directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC vol prohibir que expliquem “Espanya contra Catalunya”

Presenten una moció per reclamar la suspensió del simposi i demana el cessament del director del Centre d'Història Contemporània per "incitar a l'odi i a la divisió"

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El diputat del PPC Rafael López ha presentat una moció en què insta el Govern a suspendre la celebració del simposi "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)" perquè considera que forma part d'una "estratègia de la Generalitat per a la creació d'un enemic exterior" i no aprofundeix en qüestions històriques i científiques. La moció també reclama "el cessament" del director del Centre d'Història Conteporània, Jaume Sobrequés, per "incitar a l'odi i a la divisió". La moció popular, que se sotmetrà a votació en el proper Ple del Parlament, arriba després de la interpel·lació que el diputat popular va plantejar al Govern sobre aquesta qüestió, dijous passat.

Comparteix
   


Etiquetes
El PPC vol negar la història i vol que no l’expliquem

En la moció s'insta el Govern a suspendre aquest simposi perquè "lluny d'aprofundir en elements històrics i científics de debat, intenta forma part d'una estratègia de la Generalitat per a la creació d'un enemic exterior que amagui la incapacitat del Govern per assumir les seves competències i recursos en benefici dels catalans".

La moció popular també insta el Parlament a "mostrar la seva preocupació per la involució democràtica" que viu Catalunya amb l'elaboració de "llistes negres de periodistes per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya", l'intent de creació de "fitxers d'adhesions patriòtiques", la "utilització de la infància amb motius polítics" i l'ús de serveis públics per "investigar i controlar l'activitat política i social dels catalans".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
mmm fletxa sant cugat
10 de desembre de 2013, 00.56 h

Castella contra Catalunya,aixo es mes correcta .
Algu ha escoltad la tertulia del Cuni aquest vespre? Es vergonyos que tots els tertulians son del mateix bandol


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
9 de desembre de 2013, 18.35 h

#37
#38
La inversió britànica creixerà i farà créixer l'ocupació a Catalunya en els pròxims anys. L'anunci va sorgir de la trobada organitzada per Invest in Catalonia, organisme del govern que treballa per atreure al país inversió de qualitat, amb representants institucionals i empresarials de la Gran Bretanya. Catalunya ja és el destí del 55% dels negocis de la Gran Bretanya a l'Estat espanyol i el territori català acull el 47% de les empreses britàniques instal•lades a l'Esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
9 de desembre de 2013, 18.34 h

#37
#38 El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya , Felip Puig , ha assegurat amb dades que el procés sobiranista no genera " incertesa " ni està frenat les inversions estrangeres . "Fins al octubre Catalunya era la regió de l'Europa continental amb un nombre de projectes d'inversió estrangera directa més important de tot Europa , senyal que continuem generant una confiança més que notable " , va afirmar Puig durant el dinar col • loqui Barcelona Tribuna . Ha r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Lluís F. fletxa Valls
9 de desembre de 2013, 18.21 h

#37
#38 NO TORNIS A TASTAR EL VI ABANS DE L'HORA DE SOPAR, BEJOTA, QUE DESPRÉS FAS EL RIDÍCUL DAVANT DE TOTHOM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
bejota fletxa Barcelona
9 de desembre de 2013, 15.55 h


PRIMER :ÉS MENTIDA. I, SEGÓN :NO ÉS BO FOMENTAR L'ODI ENTRE ELS CLIENTS DEL 70% MERCAT CATALÀ(INCLÓS LA BANCA) ARREU DE L'ESTAT(PROFESSOR DE LA UNI. ABAT OLIBA I EL DR. ALEIX VIDAL-QUADRAS).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
bejota fletxa Barcelona
9 de desembre de 2013, 15.46 h

Standard & Poor's manté el deute de Mas en "bo escombraria" amb perspectiva negativa
L'elevat deute que arrossega la Generalitat (superava els 57.000 milions d'euros a meitat d'any), el seu alt dèficit (un 1,38% del PIB fins al setembre) i la negativa gestió financera són arguments suficients com perquè S&P adverteixi que hi ha un important risc que segueixi acumulant més deutes en els propers dotze mesos, la qual cosa dificulta el seu perfil creditici "ja feble". També alerta que les "f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
9 de desembre de 2013, 15.35 h

#33 El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya , Felip Puig , ha assegurat amb dades que el procés sobiranista no genera " incertesa " ni està frenat les inversions estrangeres . "Fins al octubre Catalunya era la regió de l'Europa continental amb un nombre de projectes d'inversió estrangera directa més important de tot Europa , senyal que continuem generant una confiança més que notable " , va afirmar Puig durant el dinar col • loqui Barcelona Tribuna . Ha recalc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Peret fletxa VNG
9 de desembre de 2013, 14.02 h

Esta clar que en aquest foro, hi han descerebrats de Cs-FN i PP-SS, o sia nazionalistas esPPañoles. Aquesta gentussa, des de l'epoca del Decret de Nova Planta, no han fet mes que voler ofagar el poble català, la seva història i la seva cultura. I pel que s'ha vist, no ho han fet massa be, ja que encara existim i la nostra llengua esta mes viva que mai, per la seva desesperació.
En una societat contemporanea, aquest curts de gambals, nomès els queda la negació i la prohibició sistemàtica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Campdedalt fletxa catalonia
9 de desembre de 2013, 13.14 h

España és el vortex anihilador i feixista, per antonomàsia, i Catalunya se´n vol salvar. Veient-ho això tot el món, a qui es penseu que a la fi farà cas Europa, als demòcrates catalans o als feixistes de la Faes ? Està prou clar, per molt que diguin i desdiguin, Catalunya en sortirà independent. Segur !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
9 de desembre de 2013, 10.12 h

Navarro: «Ningú no reconeixerà una Catalunya independent»
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una clau de volta més en la seva deriva antisobiranista. Aquest dissabte ha assegurat que el procés sobiranista català no té cap suport internacional. "No veig cap país que estigui disposat a reconèixer una Catalunya independent", ha sentenciat Navarro en una entrevista a Europa Press.

Per a Navarro, això és el resultat de com han plantejat CiU i ERC el procés sobiranista q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.