directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’11s2014 data límit per a la declaració d’independència si Espanya prohibeix la consulta

Santiago Vidal, Pep Cruanyes o August Gil Matamala donen suport a la campanya de l'ANC 'Signa un Vot per la Independència'. El cap de setmana de l'11 i 12 de gener es durà a terme una "mobilització nacional" per recollir "milers d'instàncies"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) promou des de fa uns mesos una campanya perquè els catalans que ho desitgin puguin demanar al Parlament que convoqui la consulta i, si no s'autoritza, que declari de forma unilateral la independència de Catalunya. Ara arrenca la segona fase de la campanya 'Signa un Vot per la Independència', que ja s'ha presentat aquest dijous, i a la qual hi donen suport públicament personatges com el jutge Santiago Vidal o els advocats Pep Cruanyes, August Gil Matamala i Magda Oranich.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La iniciativa 'Signa un Vot per la Independència' es basa en el dret de petició que reconeix la legislació catalana, espanyola i internacional i que permet als ciutadans demanar a qualsevol administració que actuï a favor del seu interès o el del conjunt de la societat.

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, Agustí Carles, membre de la sectorial de Juristes, i Rosa Alentorn, membre del Secretariat Nacional de l'ANC, han destacat la importància de la campanya dins el full de ruta de l'Assemblea ja que serveix per pressionar i, a la vegada, segons apunten, donar suport al Parlament per tal que faci les passes necessàries per avançar cap a la independència de manera pacífica i democràtica. 

L'objectiu de la iniciativa és el de fer una recollida massiva d'instàncies que puguin ser entregades al Parlament o als representants electes. En aquest sentit, Alentorn ha indicat que el cap de setmana de l'11 i 12 de gener es durà a terme una "mobilització nacional per tal de recollir les instàncies".

El jutge Santiago Vidal, els avocats Pep Cruanyes, Dolors Feliu, Magda Oranich i August Gil Matamala donen suport a la iniciativa i signen un 'Vot per la Independència'.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
18 d'octubre de 2013, 19.16 h

La independencia de Esocia tiene un 'precio', aunque nadie se pone de acuerdo. El primer ministro escocés, Alex Salmond, y el 'premier' británico David Cameron tienen 11 meses por delante para negociarlo, aunque lo más probable es que el forcejeo llegue hasta la misma fecha del referéndum, 18 de septiembre del 2014.

El Instituto Nacional de Investigación Económica y Social (NIESR) ha calculado que Escocia debería asumir la carga de unos 153.000 millones de libras (180.000 millones de eu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Isabel fletxa Santa Eulàlia
18 d'octubre de 2013, 17.25 h

M'encanta que tots aquets personatges de la Societat Catalana, prenguin cartes per aconseguir la independencia.
Nosaltres ho desitgem moltíssim, pero ells tenen tota la força per fer-ho realitat.
CATALUNYA NOU ESTAT D'EUROPA !!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUÍS fletxa Solsona
18 d'octubre de 2013, 16.40 h

L'estat espanyol mai ens deixarà decidir lliurement el nostre futur, no hi tenen res a guanyar i molt a perdre, només som una colònia a la qual sotmetre, i intentar manllevar la seva identitat, llengua, per assimilar-nos a la seva, la bona, som una colònia a la qual porten explotant, espoliant d'ençà de les llibertats catalanes el 1714.

Per tant intentar negociar amb l'estat espanyol és inútil, mai ens consideraran com a iguals si no assolim el seu mateix estatus, ara només estem per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 d'octubre de 2013, 13.16 h

#2 Ens en sobren,inútil de merda.
Sea storm, Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-hO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
18 d'octubre de 2013, 13.03 h

José Luis Bonet Ferrer

El presidente de Freixenet dice que 'Cataluña es parte esencial de España y lo seguirá siendo'

N.B.QUÈ DIU QUE DECLARARÁN ? NO TENEN COLLONS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Cathalunya és el millor Regne fletxa Jaume I el Conqueridor
18 d'octubre de 2013, 09.17 h

http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Mcapdevila/Catalunya_era_un_regne

E fe que deuem a Deu, pus aquels de Cathalunya, que es lo meylor Regne Despanya, el pus honrat, el pus noble, perço car hi ha ·IIII· comtes, ço es lo comte Durgell, el comte Dampuries, el comte de Fois, el comte de Paylas: e hay Richs homens, que per ·I· que aqui [3] naja na ·IIII· en Cathalunya, e per ·I· caualler ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.