directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: ‘l’estat espanyol té por a la democràcia i per això no ens vol deixar votar’

El president d’ERC assegura que “l’estat espanyol converteix el debat entre demòcrates i no demòcrates. És ell qui ha convertit la paraula independència com a sinònim de democràcia’.

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, en una conferència davant més de 700 persones que han omplert el pavelló de la Farga de Banyoles, ha assegurat que ‘ens convé portar el debat en l’àmbit de la democràcia, perquè el 84% dels nostres conciutadans volen votar’. ‘Les nostres forces s’han de concentrar en fer el referèndum, amb una pregunta clara i explícita’. ‘Quan l’estat diu no, el nostre missatge ha de ser democràcia, democràcia, democràcia, referèndum, referèndum, referèndum i votar, votar i votar’. ‘quantes més vegades digui que no l’estat, més a prop de guanyar estem, perquè la comunitat internacional estarà al costat dels qui volen votar’.




Junqueras a Banyoles davant 700 persones
Junqueras a Banyoles davant 700 persones
© @directe

Comparteix
   


Etiquetes
Les amenaces al procés sobiranista
Segons Junqueras, el procés sobiranista s'enfronta a diverses amenaces. "L'Estat és possible que vulgui imposar una pregunta que no sigui clara o intentaran que hi hagi moltes respostes", ha explicat. Per això, Junqueras ressalta que és "necessari" que el referèndum tingui una pregunta clara i concisa. "Quantes més vegades digui l'Estat que no es pot fer la consulta, més a prop de guanyar estarem perquè la comunitat internacional estarà al costat dels partits democràtics", ha reflexionat.

Cal generar “incentius” perquè l’estar permeti realitzar la consulta
Junqueras ha explicat que és necessari generar "incentius" perquè l'Estat permeti realitzar la consulta. "La independència ha de ser l'eina per aconseguir que els ciutadans visquin millor i que el govern espanyol no pugui escanyar cada dia més els ciutadans i tirar endavant lleis i reformes perjudicials per al país", ha detallat. Per això, Junqueras ha afirmat que utilitzaran "tots els camins democràtics possibles" i ha insistit que l'objectiu del partit no és "governar". "És irrellevant en comparació amb l'objectiu que volem assolir i és que els conciutadans tinguem les millors eines possibles", ha afirmat.

"No ens resignarem"

"O el país fa un pas endavant o no tindrem eines, no ens resignarem perquè resignar-se vol dir que el país no se'n surti", ha subratllat. "No ens conformarem amb res que no serveixi pel país i cal que estiguem preparats, però pot ser que la pregunta no es resolgui en un dia i que l'exercici de la consulta no es resolgui en un mes i tardem més", ha puntualitzat.

En els seus últims minuts, Junqueras ha assegurat que el procés sobiranista i la consulta sobre la independència compta amb el suport de diverses personalitats i forces internacionals, i ha conclòs dient que ‘estem aquí per millorar les condicions de vida de la gent, la resta és irrellevant. necessitem disposar de les eines d’un estat per fer-ho possible’. ‘No ens resignarem, si som molts el que no ens resignem, guanyarem’. ‘Nosaltres utilitzarem tots els mecanismes necessaris democràtics per poder exercir el dret de votar’. ‘No ens resignarem perquè resignar-se vol dir que el país no se’n surti i que el govern espanyol ens escanyi cada dia més’.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Francesc fletxa Barcelona
26 de novembre de 2013, 12.53 h

Si Junqueras, jo que soc dels que ens dèien nou vingut, tinc de dir's-hi i repetir, a molts d'arrels que no podem ser pessimistes. Tenim d'empenyer amb la il·lussió d'un poble que sap que l'esperança nia en ser actiu de qualsevol forma. El dia de La Via Catalana podíem veure tantes iniciatives que no es podien comptabilitzar. Avuí he vist i sentit Les Macedonia, nenes i nens d'una escola interpretant "Les Flors", és una genialitat. Si Sr. Junqueres per tenir la capacitat didàctica que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
25 de novembre de 2013, 13.46 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
bejota fletxa Barcelona
25 de novembre de 2013, 13.12 h



SR. JUNQUERAS:EL GOVERN CENTRAL ,NO TÉ ATRIBUCIÓNS COM TAMPOC LES TÉ EL PRESIDENT OBAMA CARA AL TEXANS QUE VOLAN REFERENDUN .AMBDOS HAN DIT QUE LA CONSTITUCIÓ N'HO PERMET( LA DELS EUA ,TÉ 200 ANYS ;LA D'ESPANYA ,MENYS DE 40.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
24 de novembre de 2013, 20.48 h

#40 Rivas, Josep Montella,Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
24 de novembre de 2013, 20.47 h

#39 Quan es va votar l'Estatut ja es va votar quin reglament lingüístic voliem a l'administració,per cert,si tant us agrada la democràcia perquè no ens deixeu votar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
24 de novembre de 2013, 18.55 h

#37 El sr.Junqueras sabe, que preferimos un 10% menos, pero

LIBRES! ! ! ! ! ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Rivas fletxa Hospitalet
24 de novembre de 2013, 16.23 h

#34 Escucha, cateto: ¿no decís que las elecciones municipales, autonómicas, nacionales o europeas no sustituyen un referéndum de independencia? Lo mismo digo en cuanto a la inmersión lingüística obligatoria en catalán. El referéndum sobre este asunto tiene que ser únicamente sobre este asunto.

Preguntemos, venga, no tengáis tanto miedo, ¿no decís que sois tantos? ¿No decís que los de Ciudadanos somos cuatro gatos? Pues, ¿a qué esperáis? Nos íbamos a reír un rato si en las... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jose fletxa BCN
24 de novembre de 2013, 15.59 h

#34
Me puedes decir el artículo, listillo.
Sin embargo en el estatuto si que aparece que el castellano es tan oficial como el catalán, pero en las administraciones publicas a nivel escrito el castellano está discriminado.
Cataluña tiene miedo a la democracia, sólo impone y sino que haga una consulta en que idioma se tiene que utilizar en las administraciones públicas incluidas las escuela, Cataluña tiene mucho miedo a la democracia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Alliberament nacional és progrés econòmic i social fletxa ...................................................
24 de novembre de 2013, 14.43 h

Què és més important que 30 empresaris segueixin fent grans negocis amb l'Estat espanyol a costa del poble Català, ja sigui amb tarifes elèctriques, gas, aigua, peatges, telefonia, banca totes amb gran sobrecost per als catalans o el benestar i el progrés econòmic del 99,9% dels ciutadans de Catalunya?
---
L'economista txec Pavel Kohout
sosté: "El pressupost catala és més petit que la quantitat que Catalunya envia a Madrid cada any. Per tant, la crisi li ve del federalisme pressuposta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
bejota fletxa Barcelona
24 de novembre de 2013, 14.27 h

Un estudi economètric desenvolupat pel professor d'Economia de la Universitat d'Edimburg Rodríguez Mora adverteix del cost econòmic que comportaria l'efecte frontera: la dràstica reducció del comerç entre Catalunya i la resta d'Espanya a causa de la ruptura no podria ser compensat amb un increment del comerç internacional. La caiguda de la productivitat, els salaris i la renda a Catalunya se situaria entorn del 10%, molt per sobre del dèficit fiscal dels anys en què aquest ha estat mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.