directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CCN convida a ICV a fer possible la transició nacional

Ha engegat una campanya a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament dels partits més reticents a l’acord, especialment Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El Cercle Català de Negocis (CCN) està posant totes les eines al seu abast per pressionar els partits sobiranistes catalans per tal que impulsin una candidatura única a les properes eleccions europees, previstes pel 25 de maig de 2014. Des del Cercle, aquest punt és clau per visualitzar a Europa que hi ha una voluntat majoritària de la ciutadania catalana a favor de realitzar legalment un referèndum d’independència de Catalunya. A banda de les reunions que els seus responsables han mantingut amb forces polítiques per fer-los saber el seu parer i la publicació d’articles d’opinió als mitjans, el CCN ha engegat una campanya a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament dels partits més reticents a l’acord, especialment Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).



Comparteix
   


Etiquetes
Ustasun (ICV-EUiA) passa del CCN

Amb poc més de 24 hores, la campanya del CCN a la plataforma Twitter s’apropa als dos centenars de piulades d’internautes i ha provocat, fins i tot, que el candidat per ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, respongués directament a la petició. Urtasun ha refusat obertament, amb un tuit des del seu compte personal, aparcar les diferències de partit i creu que si ICV es presentés amb CiU seria una “presa de pèl” perquè, segons el polític ecosocialista ha volgut deixar clar al CCN, “defensem com ningú el dret a decidir, però amb CiU ens separa tot un món”. A més a més, des del compte oficial d’ICV a Twitter, el partit ha respòs a la crida del CCN, amb un tuit al seu Tresorer, Jordi Roset, afirmant que no seran “al costat dels que apliquen les mesures d'austeritat de la Troika. Estem pel dret a decidir i els drets socials”. (Veure tuits en el document adjunt).

Primer Catalunya

En resposta a Urtusun i ICV, el CCN veu “lògic” que entre CiU i ICV els “separi un món” però els empresaris sobiranistes consideren que les diferències ideològiques cal aparcar-les en un context de transició nacional de Catalunya, i més quan cal “construir un país que uneixi els seus ciutadans”. “La ciutadania de Catalunya demana unitat en aquest moment polític i els partits no poden deixar d’escoltar aquest clam majoritari i popular”, assegura la direcció del CCN.

Unitat pel dret a decidir a Europa

Pel Cercle Català de Negocis ara només hi ha una prioritat “per poder fer la consulta dins les vies legals, ara és el moment de dir clar a Europa que el poble català vol votar i que Europa ha de donar suport a aquest anhel democràtic”. El CCN considera que una candidatura unitària fomentaria una alta participació i molt probablement donaria com a resultat una clara victòria dels partits sobiranistes els quals la Unió Europea no podria ignorar.

És així, doncs, que pel CCN en aquest moments “argumentar diferències ideològiques entre partits com a justificació per no formar una candidatura conjunta es pot traduir com una justificació per perpetuar el sistema oligàrquic instal·lat a Espanya”. El CCN demana ara als partits signants de la consulta també una visió política de país, d’acord amb el moment històric que Catalunya està vivint, i unir forces per deixar anar a Europa un missatge clar i rotund a favor del dret a decidir.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
5 de gener de 2014, 10.47 h

Navarro: «Ningú no reconeixerà una Catalunya independent»
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una clau de volta més en la seva deriva antisobiranista. Aquest dissabte ha assegurat que el procés sobiranista català no té cap suport internacional. "No veig cap país que estigui disposat a reconèixer una Catalunya independent", ha sentenciat Navarro en una entrevista a Europa Press.

Per a Navarro, això és el resultat de com han plantejat CiU i ERC el procés sobiranista q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
4 de gener de 2014, 20.48 h

#22 ANACLETO: LA VERGONYA QUE TU SENTS NO ÉS ALIENA, PALETO CATETO, ÉS PRÒPIA.

Des de Barcelona, on he passat tot el dia, t'envio una felicitació per a que vagis a esperar els tres reis de l'orient amb un FANALÉ i cantant aquella cançó que diu:

Els tes neis de nodient

poten coixes poten coixe

. . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Lavi fletxa Barcelona
4 de gener de 2014, 13.09 h

Crec que el CCN té una visió clara sobre com s'ha de gestionar el procés, el seu interès de pais està per sobre del dels partits polítics, (per a aquests el primer és el partit, la resta els importa un rave) el CCN al'ombra , amb els seus estudis li estan desmuntant el negoci a l'oligarquia econòmica espanyola i Catalana, (llotja del Bernabeu, pont aeri .........)
Ho diu un jubilat que ha passat la seva vida al món sindical i social lluitant per una societat més justa.
Però la verita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
4 de gener de 2014, 12.00 h

#21

Y venga. . . mas cartas a los "reyes magos" como hizo el MaSS-

Dejad de hacernos pasar verguenza ajena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
dfau fletxa iuryyh
4 de gener de 2014, 11.08 h

No sé si tots els partits que defensen el "Dret a decidir" haurien d'anar junts a Europa. El que si caldria es que fesin una "CARTA" AMB UNES DECLARACIONS I PROGRAMA MÍNIM conjuntament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
4 de gener de 2014, 02.32 h

Espanya és un invent per viure quatre funcionaris que han rentat el cap dels espanyols sense cultura amb dosi de fanatisme escampat per la seva premsa. Mai ha sigut una nació i, com a Estat centralitzat te només 300 anys. Res comparat, per exemple, amb l'ocupació dels àrabs. Encara no ho veuen? S'ha de ser burro!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
4 de gener de 2014, 02.27 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 de gener de 2014, 22.30 h

http://www.youtube.com/watch?v=gV8kXZxJIw0

Des de Los Angeles, suport al referèndum de Catalunya

INTERNACIONALITZEM la nostra lluita per la llibertat, EXPLIQUEM-nos per nosaltres mateixos sense intermediaris espanyols i GUANYEM-nos el suport de la opinió pública internacional.

TOTS i cadascú de nosaltres som els millors ambaixadors que té CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
3 de gener de 2014, 21.27 h

Un extreballador posa el CESICAT cap per avall
Albert Gabàs, fundador i director d’ASTABIS, una empresa especialitzada en la seguretat a Internet, s'ha quedat descansat explicant la seva etapa de treball al Cesicat, el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, que darrerament ha aixecat polseguera per suposats seguiments, filtracions i informes que haurien sortit de l'organisme.

En una entrevista al Via Lliure de RAC1, Gabàs no se n'ha estat de criticar la conselleria i els func... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.