directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC: la consulta és una urgència social

Marta Rovira considera que "ens hem de preparar per fer una consulta d'acord amb la llei catalana, sense autorització i sense esperar la col•laboració del govern espanyol"

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que la celebració de la consulta al 2014 no es tracta "d'un caprici d'ERC" sinó d'una "urgència social". "Que els ciutadans de Catalunya decideixin en quin país volen viure és una qüestió d'urgència social. Per això diem que s'ha de fer tan aviat com sigui possible", ha assenyalat Rovira a 'L'entrevista del diumenge' del canal 3/24. Per això, la secretària general d'ERC ha advertit al Govern que no s'entendrien excuses de caràcter tècnic per ajornar el referèndum i ha recordat que la formació republicana "està cedint quan és bo pel país però no cedirem en tot allò que afecti el procés, que els ciutadans de Catalunya no puguin votar el 2014". 

Comparteix
   


Etiquetes
"Si entenem que cedir no és bo per la consulta, pels ciutadans i pel país; no cedirem”
 
Rovira, que ha reconegut però que no volen un referèndum fet "de qualsevol manera". "Només la volem fer una vegada i volem que sigui un èxit", ha puntualitzat la secretària general d'ERC, que també ha fet referència a la informació publicada aquest diumenge pel diari 'Ara', en què s'apunta que el Govern treballa amb dos calendaris per a la consulta: el 2014 si l'Estat l'autoritza o més tard si el govern espanyol no col·labora i logísticament fa més difícil la celebració del referèndum amb totes les garanties.

Fa un any que sabem que hem de fer la consulta les excuses tècniques no són vàlides

Rovira ha volgut recordar que, des de fa més d'un any i abans del 25-N, ja se sabia que si l'Estat s'hi oposava caldria disposar d'un cens o de la logística necessària perquè la consulta es pogués fer el 2014. La secretària general d'ERC no ho considera una excusa vàlida i, a més, s'ha mostrat partidària que sigui la Llei de consultes catalana la que permeti la celebració del referèndum sobiranista.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Un de Manresa fletxa Manresa, està clar !
3 de desembre de 2013, 12.37 h

#24 Amb tots els respectes, Gentil, em sembla que una mica ximplet sí que ho ets, si jutgem pel que opines. No valdria més que descarreguessis les teves crítiques contra Madrid, o el PP, o C's, i no contra ERC ? ? Ho trobes massa difícil d'entendre, potser?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
El gat negre fletxa País lliure
2 de desembre de 2013, 16.43 h

Normalment la llibertat no te la regalen. Te l'has de guanyar ni que sigui pacificament. Superant tots els problemes i traves una darrere l'altre.
Amb fermesa i convicció, amb enginy i agilitat, per obrir nous camins si cal. Així es com m'ho imagino.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
2 de desembre de 2013, 13.04 h

#25 Una pertinença independent d'Escòcia de la Unió Europea seria directe i en l'interès nacional de Dinamarca , d'acord amb els docents danesos i els polítics . En una sèrie d'entrevistes exclusives amb Col • lectiu Nacional , membres del govern , l'oposició i els acadèmics de la Universitat de Copenhaguen han deixat clar que Escòcia seria benvinguda a les organitzacions internacionals . Això segueix a comentaris de suport del nou primer ministre d'Islàndia , que va dir que Islàn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
2 de desembre de 2013, 12.30 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde la Resistencia consideramos que los pueblos tienen que decidir su futuro ,ellos,por sí mismos,sin tutelas. Los ejemplos son numerosos,(Kosovo,Quebec,entre otros) y consideramos que es una falacia la tesis fascista de que todo el estado español debe decidir lo que incumbe a una sola nacion ocupada,que reclama democráticamente su derecho a la libertad y a la independencia. En este contexto,los catalanes deben decidir lo que quieren para su fut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
2 de desembre de 2013, 12.11 h


Londres endurece su mensaje a Escocia
El Gobierno británico advierte de que la independencia tendría un coste político y económico muy elevado

Hace seis semanas, David Cameron sorprendió cambiando al entonces ministro británico para Escocia, el suave Michael Moore, por el mucho más directo Alistair Carmichael. Se dijo que Londres busca una línea más dura en la recta final del referéndum para la independencia de Escocia del 18 de septiembre de 2014. Carmichael empezó ayer a aplicar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 de desembre de 2013, 10.56 h

On eren aquests d'ERC quan vareu fer el Tripartit? que vareu sotmetre el govern català sota el govern espanyol. Vull creure que no ho tornareu a fer,Però esclar hi ha el dubte de fons doncs "QUI FA UN COVA FA UN CISTELL""


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
atlasac fletxa Vila-real
2 de desembre de 2013, 10.53 h



Sr. NAVARRO
Sap qué?... VINGA vosté al PAIS...(perdó) COMUNA VALENCIANA per que ácí els MITJANS de COMUNICACIO com els TELEVISSIUS li han deixat el CAMP bem LLAURAT per a que vosté puga PLANTAR els seus PENSAMENTS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 de desembre de 2013, 10.40 h

#21 Home Aragoneses!!tu per aquí? “Ja no som al segle XVIII ni vivim en l'era dels reis i els estats nació.” El president dels liberals europeus, sir Graham Watson, va demanar ahir a Espanya que “es desperti” i permeti el referèndum català. Watson, eurodiputat des del 1994, assegura que “no tindria cap problema amb una Catalunya independent dins de la UE”. “Som demòcrates, i si això és el que vol la majoria, és el que ha de passar”, defensa en una entrevista a l'ACN. L'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ricard Serra fletxa Barcelona
2 de desembre de 2013, 10.27 h

Morgan Stanley ve un 'interés enorme' por España y prevé nuevas inversiones industriales en el país.

http://www.elmundo.es/economia/2013/11/12/528242696843412b4b8b4581.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pere fletxa TÀRREGA
2 de desembre de 2013, 09.52 h

ERC TAMBÉ PODRIA PRESENTAR UNA PROPOSTA AL PARLAMENT DE CATALUNYA ON S'HAGI DE VOTAR LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA. ALESHORES VEURIEM QUI S'ATREVEIX A VOTAR EN CONTRA.
ELS POLITICS SON COVARDS AMAGANT-SE DARRERA D'UNA CONSULTA. PROCLAMEU LA LLIBERTAT DE CATALUNYA ARA QUE TENIU MAJORIA (CIU+ERC+CUP+...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.