directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Escòcia, guanyar la independència

Publicarà el 26 de novembre l'informe amb tots els detalls de com seria el nou estat independent. Salmond assegura que el 'Llibre Blanc' oferirà "la informació necessària per valorar les oportunitats de la independència"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El govern escocès publicarà el proper 26 de novembre el 'Llibre Blanc de la Independència", un informe que detallarà les línies principals d'un possible nou estat i precisarà el camí a seguir entre la votació de l'any vinent i la creació formal d'una Escòcia independent. El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha anunciat la data aquest dissabte durant el seu discurs al congrés del Partit Nacional Escocès (SNP) a Perth. "La gent arreu del país vol saber més sobre la independència. Volen escoltar-ne els beneficis, tenen ganes de més informació", ha dit Salmond. "Marcarem el perquè de la independència, la nostra visió d'Escòcia, l'Escòcia que volem", ha afegit el primer ministre.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Confiats en guanyar

"A mida que avancem en aquest any crucial per a Escòcia, nosaltres acceptem - i ho fem de bon grat- el repte que suposa donar a la gent d'Escòcia tota la informació necessària per valorar les oportunitats de la independència", ha defensat Salmond davant del miler de militants del seu partit reunits a Perth, a les Highlands escoceses. "Per tant puc anunciar que el govern escocès publicarà el Llibre Blanc de la Independència el dimarts 26 de novembre", ha afegit. 

El primer ministre i líder de l'SNP ha assegurat que el 'Llibre Blanc de la Independència' o 'White Paper' ha de permetre als escocesos aclarir els seus dubtes. "Primer, marcarà la plataforma que establirem per Escòcia entre el referèndum de l'any vinent i les primeres eleccions al parlament escocès independent, a la primavera del 2016", ha dit Salmond. Durant aquest període, presumiblement es farien totes les negociacions amb Londres per la creació del nou estat independent, així com també amb les principals organitzacions internacionals. 

Escòcia, nou estat d’Europa

"I, segon, el Llibre Blanc marcarà el perquè de la independència, la nostra visió d'Escòcia, l'Escòcia que volem", ha remarcat el líder nacionalista. Segons Salmond, el nou estat tindria "una constitució escrita" que protegís "no només les llibertats del poble, sinó els drets dels ciutadans". A més, es "reforçaria el salari mínim", es mantindrien "els serveis públics clau en mans públiques", es garantiria una salut i una educació "basades en les necessitats humanes i no en la mida de la cartera" i s'acabarien les armes nuclears. 

"Quedarà clar que la independència no és un tema sobre aquest partit, o aquest govern o aquest primer ministre, sinó sobre la tria democràtica i fonamental d'Escòcia, la del dret del poble d'escollir un govern propi", ha remarcat Salmond. El líder de l'SNP ha explicat que "com més sap la gent sobre la independència, més probable és que voti que sí". Salmond ha assegurat que quan els seus ministres o diputats fan conferències, aconsegueixen convèncer molts votants perquè "tenen els arguments del sí" i "l'optimisme". "Tinc un missatge per a la campanya del no: l'SNP és el govern de la majoria a Escòcia, el moviment per l'autodeterminació nacional és viu i va bé i tenim tota la intenció de guanyar aquest referèndum", ha remarcat. 

Promeses per l'Escòcia independent

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha enumerat durant el seu discurs algunes de les mesures que prendrà si aconsegueix liderar el govern d'una Escòcia independent. Entre d'altres, ha anunciat que "una de les primeres decisions" que una Escòcia sobirana prendria seria eliminar la polèmica 'bedroom tax', que ha instaurat el govern britànic i que ha rebut una forta oposició popular. 

A més, ha promès que apujaria el salari mínim d'acord amb la inflació i crearia una comissió del Treball Just. Segons Salmond, si hagués pogut aplicar aquesta política en els darrers cinc anys els escocesos que cobren menys se n'haurien beneficiat amb 675 lliures. D'altra banda, ha criticat la decisió del govern britànic de privatitzar el servei de correus, el Royal Mail, i ha dit que una Escòcia independent el tornaria a recuperar. 

"La gent es comença a imaginar una vida millor, unes comunitats millors i un país millor", ha assegurat Salmond, que ha indicat que els escocesos són "molt privilegiats" perquè el 18 de setembre de l'any vinent podran votar. "En menys d'un any podrem parar d'imaginar. I començar a construir. Construir una Escòcia que sabem que és possible", ha defensat. Per Salmond, el dia després del referèndum els escocesos es llevaran "amb esperança i expectatives" i "preparats per construir una nació pròspera i justa". "Pregunteu-vos aquestes simples preguntes: si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Si no ho fem ara, llavors, quan? Amics, som la generació de la independència d'Escòcia. El nostre moment és ara", ha conclòs Salmond, despertant una forta ovació entre la militància. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
20 d'octubre de 2013, 21.52 h

L'enquesta que tindrà valor és el resultat de la declaració unilateral del Parlament de Catalunya.

Quan siguem lliures Espanya deixarà d'existir i es veurà ben clarament que és un estat inviable des de tots els punts de vista, i s'analitzi com es vulgui analitzar.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 d'octubre de 2013, 21.35 h

#1
#3
#6 Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
bejota fletxa bcn
20 d'octubre de 2013, 16.28 h



MENTIDÉS.TOTES LES ENQUESTES DONAN UN 35% I BAIXAN A L'INDEOENDENCIA.

COLLA D'IGNORANTS !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FARSA, COMÈDIA, MENTIDA, PEDANTERIA = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
20 d'octubre de 2013, 07.47 h

#3 LUIS MUR = Sea Storm (HUAH HUAH !!!)= el cantimfles del forum, DEIXA JA DE FER EL PAPANATES RIDÍCUL.

Quina gràcia, diuen "váyanse ya!! vayanse!!" però MANTENEN LA PORTA TANCADA AMB CLAU I LA CLAU AMAGADA, els molt HIPÒCRITES COMEDIANTS FARSANTS. Es CAGUEN DE POR de pensar de què viuran quan ja no siguem amb ells.

Els agrada fanfarronejar i fer-se els homes, és a dir, semblar allò QUE NO SÓN i FINGIR QUE FAN ALLÒ QUE NO FAN.

Així és ESPANYA, i per això ENS EN SEPARAREM, per mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 d'octubre de 2013, 21.57 h

#3
#1 Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sea storm fletxa Eivissa
19 d'octubre de 2013, 19.43 h

manel.cat fletxa cat lliure19 d'octubre de 2013, 19.39 h
#1 Gracies meritori/becari ecspaÑol, representes a ecspaÑa perfectament.

Sí, ens anirem i tan aviat que ni so pensen. Per cert: Visca la República Catalana !!!
------------------------
Si quitado el PP, PSOE y otros partidos, la gente en España quiere LO MISMO QUE VOSOTROS.
QUE OS LARGUÉIS YA, PESADOS, LLORONES, que nos tenéis hasta los huevos, PLOMOS.
Que sí, que os roban y no sé qué, que sí, pero no estéis toda la vida igu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
manel.cat fletxa cat lliure
19 d'octubre de 2013, 19.39 h

#1 Gracies meritori/becari ecspaÑol, representes a ecspaÑa perfectament.

Sí, ens anirem i tan aviat que ni so pensen. Per cert: Visca la República Catalana !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sea storm fletxa Eivissa
19 d'octubre de 2013, 19.35 h

Da igual lo que haga o se vote en Escocia.
Ustedes ya están perdiendo el tiempo. ¡¡¡¡VÁYANSE YA!!!!
POR FAVOR...dejen de contarnos sus penas que nosotros ya tenemos bastantes.
LÁRGUENSE YA!!!! Venga, AIRE DE AQUÍ.
A TOMAR POR EL CULO...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.