VALENCIA ELS BOTANS DEL PP EM DESSONRREN I ES DESONRREN A ELLS MATEIX:
ENS TANQUEN ELS ULLS AMB UNA ESPANYOLITAT DE BELL REGIM.....¿PER OFRENAR NOBES GLORIES A ESPANYA RESA EL IMNE VALENCIA?-QUE FASTIC TÙ VIURE SOTMESSOS AQUET PAIS ESCURA CERBELLS.
MENTRES S'APROFITEN DE NOSALTRES PER TRAURE-NOS ELS CALES COM FAN EN CATALUNYA ,PERO MENTRES EN CATALUNYA VOS OBRINT ELS ULLS...ACI NO PARLEN DEL TEMA AQUESTOS POLITICS BENUTS AL REGIM ESPAÑOL A CAMVI DEL SEU BEN ESTAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Sebastià fletxa GIRONA
10 d'octubre de 2013, 12.03 h

#9 No siguis ruc. Al País Valencià hi poden predominar els invasors castellans i també els valencians despistats, i entre els uns i els altres donar el govern al PP, però té més mèrit ser un valencià com cal, com en Francesc, que un català com cal, perquè aquest ho té més fàcil.

A més, seria de rucs voler posar tots els valencians al mateix sac. Fins i tot de castellans n'hi ha alguns com cal. doncs imagina't dels nostres ESTIMATS GERMANS valencians.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 d'octubre de 2013, 08.49 h

Francesc, sou el que sou, i la democràcia demostra el que sou!!! ara que la gent del país s'ha venut a l'espanyolisme més genocida, analfabet i corrupte no diu cap cosa bona del pobre País Valencià, un agregat de la nació castellana (alguns en dieun España)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
10 d'octubre de 2013, 08.43 h

#7 Si ets idiota, dissimula, desgraciat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Olegario Roset fletxa Vilanova i la Geltrú. Barcelona
10 d'octubre de 2013, 08.41 h

Uy si, estuve en los aledaños de la Av. Blasco Ibánez y si estaba todo lleno. Claro como hay tantos votantes en valencia de ERC, de IU y de Compromís, junto con algún colgado del PSPV, aquello era horrible, Valencia estaba tomada en sus calles por la inmensa mayoría de la ciudadanía del País Valencià. Qué maravilla !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
10 d'octubre de 2013, 08.19 h

El país valencià també es desperta com el Mallorquí, li costarà de treure's les pesades cadenes que el tenen sotmès des de la batalla d'Almansa però també se'n sortirà i un dia tornarem a gaudir de la Confederació dels Països Catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA, PAÏSOS CATALANS, Europa
10 d'octubre de 2013, 08.01 h



#4 Benvolgut Francesc: jo també crec que el comentari #1 és molt desencertat. Faria pensar que hi ha catalans que no senten que vosaltres, valencians, SOU ELS NOSTRES GERMANS i que els uns no ens podem desentendre del destí dels altres.

Tot i això, crec que es tracta més de poca traça en dir les coses que no en mala fe. Crec que qui ha escrit tan desafortunat comentari en realitat és perquè, interessat en la realitat actual del País Valencià, el fa patir que hi governi qui hi gov... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.