directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les eleccions a la Cambra de Barcelona deixen fora del ple als empresaris Enric Reyna i Joan Canals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les eleccions a la Cambra de Barcelona han deixat fora del ple d'aquesta institució al promotor immobiliari Enric Reyna i a l'empresari del sector del tèxtil Joan Canals, segons els resultats de les eleccions celebrades aquest dimarts i que s'han donat a conèixer aquest dimecres. Les eleccions a la Cambra han registrat una participació de 7.195 empreses, l'1,83% dels electors, lleugerament per sota de la participació de les últimes eleccions del 2006. Ni la plataforma opositora ImpliCat, que presentava 10 candidats dels 60 possibles, ni els candidats del Cercle Català de Negocis (CCN), que en presentava dos, i que ha impugnat les votacions, han obtingut cap representant al ple de la Cambra.

Comparteix
   


Etiquetes
El nombre d'empreses que han participat a les eleccions de la Cambra de Barcelona suma 7.195 empreses, cosa que suposa l'1,83% de la participació possible que estava limitada a 339.763 empreses, segons els cens de la Cambra. Si d'aquestes 7.195 empreses es resten els 37 vots nuls, la participació efectiva a les eleccions s'ha limitat a 7.158 empreses, segons dades facilitades per aquesta institució.

Dels vots emesos, 3.875 es van comptabilitzar a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, el 53%, mentre que 3.320 vots, el 47%, s'han dipositat en alguna de les deu delegacions territorials que la Cambra té distribuïdes a les comarques barcelonines.

Dels 7.195 vots, 6.394 s'han dipositat per correu i 801 en vot presencial, un 68% més que fa quatre anys.
Les deu demarcacions territorials que té la Cambra de Barcelona han aportat el 47% del total dels vots. Els col·legis de les delegacions amb més participació han estat el de Granollers, que ha aportat el 16% del vots, Sant Feliu de Llobregat, amb el 13%, i Cornellà amb l'11%. La delegació amb menys participació ha estat la de Berga, amb gairebé un 4% del vots.

Tal i com va passar a la cita electoral de l'any 2006, l'empresa de la candidata amb més vots emesos ha estat la de la categoria 5 del grup 10, que correspon a Maria Teresa Bassons Boncompte, que representa entre d'altres sectors a les farmàcies.

Miquel Valls garanteix la reelecció
De les 60 candidatures que han estat elegides, 59 són del sector 'oficialista' cosa que garanteix la reelecció de Miquel Valls com president de la Cambra. Únicament la candidatura de l'empresa Temsa-Dos, que competia amb 'l'oficialista' d'Enric Reyna, ha obtingut més vots, 216 vots contra 89 que ha sumat el promotor.

Joan Canals
Joan Canals, empresari del sector del tèxtil, també ha perdut la seva representació davant el ple de la Cambra l'empresa d'Enric Ballús. Tot i ser dues llistes oficials o partidàries del president Valls, la pèrdua del pes econòmic del sector del tèxtil ha fet que la representació d'aquesta activitat hagi passat de dues cadires a una única que s'han disputat Ballús i Canals i que aquest últim ha perdut.

La Cambra de Barcelona ha destacat en la presentació dels resultats que un 47% de les empreses que formaran part del ple seran noves empreses, cosa que suposa una 'renovació' de gairebé la meitat del plenari. Diferents portaveus de la Cambra han manifestat que la crisi ha fet desaparèixer o modificar les denominacions de moltes de les empreses que formaven part de la Cambra.

Calendari elecció president
El 27 de maig pròxim, els 60 membres elegits al ple de la Cambra nomenaran els 9 representants de les patronals Foment i Pimec d'una llista de 12 que seran els altres nou membres d'un ple que quedarà format per 69 persones. Aquests 69 membres són els formaran el nou ple de la Cambra que reunits el 18 de juny triaran a Miquel Valls com president i als membres que hauran de forma part del comitè executiu de la Cambra.

La secretària general de la Cambra. Maria Dolors Colomer, ha informat sobre els resultats de les eleccions i també ha volgut matisar algunes de les crítiques que des de la plataforma ImpliCat i del Cercle Català de Negocis s'han fet en relació amb el procés electoral de la Cambra de poc 'transparent' i poc participatiu.

En relació amb la participació, que ha registrat un índex per sota del 2%, Colomer ha explicat que moltes de les empreses que han estat elegides, són societats mercantils de presidents de gremis o associacions empresarials, cosa que representa milers de vots que no queden comptabilitzats.

El president del CCN, sense plaça
Per exemple, Joan Estapé Mir, president del gremi de Xarcuters, es presentava a través de la seva empresa Estapé Mir. El recompte de vots real ha concedit 291 vots a favor d' Estapé, mentre que en Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis, només ha sumat 7 vots. Colomer ha explicat que aquests 291 vots aconseguits per Estapé suposen el suport de la majoria de les empreses que formen part del gremi.

En el grup de transports, emmagatzematge i comunicacions, en la categoria 1, subcategoria B, Catalana del Butano ha guanyat les eleccions amb 44 vots, metre que la llista d'ImpliCat, Autocares Congost ha obtingut un únic vot.

Jordi Plana, d'ImpliCat, també
Jordi Plana, promotor de la plataforma ImpliCat es presentava en el grup 15, categoria 6 contra la companyia Telefònica, liderada pel director general territorial Joaquim Faura. El resultat final ha estat de 171 vots a favor de Faura contra 13 vots obtingut per Jordi Plana.

En relació amb la transparència, Colomer ha explicat que totes les persones que han manifestat la seva 'voluntat' de presentar-se a les eleccions de la Cambra han obtingut immediatament els cens electoral del seu epígraf i 'tota' la informació sobre el procediment de les eleccions.

El vot per correu
La secretaria general també ha desmentit una de les acusacions més recurrents de les plataformes opositores que denunciava que la proclamació de les candidatures es feia amb posterioritat d'emetre el vot per correu.

Colomer ha explicat que les empreses que volen votar per correu han d'informar a la Cambra abans de la proclamació de les candidatures però que el vot per correu es pot emetre fins el dia abans de les eleccions abans de les 12h del migdia. Colomer fer aquestes acusacions és 'una bestiesa'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.