directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i ERC rebutgen la reforma de la llei de caixes pactada entre Zapatero i Rajoy que liquida el model català

Recorden que el Govern ha impugnat el FROB davant del Tribunal Constitucional espanyol per invasió de competències

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els portaveus de CiU i ERC al Congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida i Joan Ridao, han advertit aquest dimecres que no donaran suport a la reforma de la Llei de caixes pactada entre el president espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy. Duran assegura que la reforma acordada per PP i PSOE 'va en contra del model de caixes actual i de la filosofia que sempre s'ha defensat des de Catalunya'. Per la seva part, Ridao creu que ‘amb el pretext de la unitat de mercat, s'opta per recentralitzar i per privatitzar o ‘bancaritzar’ aquestes entitats’, i ha ironitzat amb que Zapatero i Rajoy només coincideixen ‘en aquells temes que afecten les competències de les comunitats autònomes’. El dirigent republicà ha recordat que el Govern ha dut el Fons de Reorganització Ordenada Bancària (FROB) al Tribunal Constitucional espanyol perquè deixa en mans del govern espanyol el poder de decisió en les fusions de caixes mentre l'Estatut dóna aquesta competència a la Generalitat.
pp, psoe, josé luis rodriguez zapatero, mariano rajoy
Zapatero i Rajoy a La Moncloa.

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre l'acord financer, ha subratllat que CiU sempre ha estat d'acord amb facilitar mecanismes perquè les entitats financeres es puguin capitalitzar, i el FROB és una d'aquestes eines, però ha remarcat que totes les entitats del món que han tingut problemes han tingut un any per reestructurar-se, mentre les espanyoles només tindran tres mesos. Però especial incís ha fet en una segona observació: 'Si l'acord entre el PP i el PSOE va contra el model de caixes actual i de la filosofia que sempre s'ha defensat des de Catalunya, CiU s'hi oposarà frontalment'.

Duran s'ha queixat que aquesta reunió no hagi servit per donar un primer pas per configurar el pacte d'estat que sempre ha reclamat CiU, per tal de 'generar la confiança interna i externa que necessita l'economia' i amb les mesures estructurals necessàries i les mesures efectives per generar ocupació, la reestructuració de l'administració de l'estat i la reducció del dèficit públic.

La reforma passa 'com una piconadora' sobre les competències autonòmiques
El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha alertat que ‘Zapatero i Rajoy es proposen simplificar el mapa de caixes amb 2 o 3 grans entitats que
absorbirien la resta, mitjançant el canvi de la Llei de caixes, per acabar amb el Decret de vet de les comunitats autònomes i donar major facilitat als bancs per quedar-se amb les quotes participatives de les caixes que presenten dificultats, la qual cosa enterra el model actual i suposa passar com una piconadora sobre les competències’.

Des d'una òptica catalana, el dirigent independentista ha advertit que ‘ens oposarem a un canvi de la Llei que acabaria amb el model català de caixes, un model arrelat i d'èxit, que compleix perfectament amb els objectius socials i d'equilibri territorial que les caixes tenen encomanades’. Ridao ha recordat que el Govern ja va impugnar el FROB davant del Tribunal Constitucional espanyol per envair materialment competències de la Generalitat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
6 de maig de 2010, 17.39 h

#11 Mira, si tinguéssim uns ens audiovisuals com cal, no els venuts a espanya com TV3, Cat ràdio, RAC1, i fessin pedagogia de la política, avui no solament sabríem fil per randa aquest tema de les lleis de les caixes, sinó que sabríem molt més de política general i altres temes que no els convé que sapiguem. Vaja, que els convé la desinformació. Aquesta manipulació o aquesta desinformació manipulada, la gent no la veu perquè viu intoxicada per una macro manipulació que s'anomena f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de maig de 2010, 17.24 h

#4 Accepto el teu teu comentari i hi estic d'acord. Això no obstant, no accepto això de la MAT. És clar com que els de Barcelona sou els que més us en aprofitareu, per això la voleu. Es veu que us ha calat fons el missatge de la por, difós per endesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de maig de 2010, 19.29 h

Ja sé que directe.cat no disposa de gaires mitjans, pero podria algú de la redacció informar-se una mica per tal de poder redactar un article explicat fil per randa quin és aquest famós i citat fins a la nausea model català de caixes que anem a perdre?

Repeteixo, explicar fil per randa, és a dir, amb tot detall, sense deixar-se res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de maig de 2010, 19.07 h

-Aquest PSC-PSOE és aquell que té com a president al cap dels antiindependentistes, un tal Montilla?
-Hummmmm no se
-Sí, home sí, el que ha fet president ERC amb qui governa a tot arreu on sigui possible, ajuntaments, consells comarcals, diputacions, Generalitat, -Congrés i Senat.
- Ah sí que tens raó tu, però jo em pensava que eren del mateix partit.
-Ja és ben bé això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Artur ObaMAS fletxa Cubelles
5 de maig de 2010, 18.48 h

ULL VIU, senyors d'ERC....que com sempre aquesta colla de CiU pactaran per darrera vostre i a canvi d'una POLTRONA, que els donin a la metròpoli els amos espanyols. Avui ho faran amb el PSOE...com ahir i abans ja han fet amb el PP o amb qui calgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Artur ObaMAS fletxa Cubelles
5 de maig de 2010, 18.43 h

Però si CiU sempre hi a pactat amb clau d'estat..!! ..... això si.....ESTAT ESPANYOL i mai amb clau de nació catalana. Es el seu MODUS VIVENDI NATURAL. Es el seu ADN que porten a la sang. Per a CiU i els que sustenten la federació conservadora, l'únic l'estat prioritari sempre a estat el UNIONISME de Catalunya amb el ESTAT espanyol. Llàstima que tenen una forta competència per part del socialisme unionista anomenat PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marcel fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 17.58 h

Hem de marxar quan abans d'Espanya. Les raons històriques i actuals per fer-ho a: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Julià fletxa Bracelona
5 de maig de 2010, 17.56 h

#5 No seré jo qui defensi ara el Roïne com a gran opció pq malhauradament l'opinió pública d'aquest país està en mans dels que preneu el carrer i aneu d'antisistema encara que us aprofiteu d'ell tot el que podeu. Quan arribi el cicle de sequera, que arribarà, les xifres seran tan eloqüents com començaven a ser-ho fa tres anys quan havíem de pagar aigua de Marsella que sortia del Roïna però en vaixell que és més car. I a més cal comptar el cost energètic de les dessaladores. De f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Republicà fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 17.36 h

#4 CIU parlant de transvassament és com si un torero parlès del respecte als animals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Julià fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 17.15 h

#2 Els grans temes de país són els que l'enriqueixen i el fan seguir amb opcions de ser un Estat. I en aquests CiU sempre l'ha encertat. Fins i tot en el Transvassament, que la gent no va entendre que si féiem el del Roïne, mai més dependríem d'España en aquests tema. Igual que amb la MAT, però la papataneria esquerranosa d'ICV i l'aprofitament partidista d'ERC, ho va impedir i així seguim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.