directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Barcelona, l’aposta per una ciutat Smart City

La ciutat vol liderar aquesta transformació i convertir-se en un referent Smart City; una ciutat basada en els principis d’eficiència, qualitat de vida i equitat social

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La celebració del congrés especialitzat Smart City Expo, a més, suposa, segons el professor associat d'ESADE Esteve Almirall, una oportunitat de primer ordre per a la ciutat. Aquesta és l’aposta de Barcelona dotar d’intel·ligència les grans ciutats, involucrar recursos tecnològics i científics que ajudin en el desenvolupament d’un creixement econòmic i mediambiental sostenible. En altres paraules, una Barcelona productiva queha de liderar aquesta transformació i convertir-se en un referent smartcity; una ciutat basada en els principis d’eficiència, qualitat de vida i equitat social. Una ciutat que inverteixi recursos, talent i innovació per construir la ciutat del futur; una ciutat intel·ligent, productiva i en creixement.






Comparteix
   


Etiquetes

Barcelona és la primera ciutat d’Espanya i la vuitena d’Europa en Smart City

Per això l’Ajuntament ha creat una gran àrea –Habitat Urbà- per liderar les transformacions que la ciutat ha d’afrontar els propers quaranta anys. La ciutat orienta aquesta estratègia sobre l’evolució de la ciutat amb la finalitat de garantir a la ciutadania qualitat de vida, millora social i urbana i valor afegit als barris, fomentant tot el potencial en el desenvolupament sostenible i l’economia verda, a favor d’una ciutat autosuficient energèticament i on la natura té un valor destacat per a l’equilibri de la ciutat.

El compromís de Barcelona amb el camp “Smart City

La capital catalana centra esforços per tal de millorar la gestió dels serveis i recursos de la ciutat per esdevenir una ciutat que ens permeti viure millor, treballar millor, relacionar-nos millor i que ens faciliti la vida. Barcelona està desenvolupant i treballant 25 eixos estratègics de ciutat, projectes transversals i verticals com ara la nova xarxa de telecomunicacions, Pla d’autosuficiència energètica, la xarxa intel·ligent d’autobusos o el desenvolupament de Barcelona a la Butxaca, per convertir Barcelona en la ciutat del futur. Aquests eixos afecten tots els àmbits de la ciutat, des de medi ambient a la salut o educació.

Millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona

La finalitat d’esdevenir capital Smart és que tothom pugui viure amb un entorn que s’adapti a les seves necessitats i que gaudeixi d’una ciutat agradable, còmode i amb facilitats. Millorar el temps espera del bus; ampliar el ventall d’aplicacions per informar-se de BCN; wifi per tota la ciutat, aparcament intel·ligent, entre d’altres. Com a ciutat productiva que és Barcelona, porta incorporat al seu ADN una vessant tecnològica. A part de ser la Capital Mundial del Mòbil, és la plataforma ideal  per posar a prova una gran quantitat d’iniciatives privades, una plataforma per emprenedors, que la converteixen en una ciutat que fomenta el talent, la creativitat i el negoci, amb l’objectiu de millorar i cobrir les necessitats que té la ciutat. Posar la tecnologia  al servei de la ciutat i de les persones.

Posicionar internacionalment Barcelona com a ciutat Smart City

El compromís de Barcelona amb el concepte smartcity l’ha posicionat a nivell internacional: 15 esdeveniments tenen la seu a la ciutat. Barcelona participa en 8 esdeveniments en altres ciutats i forma part de cinc lobbis internacionals. Esmentar les principals (EVs, Congrés smartcities – Smart City Expo WorldCongress). Cal aprofitar aquest lideratge entorn les smartcities per crear un ecosistema industrial, aprofitant els ja creats com el 22@ o potenciant la innovació a la ciutat a través de l'urbanlab, els centres tecnològics, la creació de l'smartcity campus o creant ponts i aliances amb altres ciutats com Hongkong o altres economies creixents com LATAM.

Barcelona, ciutat innovadora

Per esdevenir una ciutat que s’adapta a l’evolució demogràfica i que gestiona eficientment els seus recursos i serveis ha calgut dur a terme polítiques innovadores centrades en els ciutadans per millorar la seva qualitat de vida.

Barcelona,  el hub d’innovació del Mediterrani.

En pocs anys, Barcelona ha posat la seva atenció en la promoció i desenvolupament del sector TIC, convertint-lo en un dels eixos estratègics de ciutat. Catalunya té 3.349 companyies TIC i un 70% d’elles estan situades a Barcelona

Col·laboració público-privada.

Essencial pel desenvolupament de la ciutat. Com a hub d’ innovació, Barcelona vol donar el seu suport a iniciatives privades per desenvolupar projectes Smart a la ciutat. Per aquest motiu, s’ han implementat un conjunt de polítiques d’ actuació i programes de col·laboració per promoure la transferència de coneixement i un model de negoci WIN-WIN:També s’han cercat solucions amb la indústria amb models público-privats, com per exemple amb el projecte CityOS, t-mobilitat o el port.

Foment de la co-creació a Barcelona: La co-creació de projectes amb altres empreses i/o actors nacionals i internacionals marca la transformació econòmica, mediambiental i urbanística de la ciutat. Entre altres a destacar:

Semàfors intel·ligents: Implementació de so en els semàfors per persones cegues.
Control de tràfic: Implementació de sistemes  d’ optimització del tràfic mitjançant sensors de control de flux.
Fibra Óptica: Instal·lació d’una nova xarxa de fibra òptica FTTH per tal d’ incrementar l’ample de banda.
Espais parking: Instal·lació  de sensors d’ ocupació per fomentar la mobilitat urbana.
Sensors en contenidors: Instal·lació de sensors per detectar quan estan plens i permetre una optimització de les rutes de recollida de residus.
Comptadors intel·ligents: Instal·lació de comptadors de gas y agua en els habitatges que permeten la lectura remota dels mateixos.
Departament d’innovació propi:Som la primera ciutat de l’Estat que disposa d’un dpt. Innovació amb una metodologia de treball certificada. És un mecanisme per sistematitzar la creació de valor públic de forma sostinguda i impulsar la societat del coneixement.
 
Barcelona, ciutat amb un Govern obert i dades obertes

L’Ajuntament de Barcelona lidera en el camp dades obertes: Les dades són la matèria prima de la Societat de la Informació i cal posar-les a disposició de tercers per tal que puguin desenvolupar  solucions tecnològiques i de negoci per a la ciutat.

Barcelona vol ser Capital Mundial del Mòbil els 365 dies de l’any.

El desenvolupament de la mobilitat com a tecnologia de futur i integradora s’ha d’entendre com potenciadora del projecte general de ciutat Smart City. Els pilars fonamentals d’aquest projecte són: la innovació, l’ atracció de talent, els emprenedors i la internacionalització dels productes i serveis mòbils amb un alt nivell de qualitat.

Barcelona va impulsar i lidera la City Protocol Society.

La City Protocol Society és una comunitat de ciutats, universitats/centres de recerca, empreses i organitzacions sense ànim de lucre que posen en comú el coneixement respectiu per tal de col·laborar en la transformació urbana. Circula el coneixement: les ciutats presenten les seves necessitats, les universitats els seus estudis, les empreses les seves solucions àla  posada en comú de les parts acaba generant documents de recomanació o informacionals escalables.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
21 de novembre de 2013, 14.42 h

#1 "Fueron tantas, tantas, que un día empiezas a sentir vergüenza de trabajar para ellos. Ahora se termina. Injustamente. Pero lo ganaron a pulso". Así de contundente se muestra la que fuera corresponsal de RTVV en Madrid, Iolanda Marmol, en un post donde narra "sus mentiras", que colgó la noche del pasado martes, después de que el Gobierno Valenciano anunciara el cierre de Canal 9. "Recuerdo cuando nos exigían grabar a Eduardo Zaplana de su perfil bueno. Y la oda que me encargaron sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de novembre de 2013, 13.02 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de novembre de 2013, 18.32 h

Un amigo no independentista : estoy a punto de convertirme , no puedo mas, con esta
gente del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de novembre de 2013, 18.29 h

El diputado del PPC , Jose Antonio Coto , le ha contestado, al presidente de los "afectados por las preferentes", que su
problema , le importa un bledo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de novembre de 2013, 16.40 h

Un recuerdo hoy,a nuestro padre ideologico. El ya no esta,pero su dogma,de "la sagrada unidad de España"
permanece en C's, PP y PSC


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Catalonia : More Than Just A Community (Part 3) fletxa ............................................................
20 de novembre de 2013, 15.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=oOUU9yQabio

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Barcelona
20 de novembre de 2013, 13.44 h

Una bona aposta de la ciutat per una vida millor


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Eulogio Martinez Sabino fletxa Madrid(España)
20 de novembre de 2013, 09.19 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de novembre de 2013, 08.45 h


Goldman se disculpa por sus previsiones sobre España

Goldman Sachs ha reconocido los errores en el informe de sus previsiones económicas para el año 2013 y ha alabado las reformas emprendidas en España durante el último año, asegurando que "ya se empiezan a ver los frutos de sus esfuerzos".

http://www.expansion.com/2013/11/17/economia/1384698654.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.