directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PEN Català denuncia davant l'ONU la marginació del català a la justícia

Demanen que intervingui perquè el govern espanyol garanteixi el dret a usar el català en qualsevol administració

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'organització d'escriptors PEN Català ha denunciat davant l'ONU la marginació de la llengua catalana en l'àmbit de la justícia, durant l'Examen Periòdic Universal (EPU) al qual s'ha sotmès l'Estat espanyol entre aquest dimecres i aquest divendres a la seu de les Nacions Unides a Ginebra. A través del representant del PEN Internacional, el PEN català va poder presentar al novembre un informe de quatre pàgines on es denuncia la vulneració d'un dret fonamental dels ciutadans com és l'ús de la seva llengua als jutjats. Ara aquest informe ha arribat a la sessió on organitzacions i estats membres de l'ONU avaluen el grau de compliment dels drets humans per part de l'Estat espanyol.

Comparteix
   


Etiquetes
Després d'una introducció a la situació legal i pràctica de la llengua catalana a Catalunya, l'informe exposa dades estadístiques sobre el limitat ús del català en sentències, judicis orals i altres actes i documents judicials. Per tot això, conclou que els governs català i espanyol han de 'posar tots els mecanismes perquè aquest dret --l'ús del català-- pugui ser exercit en qualsevol circumstància'.

L'informe acaba amb unes recomanacions, entre les que es demana a l'ONU i altres organismes internacionals que tinguin en compte la situació de la llengua i cultura catalanes i que donin suport a les peticions i denúncies dels catalans en aquesta matèria. A més, demana a l'Alt Comissionat pels Drets Humans de les Nacions Unides que intervingui perquè el govern espanyol garanteixi el dret a usar el català en qualsevol administració, especialment la de justícia.

La secretària general del PEN Català, Carme Arenas, ha explicat a l'ACN que les recomanacions de l'examen a l'estat no són vinculants, però espera que siguin tingudes en compte. També ha explicat que en la seva intervenció d'aquest dimecres, el representant espanyol pràcticament no va fer referència a la qüestió lingüística.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Francesc fletxa Lloret de Mar
7 de maig de 2010, 14.36 h

ejpaña es un molt mal negoci per a Catalunya.
Aixo es un genocidi cultural permanent.

INDEPENDENCIA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
7 de maig de 2010, 08.54 h

Com més aviat marxem d´aquesta merda d´estat que anomenen espanya que ens va a la contra en tot millor per a tots. Quantes proves més en necessitareu?. Visca Catalunya Lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.