directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla alerta d'una 'fractura irreparable' entre Catalunya i Espanya si el TC espanyol tomba l'Estatut

Rajoy li demana no tenir por de la Constitució

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha instat el president del PP, Mariano Rajoy, a evitar una 'fractura difícilment reparable' en les relacions entre Catalunya i Espanya que comportaria una sentència negativa d'un Tribunal Constitucional espanyol (TC) amb una legitimitat més que qüestionada. Rajoy ha rebutjat retirar el recurs en contra de l'Estatut i, segon el president Montilla, s'ha mostrat disposat a parlar de la reforma de la llei de l'alt tribunal quan els senadors catalans presentin la seva proposta. Tot i així, Rajoy ha alertat que una renovació del TC espanyol és 'perillosa per la justícia' i ha reclamat a Montilla que no tingui por de la Constitució i de les institucions.
josé montilla, mariano rajoy
El president del PP, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, José Montilla.

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla es mostra obert a participar en la reforma de les caixes d'estalvi, si respecta el model català i les competències de la Generalitat
Després de la reunió amb Rajoy, Montilla ha valorat l'acord que aquest va tancar amb José Luis Rodríguez Zapatero en la reunió que els màxims dirigents de PSOE i PP van tenir a la Moncloa. El president ha deixat clar que es tracta d'una 'reforma necessària' per a 'garantir la solvència futura' de les caixes, que aquestes puguin incrementar els recursos propis i complir amb les disposicions internacionals. Però 'és molt difícil opinar sobre una reforma de la llei que encara no té un text', ha dit.

El president, doncs, s'ha mostrat obert a participar en la reforma, però ha deixat clares les línies vermelles del Govern de la Generalitat. Montilla s'ha compromès a preservar el manteniment del model català de caixes i les competències de Catalunya en aquesta matèria. Es tracta, ha advertit, de dos 'elements essencials'. Pel que fa al model, el president ha defensat el model 'professional' i 'no polititzat' de les caixes catalanes davant el d'altres zones de l'estat. 'Tant de bo s'avanci en traslladar el model més professional i menys polititzat que tenen les caixes catalanes a la resta de l'Estat', ha dit.

Montilla ha deixat clar que el Govern és 'contrari' a la privatització de les caixes, tot i que ha dit que les quotes participatives 'poden existir si són minoritàries i salvaguardem la naturalesa de les caixes d'estalvi'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
8 de maig de 2010, 19.09 h

-rebutja l'estatut. No 'tomba'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TOTI fletxa BCN
6 de maig de 2010, 19.30 h

RCAT i Laporta apareixen pq vosaltres heu fallat. Carod es desmarca pq heu fallat. Portabella es desmarca pq heu fallat. Baixeu en les enquestes pq heu fallat. I ningú vol saber res de vosaltyres en l'àmbit independentista no parlamentari com les CUP i altres moviments socials perquè heu fallat. I perdreu les eleccions perquè no ens tornareu a fallar MAI mentre segueixin els mateixos manant Putxi i Vendrell, pq el Ridao i l'Huguet no pinten res ni falta que fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de maig de 2010, 18.50 h

El tripartit es trencara. Peró CATALUNYA continuara lligada de mans i peus a Espanya, gràcies a que tornaran els unionistes mesells de CiU. amb el suport i vist i plau del PSOE-PSC de Zapatero-Montilla i els vots del PP de Rajoy.

ESQUERRA, no trenca l'independentismes. ERC el que fa i a fet es EXPANDIR cap a totes direccions la proposta independentista, que només fa 7 anys no era ni tinguda en consideració per a cap altre partit. Caldrà veure com es comporta la societat civil davant les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de maig de 2010, 17.12 h

L'única cosa que es trencarà és el Tripartit perquè Catalunya és a punt de la fractura social i econòmica i el moviment independentista perilla per la fractura que ha provocat ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.