directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Espanya i la sobirania nacional no són negociables" #TerceraViamorta

El president espanyol converteix en via morta qualsevol alternativa a la independència. A què esperem per acordar la pregunta de sí o no a la independència?

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimarts que la seva posició respecte al conflicte a Catalunya serà "de diàleg" però ha advertit que "hi ha alguns temes en què no se li pot demanar que cedeixi" perquè per a ell "els articles 1 i 2 de la Constitució, Espanya i la sobirania nacional no són negociables". Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de l'expresident de la Generalitat José Montilla, que l'ha advertit que es pot trobar amb una declaració unilateral d'independència. Rajoy també ha descartat una reforma de la Constitució. "Plantejar una reforma de la Constitució per donar satisfacció a qui no se sentirà satisfet és un enorme error", ha dit. O independència o submissió.

Comparteix
   


Etiquetes
Defensar la tercera via és abocar Catalunya a una regió d’Espanya

Rajoy ha fet aquestes manifestacions al Senat en resposta a una pregunta de l'expresident de la Generalitat, que li ha demanar que no esquivi la qüestió i "no es deixi influir" pels que aposten per "minimitzar" el problema de Catalunya o atiar el conflicte per motius electoralistes. 

Montilla veu com Espanya tanca la porta a la negociació

Montilla li ha recordat que la qüestió catalana no es resol deixant-la "podrir" i cal que comenci a "fer passos en la direcció correcta". Segons l'expresident de la Generalitat cal que Rajoy adopti el "to" i "l'actitud" correcta perquè "dialogar sense moure's només pot fer augmentar la frustració i el deteriorament de la situació".

Defensarà ara Montilla la independència de Catalunya o ens condemnarà a la misèria?  

En aquest marc, li ha retret que no tingui en compte la tercera via com a solució del conflicte i l'ha advertit de les conseqüències de no abordar el procés. "Vostè sap que es pot trobar a finals d'any amb l'explicitació de la consulta. No és la millor manera d'abordar una negociació, però el desenllaç pot ser una declaració unilateral d'indepèndència que seria un fracàs per a Catalunya i per a Espanya", ha dit.

Rajoy: "La prioritat és la crisi"

En la seva resposta, Rajoy ha recordat que ell es va presentar a les eleccions amb un programa que situava la prioritat en la crisi i aquest ha estat el sentit de les mesures que ha adoptat fins ara. Pel que fa a Catalunya, ha destacat que el seu executiu ha actuat per resoldre problemes com el deute públic, el dèficit i el pagament als proveïdors. També ha destacat l'impuls del corredor mediterrani i la culminació de les obres del TGV i l'aeroport del Prat. 

En aquest marc, ha recordat que ell es va presentar a les eleccions "amb un programa electoral que no parlava de reformar la Constitució ni les regles de joc precisament perquè la prioritat és la crisi", i qualsevol que pensi diferent pot fer ús de les vies legals que la Constitució espableix per aconseguir-ho.

"Espanya i la sobirania nacional no són negociables"

Pel que fa al procés sobiranista, Rajoy ha afirmat que la seva posició serà "de diàleg" però ha advertit que hi ha temes "en què a ell, com a president del govern, no se li pot demanar que cedeixi en els seus plantejaments, perquè l'article 1 de la Constitució, l'article 2, Espanya i la sobirania nacional per a ell no són negociables".

"Vull que Catalunya sigui la locomotora" i "visquem junts com sempre" i amb l’espoli de 16.000 M€ a l’any

En aquest marc, ha reiterat que el seu objectiu és que "Catalunya superi definitivament la crisi i sigui la locomotora, que recuperi el dinamisme, i que visquem junts com sempre". Per aquest motiu ha apostat per "treballar per reforçar els llaços que ens uneixin" i "sumar forces per ser forts".

"He d'actuar amb equilibri, sensatesa i sentit comú"

Davant del missatge de Montilla, Rajoy ha assegurat que com a president del govern "ha d'actuar amb equilibri, sensatesa i sentit comú". "No menystinc cap via ni menyspreo cap opinió", ha dit, però "l'essencial i el que es debat aquí és article 1 i 2 de la Constitució" i "no sóc partidari de canviar-lo" perquè "crec en la unitat nacional i crec que la sobirania és del conjunt dels espanyols". 

Canviar la Constitució per "donar satisfacció" és "un error"

Pel que fa a la proposta de reforma de la Constitució que propugna el PSOE i el PSC, Rajoy ha recordat que abans de fer cap pas en aquesta direcció és "molt important" saber "què es vol canviar, que hi hagi el màxim consens possible i escollir bé el moment". "Tinc la impressió que plantejar una reforma de la Constitució per donar satisfacció a qui no se sentirà satisfet amb aquesta reforma de la Constitució és un enorme error i jo per descomptat no ho faré", ha conclòs. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
K.Kaspa Nya fletxa Patosolandia
7 de novembre de 2013, 12.53 h


LA SORBENARIA NANSIONAL ... NO É NIGOSIABLE, OJO ! ! NO BALLAMO A CONFUNDIRNO !!

LA SORBERANIA NANSIONÁ RISIDE EN LOS SEÑIORE DE ARBASETE, DE SORIA Y DE SIUDAZ REAL, ... OJOOO!! ... NO É NIGOSIABLE ! ! ... LO ENTENDEI, EING? Etto é como lo de nuetra inseparavle plobinsia del Sahara eppañió, ke é nuetra, é un piaso de la MAMÁ PRATIA !!! TAMPOCO É NEGOSIABLE, COÑIO !!!

No le bamo a dal a Marrueco un piaso de nuetra mamá pratria, no sus parese? eing? eing? eing?

Puèèè ..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
joan fletxa tarragona
6 de novembre de 2013, 23.04 h

Cada dia hi ha més veus autoritzades que diuen que no cal canviar la Constitució per fer la consulta.
Que Espanya no és negociable?Doncs bé,que no es negociï,ara, la sobirania del poble català no la pot dirigir ni Europa ni Espanya.
Si nosaltres formem part d´un ens,el que sigui,no pot vindre ningú a coartar els nostres drets,i menys a la força,sigui de l´ONU de la UE o desde Espanya.
Ni som vasalls ni ninots de palla


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
6 de novembre de 2013, 18.24 h



#22 Malgrat totes les CRETINADES que tu, ARAGONESES, has arribat a escriure en els teus sovint RISIBLEMENT RIDÍCULS comentaris, reconeC que ARA acabes d'escriure una frase certa:

LA VERITAT ENS FARÀ LLIURES.

Gràcies als més de 30 anys de PARÒDIA de la democràcia sota la "tutela" de Castella i els seus satèl.lits, amb la desaparició de la CENSURA, el poble català ha anat coneguent la VERITAT d'aquests repugnant invent morbós que vosaltres anomeneu Espanya.

I en haver conegut la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
6 de novembre de 2013, 18.22 h



#21 Tu, Aragoneseta del cervell ESMUSSAT, et dic EXACTAMENT EL MATEIX que al Pijota Bejota. amb la diferència que ara et dedicaré un altra comentari al teu repetit missatge #22


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
6 de novembre de 2013, 18.19 h



#26 Bejota, idiota, no et fa VERGONYA seguir tu incansablement, AVORRIDAMENT, amb la teva cantarella de sempre, veient que tots ens passem pel cul els teus cretins comentaris, INDOCUMENTATS, basats sempre en FONTS DESACREDITADES, PARTIDISTES, ... i tu, nen idiota ridícul, una vegada i una altra, tornant a anunciar CATASTROFISMES IMAGINARIS QUE MAI NO S'ESDEVENEN.

Ets típica escòria castellana, d'aquells que cregueu que repetint mil vegades una mentida la convertireu en veritat.

Fas aut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
bejota fletxa Barcelona
6 de novembre de 2013, 14.38 h

Les companyies estrangeres recelen de Catalunya a l'espera del que succeeixi amb el pla secessionista del Govern autonòmic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
6 de novembre de 2013, 12.05 h

hacemos desde la Resistencia Antiespañola un LLAMAMIENTO a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Eulogio Martinez Sabino fletxa Madrid (España)
6 de novembre de 2013, 11.48 h

La verdad os hara libres
En España , la verdad , hace esclavos a sus pueblos,
solo debe , quedar Castilla.
España es Castilla y lo demas , tierra conquistada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23

Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.