directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridícul majúscul del Sindicat de Mossos de CCOO en el cas Benítez

El seu portaveu va assegurar a Rac1que els Mossos van colpejar l’empresari del Gaixample quan encara no estava reduït, un demolidor informe de la policia espanyola ho desmenteix.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Antoni Castejón, portaveu del Sindicat de Mossos de Comissions Obreres, va assegurar aquest dilluns durant la tertúlia de Rac1 amb Jordi Basté, que Juan Andrés Benítez - l’empresari del Gaixample mort al Raval de Barcelona el passat 6 d'octubre hores després de ser reduït per vuit mossos d'esquadra-, “no estava ni emmanillat ni reduït” quan els mossos el van colpejar. Un informe de la policia espanyola assenyala que almenys dos mossos d'esquadra van clavar amb "impuls" cinc cops de puny al cap i tres puntades de peu a l'empresari, quan aquest ja estava immobilitzat. Segons informa ACN,  la policia hauria analitzat fotograma a fotograma set arxius de vídeo que han estat aportats per testimonis de l'incident. L’informe és esfereïdor i deixa en evidència el paper galdós del sindicat i el seu portaveu.
Castejón, un Mosso vinculat a Ciutadans que defensa que “en situacions límit es fa el que es pot”.
 
Antoni Castejón, un dels propulsors de “la protesta del castellà dels Mossos”, va carregar durament a Rac1contra el conseller d’interior per haver mostrat disgust davant les imatges del vídeo de la detenció de Benítez que publicava el País i per no saber explicar com actuen els Mossos i quins protocols segueixen. El portaveu del sindicat dels Mossos de CCOO va defensar que “en situacions límit es fa el que es pot” i que l’empresari mort que era fort i estava fora de si, no estava ni emmanillat ni reduït quan va rebre els cops que mostrava el vídeo, Castejón fins i tot va fer una anàlisi de la posició del cos del detingut i de com es movien els mossos per certificar-ho. També va demanar no fer valoracions sense informació mentre donava credibilitat a la versió que recollia El País de l’home amb qui, suposadament, Benítez s’havia barallat abans de ser detingut, i defensar així l’actuació policial. 
 
L'informe és esfereïdor
 
L'informe policial descriu a partir de les imatges del vídeo que un agent va donar tres puntades de peu a la víctima amb la cama dreta, que van impactar en el seu lateral esquerre quan l'empresari estava sent immobilitzat per un altre agent, que recolzava amb força un dels seus genolls damunt el cos de l'home. En un fotograma posterior, identifiquen un mosso d'esquadra, de complexió forta i calb, que se separa del grup que tenia reduït l'empresari, s'ajup i copeja amb alguna cosa que té a les mans contra l'asfalt, en un "gest inequívoc de tancament d'una defensa extensible". Seguidament l’agent substitueix una altra agent que estava situada a l'altura del cap de Benítz i clava cinc cops de puny al cap de la víctima, "agafant impuls i retrocedint amb el seu braç esquerre", mentre l'agent que havia donat primer les puntades de peu a Benítez el té immobilitzat  i mira la part superior dels edificis del carrer per comprovar si són observats.
 
L'informe policial també recull la declaració d’un testimoni que va relatar que els Mossos d'Esquadra van acudir al seu domicili la nit del succés per a "ordenar-li" que destruís les imatges que havia gravat de la detenció.
 
 
Una trucada reveladora
 
Una altra de les revelacions rellevants de l'informe és la que recull la trucada que la mateixa víctima va fer a la Guàrdia Urbana després de barallar-se amb un veí i, per tant, abans que arribessin els Mossos d'Esquadra. Aquesta trucada demostraria que l'empresari estava perfectament conscient quan va trucar a la Guàrdia Urbana per denunciar el seu veí perquè, segons ell, pretenia robar-lo. Segons l’advocat de l'acusació particular que exerceix la família de l'empresari, David Aineto, aquesta gravació de la trucada desmenteix una de les afirmacions que figuren en l'atestat dels Mossos d'Esquadra, que asseguren que van acudir al lloc per separar la víctima del veí amb el qual s'estava barallant.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
rous fletxa Sabadell
15 de maig de 2016, 00.16 h

He vist els videos de Juan Andrés Benítez. Para mí está claro que esos cobardes torturaron a la víctima hasta matarlo, o sigui el van assassinat. Com a persona m´ha afectat moltíssim . Aquests mossos hauríem de ser-hi a la presó i no tornar mai més a ser policies .

Aquests covards assassins están fent molt de mal al cos de Mossos , que està ple de policies molt bons professionals.

La meva felicitació a la jutgessa que va fer-hi la instrucció; en canvi les demés parts s´han... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA , PAÏSOS CATALANS, Europa
31 d'octubre de 2013, 18.12 h

Deixant de banda tots els LLADRUQUEJOS de la gossada espanyolera, i resumint el tema de manera DEFINITIVA, és cert que entre els mossos n'hi ha ALGUNS (generalment dels provinents d'antics guàrdia civils i policies nacionals) d'INDESITJABLES als quals caldrà DEPURAR sens falta BEN AVIAT. Un simptoma força inequívoc és la llengua que parlen habitualment.

Però, malgrat els esforços que aquests elements INDESITJABLES fan per a DESPRESTIGIAR el cos dels Mossos d'Esquadra, aquests SEGUEIX ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
GralMoragues fletxa Duran es qui resta vots a la coalició
31 d'octubre de 2013, 17.08 h

#18
HA SIDO UN TRIUNFO TOTAL DE TODOS LOS compatriotes LA MANIFESTACION DELa Via Catalana .YO HE IDO CON MIS COMPAÑEROS DELa esquerra independentista A TITULO INDIVIDUAL,PORQUE ALGUNOS PUEDEN TACHARNOS DE radicals i excloents,CUANDO ELs demòcrates SOMOS ELs DEFENSORs DE Catalunya,LOS MEJORES GOBERNANTES QUE HAN TENIDO LOS CATALANES EN SU HISTORIA DE AMISTAD Y COMPAÑERISMO CON LA NACION ESPAÑOLA !!! ( Nación española = no ha existit mai #18 T'han enganyat )LOS CATALANES QUE QUIEREN LA I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
31 d'octubre de 2013, 13.37 h

HA SIDO UN TRIUNFO TOTAL DE TODOS LOS ESPAÑOLES LA MANIFESTACION DEL 12-O .YO HE IDO CON MIS COMPAÑEROS DEL PSOE A TITULO INDIVIDUAL,PORQUE ALGUNOS PUEDEN TACHARNOS DE FACHAS,CUANDO EL PSOE SOMOS EL DEFENSOR DE ESPAÑA,LOS MEJORES GOBERNANTES QUE HAN TENIDO LOS CATALANES EN SU HISTORIA DE AMISTAD Y COMPAÑERISMO CON LA NACION ESPAÑOLA !!! LOS CATALANES QUE QUIEREN LA INDEPENDENCIA NO SABEN LO QUE SE HACEN,SON RETRASADOS MENTALES,GENTE QUE SE HA MASTURBADO DESDE QUE ESTABAN EN EL VIENTRE DE S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
31 d'octubre de 2013, 13.36 h

al psoe y pp les conviene derrotar a la organización E.T.A.,de ese modo seguirán tapando las carencias que tienen sus gobiernos,y la falta de politicas para crear empleo,su incapacidad para salir de la Crisis,y presentarse como salvadores de la patria. La organización E.T.A.,ha cumplido durante más de 50 años un papel importantísimo e imprescindible en la consecución de los derechos del pueblo vasco,y ha sido la dinamizadora de las politicas de oposición al Régimen fascista español de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
30 d'octubre de 2013, 19.12 h

https://twitter.com/Colonos_Cs

Que dicen desde UPyD que el futuro de Cataluña lo tienen que decidir los de Badajoz, León y Murcia, que si no lo mismo sale independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
GralMoragues fletxa Duran es qui resta vots a la coalició
30 d'octubre de 2013, 18.42 h

Poseu-vos en situació;
Us diuen qu hi ha una batussa.

Que intenteu reduïr als que es barallaven (un es fort i musculat).
Aquest es a terra i encara es regiteix a la detenció.
Tots els polis (així deixem de banda l'identitat nacional dels polis) estirats a sobre l'irreductible per a intentar reduir-lo.
Proveu vosaltres i adoneu-vos de quina força té el fet de fotre una òstia estant estirat de panxa a terra.

No fotem!
Que els polis tenen una ordre de reduïr la batussa!

No soc mosso i n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jo simplement fletxa Catalunya
30 d'octubre de 2013, 17.34 h

Apa espanyol, que ja sabem quí ets.
#1


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
30 d'octubre de 2013, 16.09 h

#12 compares ser Paleta o Peluquera con los Mossos, los primeros trabajan duro en su profesión, los segundos depende de cada uno.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Fernan fletxa Mataro
30 d'octubre de 2013, 15.00 h

Como "civil" que pasa algun tiempo en la academia de la policia en Parets puedo comentaros la evolucion del cuerpo de los mossos.

Las primeras promociones eran chico y chicas Catalanes la mayoria que pusieron ilusion en ser mossos por que creian en su pais.
Despues llegaron los asimilados, policias nacionales y picoletos que o se hacian mossos o se marchaban a patrullar los desiertos de castilla.
Mas tarde, el golpe final, chonis, quillos y personajes por el estilo que como no sirven mi para p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.