directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran, el gran estadista del plat de llenties

Veu que "alguna cosa es mou, encara que molt poquet" a Madrid, i diu que una proposta prou atractiva des de l'Estat, podria evitar el "xoc de trens" i desactivar la consulta sobiranista.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El líder, discutit, d’Unió acomboiat per La Vanguardia, s’ha presentat avui com el gran estadista que s’ha reunit amb Rajoy i Rubalcaba per negociar una sortida al xoc de trens,  desactivar la consulta i instar al president espanyol que presenti una proposta atractiva per als catalans. Duran ha afirmat a la Cadena SER que veu oberta "una petita porta a l'esperança" tot i que no es fa "massa il·lusions". Si repassem les entrevistes, tertúlies, editorials, portades del Grup Godó i del Grup Z i les declaracions de Duran de l'última setmana s’arriba a la conclusió que assistim a una operació de gran magnitud per fer avortar el que reclama la majoria de catalans. Ahir Terribas recordava als que “s’entesten a donar carta de legitimitat al que no ha sortit de les urnes, però que es dissenya als despatxos i s’escriu en articles i editorials”, que hi ha una majoria “aclaparadora” que vol la consulta.
 
L’operació tercera via  necessita molta coordinació i el temps s’acaba
 
En una setmana hem vist a Duran entrevistat a 8aldia presentant-se com a gran estadista salvador de la frustració, on irremediablement ens porta la il·lusió col·lectiva per la independència atiada per opinadors i mitjans de comunicació. Tres dies després l’editorial de La Vanguardia “Qui té por dels moderats” irritava la xarxa, La Vanguardia anuncia avui "Contactes entre PP, PSOE i CiU per reprendre el diàleg". A la tertúlia de can Cuní de dilluns vam sentir a dir que els estats els construeixen els moderats, que fa falta molt coratge per ser moderat i que els mitjans tenen la obligació de ser moderats, i  a Rac1 aquest matí el director de La Vanguardia esgrimia els 14 diputats d’Unió contra la consulta del sí o no i defensava de nou la moderació i la tercera via. Per la seva banda, El Periódico assegurava dilluns la fal·làcia que si Unió partia peres s’enduria més del 25% dels votants de CiU, i avui la portada ens recorda que "Hi ha partit", perquè els partidaris del sí i del no s’estan igualant, i que Rivera vol liderar un tripartit unionista, ahir el director adjunt feia apologia de la moderació i la tercera via en un article apocaliptic post Mas.
 
 
Tenen pressa per guanyar temps
 
Saben que la realitat és tossuda i que ens mostra cada dia que no hi ha cap porta oberta a la negociació amb Espanya, el que volen és guanyar temps, el drama de Duran, del lobbys de comunicació i de les elits econòmiques que volen frenar el procés amb la cantarella de que no es farà la consulta i que cal moderació i  obrir portes i refer ponts per a una tercera via, és que el país no té temps i la gent reclama votar i guanyar. Ells estan disposats a dividir per vèncer.
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
La rata que fugí del laboratori fletxa El marge esquerra de la riera del Congost.
30 d'octubre de 2013, 18.36 h

Molt senzill primer es fa la consulta.
Si guanya el Si, amb una majoria ampla qualificada d'avantmà, el Parlament de Catalunya està legitimat per decretar la independència quan vulgui. Es d'esperar que els països democràtics d'arreu del món ens donin suport.
Si guanya el Si, per una majoria per no arriba a l'estipulada o ràcana, sabrem que la majoria de catalans volen la independència i que els porcentatges prefixats de la consulta es podrien trasladar a la representació del Parlamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Carles fletxa Vic
30 d'octubre de 2013, 16.59 h

El senyor Duran que encara no ha baixat de la lluna,no s'ha enterat que a la alçada que estem del campeonat no hi ha cap proposta per molt atractiva que sigui i per molt engalonada que vingui que ens treura de decidir i guanyar el referendum per fer d'aquest pais nostre un pais lliure,millor que el que ens ha tingut lligat els darrers tres cents anys.No necesitem propostes en aquest moment,volem decidir,votar i guanyar.
Senyor Duran,nomes ha de procurar si els de Madrid,que voste tant estima,l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
carpe fletxa Valldoreix
30 d'octubre de 2013, 16.30 h

No acabo d'entendre com és que a CiU no s'han desempellegat d'aquest que no sap com fer-s'ho per a quedar bé amb Madrid sense perdre posicions a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
30 d'octubre de 2013, 12.27 h

Veu que "alguna cosa es mou, encara que molt poquet"; deu ser que al mirar-se la "cueta" ja no és el que era, oi José Antonio??? aaaiii fucker!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
30 d'octubre de 2013, 12.23 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde la Resistencia consideramos que los pueblos tienen que decidir su futuro ,ellos,por sí mismos,sin tutelas. Los ejemplos son numerosos,(Kosovo,Quebec,entre otros) y consideramos que es una falacia la tesis fascista de que todo el estado español debe decidir lo que incumbe a una sola nacion ocupada,que reclama democráticamente su derecho a la libertad y a la independencia. En este contexto,los catalanes deben decidir lo que quieren para su fut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
29 d'octubre de 2013, 17.22 h

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1422488_10202146859503920_468623052_n.jpg
Abans era "madrit" ens roba,ara serà "madrit ens mata".Això si,baixen impostos.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Estelades al balcó, fins a l'alliberació fletxa ................................
29 d'octubre de 2013, 15.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=u49-_RIGySg

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Que la gent de fora ho vegi i es pregunti què vol dir això.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa.

Estelades al balcó fins a l'alliberació SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
bejota fletxa bcn
29 d'octubre de 2013, 15.31 h

La independència ja no és l'opció preferida dels catalans, segons un sondeig que publica El Periódico, que assenyala un empat tècnic entre els partidaris de la separació amb Espanya (40%) i els que són partidaris d'obtenir més autogovern per a Catalunya sense trencar amb l'Estat (40,3%).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8

Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jo fletxa Catalunya
29 d'octubre de 2013, 13.54 h

Vaja, vaja, heu vist a en Cameron que simpàtic, segur que al ministre Bargalló li agafa urticària:

El nou ambaixador de la Gran Bretanya a Espanya i Andorra serà Simon John Manley, un ‘filocatalà’ casat amb la catalana Maria Isabel Fernández Utgès, advocada especialitzada en temes internacionals, segons explica el propi ambaixador en el seu vídeo de presentació.

El nou ambaixador assenyala també que “vaig visitar Espanya per primera vegada al 1996, quan vaig venir a comprar c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.