directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell a Madrid: “el procés sobiranista no s’extingirà per cap desànim”

El conseller adverteix a Madrid que si la "línia dura" de l'Estat preval, Catalunya tindrà un Estat propi "si no en aquesta generació en la següent"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- El conseller d'Economia, Andre Mas Colell, ha advertit aquest dilluns des de Madrid que si la "línia dura" i les "agendes agressives" del govern del PP prevalen, Catalunya tindrà un estat propi "si no en aquesta generació, en la següent". Segons el conseller, el procés sobiranista no s'extingirà per cap "desànim" ni per una millora de la situació econòmica, i els que fan aquesta lectura des de Madrid "s'equivoquen". També ha respost Rajoy recordant que "si no s'ha de jugar amb la sobirania, no juguem", perquè l'ús de la crisi com a excusa per recentralitzar l'Estat "es nota", i "i no hauria d'esperar que els catalans no ens defensem".
 
El marc europeu ens protegeix
 
Mas Colell ha fet aquestes afirmacions en un esmorzar informatiu a Madrid on han assistit representants del teixit econòmic de la capital de l'Estat i també el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta. El conseller -que ha estat poc aplaudit- ha afirmat que no li preocupa que des d'alguns sectors se'l qualifiqui de "sediciós" perquè sap que el marc europeu "el protegeix", i ha defensat de nou la necessitat de fer un consulta.

L’Estat fa un atac en tota regla contra Catalunya

En aquest marc, ha rebutjat les acusacions dels qui acusen les formacions nacionalistes d'aprofitar la crisi per impulsar el procés. Segons ha apuntat, Catalunya "no és qui ha escollit el moment": "Ens estem defensant d'un atac en tota regla en el front de la identitat i l'autogovern" i "pensem que té un punt absurd que el govern del PP estigui impulsant agendes agressives enmig de la crisi i confiant que potser no es noti, però es nota".

Catalunya no és de matriu castellana

Segons Mas-Colell, el conflicte entre Catalunya i Espanya té com a eixos la identitat, l'autogovern i les finances, per aquest ordre, i es va accelerar l'any 2000 quan es va imposar la línia "d'Espanya, una nació" a La Moncloa "i no ha d'estranyar que en aquesta línia, una Catalunya que no és per naixement ni per adopció de matriu castellana encaixi malament". A més, ha recordat, la sentència de l'Estatut va ser "humiliant" i molts catalans "se senten exclosos"del funcionament de l'Estat.

El PP va al galop

Des d'aleshores, ha dit, el govern del PP "va al galop" amb lleis com la d'Educació, que és una "provocació" i serà "font d'una gran conflictivitat". "La posició del PP s'ha anat endurint i l'opinió pública catalana s'ha anat desplaçant de manera simètrica", ha afirmat. Per aquest motiu ha advertit que "s'equivoquen" els que creuen que el procés sobiranista perdrà força pel "desànim" o per la millora de la situació econòmica. "Això de Catalunya no és una febre", ha dit.

"Si no hem de jugar amb la sobirania, no juguem"

El conseller també ha respost les manifestacions d'aquest cap de setmana del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha afirmat que ell "no jugarà" amb la sobirania. "Si no s'ha de jugar, no juguem, però ell el primer" perquè "la llei d'Educació no l'hem presentat nosaltres, i el retrocés en l'autogovern no l'hem fet nosaltres tampoc".

En aquest sentit ha reiterat l'acusació al govern del PP d'aprofitar la crisi per "recentralitzar" i "disminuir" les competències de Catalunya, entrar en qüestions lingüístiques i utilitzar el TC com a element polític. "Això és l'element principal del que està passant", ha dit, "i actuarem en conseqüència".

Pel que fa al finançament autonòmic, el conseller ha deixat clar que Catalunya reaccionarà "amb responsabilitat" davant les propostes que es formulin mentre es negocia el model, però ha recordat que "no es pot dir que aquesta revisió respongui a una proposta catalana". Catalunya, ha dit, no presentarà una proposta de model. "No tenim cap interès en monitoritzar res de les despeses a altres comunitats" i "pretenem que se'ns deixi autogovernar-nos".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Ll.B. fletxa Granollers. Països Catalans.
23 de novembre de 2013, 11.58 h

Crec que com analisi general el que diu el conseller Mas-Collelll es correcte.
Pel que fa a la voluntat de Catalunya no se quina serà, però es evident que hi ha una unanimitat en el dret a decidir. A més aquesta voluntat està més enllà de l'empenta o iniciativa dels partits poliítics. Per tant si Espanya apreta es possible que ens unim encara més en la defensa de les nostres institucions, economia, valors, llengua i cultura. Si Espanya ens respecta adquirirem poder, i molts pot ser tor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
joan fletxa barcelona
20 de novembre de 2013, 11.50 h

#14 Doncs que digui... Molts més diem SIII ( ben fort, per cert..)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
bejota fletxa Barcelona
19 de novembre de 2013, 16.03 h

Rosell: "No veig que la independència fos bona per als catalans"
El president de la CEOE descarta la secessió de Catalunya i adverteix que qualsevol consulta ha d'ajustar-se a la legalitat. "Tenim la legalitat que tenim, hem d'actuar amb aquesta, no podem saltar-nos-la", insisteix.


N.B.LA PATRONAL DIU NO ,SR. MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de novembre de 2013, 19.33 h

#10 El pteu pla "B2 quin és anar a viure al Tibet a sobreviure com a liquen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 de novembre de 2013, 17.43 h


#10 Tu PIJOTA IDIOTA no tienes ni plan B ni plan C ni plan A, tu lo que tienes es UNA COGORZA no menor que la mia. Tu tas bibio no una copa como yo, tu tas bibio DOS copas de anisete ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 de novembre de 2013, 17.41 h



pERDONASME POR LO DEL COMA ETÍLICO en #3 , PERO CUANDO ME BEBO UNA COPITA DE ANIS, EL SELEVRO SEME PONE A DAL VUERTAS Y . . .


YA VIENE EL CANGUELOOOOOOOOOOO

LE GUSTA BAILAAAAAR

Y CUANDO ESTOY ESPÑOLEAAANDOOOOO

SOY LA REINA DE MI BAAAAAR ! ! !

(y mis padres me dijeron "no bailes más rock & roll, si te vemos con el canguelo TU DOMINGO SE ACABÓ! ! )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa Barcelona
18 de novembre de 2013, 17.36 h

Tusquets no té un 'pla B' perquè la secessió "és quelcom que no passarà"
El president de Banc Mediolanum a Espanya i membre del CAREC, que assessora a Artur Mas en matèria econòmica, li resta crèdit al projecte separatista i assegura que no pensa en això "ni un sol minut".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de novembre de 2013, 16.37 h

#3

#4
#8 "Fueron tantas, tantas, que un día empiezas a sentir vergüenza de trabajar para ellos. Ahora se termina. Injustamente. Pero lo ganaron a pulso". Así de contundente se muestra la que fuera corresponsal de RTVV en Madrid, Iolanda Marmol, en un post donde narra "sus mentiras", que colgó la noche del pasado martes, después de que el Gobierno Valenciano anunciara el cierre de Canal 9. "Recuerdo cuando nos exigían grabar a Eduardo Zaplana de su perfil bueno. Y la oda que me encargar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
bejota fletxa Barcelona
18 de novembre de 2013, 16.35 h

La revista británica publicó un reportaje titulado 'La fiesta ha terminado', donde analizaba la crisis económica española y en el que hacía alusión a los nacionalismos como parte del problema ("THE ECONOMIST").


N.B. COM AL QUEBEC ,SR. MAS I LA PERDUA D'EMPRESES.IGUAL QUE'L QUEBEC...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2014 INDEPENDÈNCIA fletxa ................................................
18 de novembre de 2013, 16.21 h

http://www.youtube.com/watch?v=OsZxDf6pZM0

El món ho ha de saber

amb o sense la UE, amb o sense el permís de l'Estat espanyol 2014 INDEPENDÈNCIA

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE No pararem fins la independència! El món ho ha de saber.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.