directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós considera Terricabras un gran candidat per ERC i pel país

L'exdirigent d'ERC fa autocrítica i assegura que Junqueras "és millor líder" que ell. Considera que el seu gran error va ser "no plantar-se quan a Madrid ens van retallar l'Estatut".

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

 L'exlíder d'ERC Joan Puigcercós ha valorat amb satisfacció la proposta de l'actual direcció que el filòsof Josep Maria Terricabras encapçali la candidatura a les eleccions europees. "Em sembla una gran notícia per ERC i pel país, perquè penses que persones com ell no faran mai el pas", ha reflexionat Junqueras al programa 'Via Lliure' de Rac1. L'exdirigent d'ERC ha aprofitat també per fer autocrítica i ha considerat que Junqueras "és millor líder que ho vaig ser jo". "Pel moment que estem vivint, sí. Sincerament. Els resultats l'avalen. Cadascú viu el seu moment", ha afirmat Junqueras, que encara considera que el seu gran error va ser "no plantar-se quan a Madrid ens van retallar l'Estatut".
oriol junqueras joan puigcercós

joan puigcercós, erc, esquerra, eleccions, directe!cat



artur mas, joan puigcercós, erc, esquerra, ciu

joan puigcercós, esquerra, erc



Puigcercós, Vilablareix, ERC, campanya
Comparteix
   


Etiquetes
"Si ens haguéssim plantat, potser hauríem accelerat el procés"

Ha assegurat el també exconseller de Governació, que s'ha definit ara "com un militant de base" més. Sobre el procés sobiranista, Puigcercós no se sorprèn de res. "Com que sóc independentista des que tenia vuit anys, jo ho veig bé, perquè mai havíem estat tan a prop. Això no vol dir que ho aconseguim immediatament", ha manifestat a Rac1 l'exlíder d'ERC. Puigcercós aventura que quan s'anunciï la consulta "Madrid intentarà impedir-la i després haurem de fer un pas més i decidir com sortim de l'atzucac que ens portarà Madrid". 

"El PSC està perdut en el no terreny"

"A algunes opcions polítiques i a algunes persones és lògic que tinguin dubtes i que els tremolin les cames a l'hora de plantejar una pregunta", ha reconegut l'exdirigent d'Esquerra, que no ho justifica però que ho entén ja que hi ha partits "que no tenen tradició independentista". Això sí, Puigcercós ha carregat durant contra el PSC i ha assegurat que està perdut "en el no terreny". "Crec que CDC ho té molt clar, i vull creure que una part majoritària d'UDC ho té claríssim", ha continuat l'exlíder republicà, que s'ha mostrat més escèptic pel que fa a ICV, "malgrat que són majoria els que estan per apostar per la sobirania de Catalunya". 

Una retirada ben feta i ERC situada en el seu millor moment

Sobre la pujada d'ERC a les enquestes, Puigcercós ho veu amb satisfacció i recorda que quan van tocar fons a les eleccions del 2010 "vaig pensar que si no actuàvem ràpid, clar i amb molta fermesa per provocar un canvi, ERC no tindria una paper determinant en la política catalana". "Crec que varem fer les coses prou bé en la transició i el canvi d'equips, que ha sortit bé", ha puntualitzat l'exlíder d'Esquerra. "Si jo hagués marxat amb un cop de porta, barallant-me amb tothom i dient que aquest partit és un desastre, i resulta que el partit remunta sense mi, sí que tindria aquesta sensació de dir 'al final el problema era jo', ha conclòs Puigcercós.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
2 de desembre de 2013, 13.03 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde la Resistencia consideramos que los pueblos tienen que decidir su futuro ,ellos,por sí mismos,sin tutelas. Los ejemplos son numerosos,(Kosovo,Quebec,entre otros) y consideramos que es una falacia la tesis fascista de que todo el estado español debe decidir lo que incumbe a una sola nacion ocupada,que reclama democráticamente su derecho a la libertad y a la independencia. En este contexto,los catalanes deben decidir lo que quieren para su fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pereel Digne fletxa Granollers
1 de desembre de 2013, 23.34 h

Paga la pena reconèixer els errors i veure que quan una un línia política no ha anat bé, cal deixar passar a altres persones al davant.

En aquest cas ERC ho ha fet molt bé tot i que encara hi ha algunes persones que també s'haurien d'haver canviat, especialment en l'àmbit d'algunes sectorials del partit i en el de les persones que encapçalaven la candidatura a l'ajuntament de Barcelona. Si s'hi posés remei, ERC tindria una pujada de vots molt més forta encara que les que les enqueste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jo fletxa Catalunya
1 de desembre de 2013, 15.32 h

#15 Per saber on volem anar cal saber d'on venim, per això volem recordar la nostra història. A més parlant d'on venim i on anem.... tic tac tic tac....

http://historiasdelahistoria.com/img/Imperio.gif


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Enric fletxa Rubí
1 de desembre de 2013, 14.51 h

#14

Eso se lo tienes que recordar a los nacionalista e independentistas, que están anclados en el siglo XVIII (1714) precisamente en aquella época el pueblo no vivía muy bien, nunca el pueblo ha vivido tan bien y con tantas libertades como en la actualidad, a pesar de la crisis.

Este Puigcercós no fue el que dijo que había pactado con el Estado la mejor financiación de Cataluña en toda su historia?

Cuantas mentiras dice este blog y sus seguidores se la creen, que pena de pueblo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 de desembre de 2013, 12.09 h

#12 “Ja no som al segle XVIII ni vivim en l'era dels reis i els estats nació.” El president dels liberals europeus, sir Graham Watson, va demanar ahir a Espanya que “es desperti” i permeti el referèndum català. Watson, eurodiputat des del 1994, assegura que “no tindria cap problema amb una Catalunya independent dins de la UE”. “Som demòcrates, i si això és el que vol la majoria, és el que ha de passar”, defensa en una entrevista a l'ACN. L'ofensiva de la diplomàcia espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de desembre de 2013, 11.52 h

#12 Una pertinença independent d'Escòcia de la Unió Europea seria directe i en l'interès nacional de Dinamarca , d'acord amb els docents danesos i els polítics . En una sèrie d'entrevistes exclusives amb Col · lectiu Nacional , membres del govern , l'oposició i els acadèmics de la Universitat de Copenhaguen han deixat clar que Escòcia seria benvinguda a les organitzacions internacionals . Això segueix a comentaris de suport del nou primer ministre d'Islàndia , que va dir que Islànd... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de desembre de 2013, 11.22 h

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que ha l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
1 de desembre de 2013, 09.13 h

Aquestes lliçons que no caiguen al abisme... bon company i amic d'els seus amics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 de desembre de 2013, 09.13 h

Aquestes lliçons que no caiguen al abisme... bon company i amic d'els seus amics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
1 de desembre de 2013, 01.40 h

Per a mi el Puxi sempre serà el Puxi. Gràcies amic, per les formes i també pel fons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.