directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Govern Espanyol fa pudor a trampes

El comitè d'Economia de l'Eurocambra denuncia males pràctiques de Competència a l'Estat i exigeix endurir les condicions dels rescats bancaris i lamenta els acords que forcen que els vols intercontinentals operin des de Barajas

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El comitè d'Economia del Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous l'informe de l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, sobre la política de Competència a la Unió que inclou una crítica a les "males pràctiques" d'alguns estats, com Espanya, en aquesta matèria. El text s'ha aprovat per 32 vots a favor i 1 en contra. L'informe demana endurir les condicions dels rescats bancaris perquè les entitats que rebin diners públics no es dediquin a comprar després deute de l'Estat i prioritzin el crèdit a les pimes. El text també denuncia els pactes bilaterals entre països que posen traves a la mobilitat aèria, com els que forcen alguns volts intercontinentals a operar únicament a l'aeroport de Madrid-Barajas.

L'eurodiputat de CDC,Ramon Tremosa
L'eurodiputat de CDC,Ramon Tremosa

Comparteix
   


Etiquetes
Tremosa posal al descobert les males practiques d’Espanya

L'eurodiputat Ramon Tremosa s'ha mostrat "molt content" per l'aprovació de l'informe, que assegura que té "valor polític" perquè descriu les prioritats de l'Eurocambra en matèria de Competència. "No cal dir que hi ha molta pressió perquè aquests informes siguin políticament correctes i no s'esmentin empreses concretes ni països concrets", ha explicat a l'ACN l'eurodiputat convergent, que admet que en aquesta ocasió ell "ha trencat una mica amb aquesta norma" citant els casos de Google o incloent mencions a situacions que es cometen a l'Estat espanyol.

Rescats bancaris d’estraperlo, crèdits per sota preu a clubs de futbol, ajudes per sota ma a Barajas....

"Sense citar Espanya parlem de males pràctiques en els seus rescats bancaris. No ha calgut posar noms ni de bancs rescatats ni de països amb banca rescatada, perquè tothom ja sabia de què es parlava", ha indicat Tremosa. En concret, l'informe demana que els bancs rescatats, com Bankia, "no comprin més deute públic, sinó que donin crèdit" a les petites i mitjanes empreses. A més, se'ls exigeix que es desprenguin de les seves participacions en altres empreses i es demana una major obertura a inversors internacionals del Sareb, el banc dolent. 

Pel que fa als transports, Tremosa ha inclòs a l'informe aprovat una "clara i explícita denúncia dels tractats bilaterals vigents" que obliguen a països tercers a operar en un sol aeroport. "Espanya en té més de 150", ha remarcat l'eurodiputat, assenyalant que això obliga moltes aerolínies amb vols intercontinentals a operar exclusivament des de l'aeroport de Madrid-Barajas. 

Ajuts a Ryanair

Pel que fa a la investigació que la Comissió Europea ha obert sobre els ajuts a Ryanair en els aeroports de Girona-Costa Brava i Reus, Tremosa ha dit que "cap diputat" del comitè ha presentat esmenes a l'informe sobre aquest tema. "La CE també ha investigat Charleroi, a Brussel·les, i molts altres aeroports europeus, i això entra dins de la seva rutina", ha explicant, afegint que en aquest cas es parla "d'uns imports molt petits". 

"Iberia perd gairebé dos milions d'euros al dia, els acords anuals que poden tenir Girona o Reus amb Ryanair són de pocs milions a l'any, uns 5 o 7, no són xifres molt grans, i en tot cas estan lligats a la comercialització i a l'activitat econòmica. Per tant no es poden llegir com una ajuda d'estat", ha remarcat. Tremosa, de fet, sí que ha demanat que s'investiguin les ajudes directes que es donen a "companyies bandera" com Iberia. 

L'informe també denuncia l'anomenat 'efecte dilluns', segons el qual les empreses petrolieres pacten els preus el primer dia de la setmana, quan es recullen les dades per les estadístiques, i els apugen després. El text també menciona els problemes de competència del cas 'Google' i exigeix que s'investigui si els bancs rescatats donen "crèdits milionaris als clubs de futbol amb interessos per sota dels que paguen les pimes i els particulars". 

L'informe, que s'ha aprovat al comitè d'Economia per 32 vots a favor i 1 en contra, ha rebut el suport de tots els grups de l'Eurocambra excepte de l'esquerra post-comunista, i ara s'haurà de debatre al Plenari. El text no és vinculant però serveix de base a la Comissió Europea per elaborar el seu propi informe de Competència, i en pot marcar les principals prioritats
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
19 d'octubre de 2013, 09.42 h

#14 Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
bejota fletxa bcn
18 d'octubre de 2013, 18.30 h

El diario "The New York Times" aborda en un artículo el temor que la independencia de Cataluña genera en el empresariado catalán. En un extenso reportaje, el rotativo norteamericano reproduce declaraciones de distintos empresarios y representantes de patronales catalanas sobre el proceso secesionist


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicent fletxa Agramunt
18 d'octubre de 2013, 12.02 h

No us deixeu catanyolitzar. En català les coses fan olor o pudor de..., no fan olor ni pudor a... Cada dia se'n colen més, de catanyolades. No hi ha correctors en aquest país?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Lluís fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2013, 09.43 h

L'única vegada que he votat a CiU va ser a les europees quan es va presentar aquest senyor; de fet el vaig votar a ell. Bona feina, Tremosa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
18 d'octubre de 2013, 09.26 h

Molt bé Tremosa, un sol home si és capaç de que la UE escolti i posi les coses a lloc , ja tenim molt guanyat.
Gràcies!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 d'octubre de 2013, 08.40 h

Bejota de España, per que no et dediques a recollir merdes de gos? si no tens feina, treballa ja, golfo espanyol!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 d'octubre de 2013, 07.04 h

#5 Sea storm, Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-hO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
18 d'octubre de 2013, 02.37 h

El Gobierno de España a més de fer pudor, fa aigües. És l´estat més poc complidor de l´UE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Fem d'embaixadors de la nostra causa fletxa EXPLIQUEM-nos al món sense intermediaris espanyols
18 d'octubre de 2013, 02.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=wKxaKbp2Pgw

Una noia de 17 anys explica per què volem la independència.
Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Moles fletxa Les Ardennes
17 d'octubre de 2013, 21.55 h

#5 bejota les teves aportacions son les mateixes que Manolo el del bombo


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.