directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Puigcercós: 'El debat no és tripartit sí o tripartit no, sinó dignitat o Tribunal Constitucional'

Acusa PSC, CiU i ICV de no saber 'què volen ser de grans'

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que el debat sobre el futur de Catalunya no és 'tripartit sí o tripartit no', sinó que els eixos sobre els quals s'ha de centrar són 'dignitat o Tribunal Constitucional' i 'independència o autonomisme'. Puigcercós ha definit ERC com l'antídot 'al conformisme' i ha acusat el PSC, CiU i ICV de no saber 'què volen ser de grans', a diferència els republicans. 'L'autonomisme és mort, i el postautonomisme només pot ser liderat per qui té un projecte de país diàfan: l'esquerra independentista', ha remarcat. El president d'ERC ha clausurat aquest divendres la sessió d'obertura de la III Convenció de Quadres del partit, que se celebra a Lloret de Mar (Selva).


joan puigcercós, erc, esquerra
El president d'ERC, Joan Puigcercós.

Comparteix
   


Etiquetes
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha obert el discurs assegurant que cal deixar enrere l'autonomisme, perquè a hores d'ara ja 'ha mort' i 'és un cul-de-sac que depèn de la voluntat dels altres'. Per a Puigcercós, el nou sistema polític passa per concebre Catalunya com una nació dins Europa. I aquesta concepció va més enllà de qui ha de formar o no part del govern.

Per això, el líder republicà ha assegurat que el debat no s'ha de centrar en 'tripartit sí o tripartit no', sinó que ha de creuar fronteres i abastar nous conceptes. 'El debat és ara dignitat o Tribunal Constitucional, independència o autonomisme', ha dit Puigcercós, de manera rotunda. I per al president d'ERC, per encarar aquest nou sistema polític, el paper dels republicans és clau.

Puigcercós ha definit ERC com l'antídot 'al conformisme' i ha acusat el PSC, CiU i ICV de no saber 'que volen ser de grans'. En aquest sentit, Puigcercós ha destacat que el seu partit, a diferència dels altres, 'és lliure, perquè no té hipoteques amb cap lobby, no és hostatge de cap partit amb seu a Madrid i no té dogmatismes'.

El líder republicà ha recordat que, durant tot el temps que ha format part del Govern, ERC ha estat 'forta i ha marcat l'agenda del país, fent moure CiU cap a postulats sobiranistes i cosint el PSC a la nació'. Per això, i perquè el partit 'no té hipoteques i té les mans lliures per prendre decisions', Puigcercós ha assegurat que els republicans seran clau a l'hora de 'tirar del carro'.

'Som d'esquerres i està clar que volem la independència; però no n'hi ha prou, necessitem i volem la majoria', ha afirmat Puigcercós, en referència a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Per això, el president d'ERC ha dit que ara és quan cal 'decidir-se entre l'immobilisme i la valentia, entre la resignació i l'ambició'. I fent un símil amb el futbol, ha conclòs: 'I aquest partit només el podem guanyar nosaltres'.

Més de 700 càrrecs a Lloret de Mar

El president d'ERC ha clausurat aquest divendres al vespre l'acte d'obertura de la III Convenció de Quadres del partit, que se celebra a Lloret de Mar (Selva). Durant l'acte d'obertura de la convenció, han destacat les intervencions del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i del militant Víctor Torres, afiliat a ERC des de la creació del partit (el març del 1931). Tresserras ha destacat, durant el seu discurs que els republicans han marcat 'l'agenda política' del Govern, i que ERC és la força clau per articular ara 'el moment de l'independentisme democràtic'.

D'altra banda, Víctor Torres –la intervenció del qual ha aixecat una gran ovació- ha fet una crida a apostar fort per la independència. 'L'Estatut ha estat una gran enganyifa i hem de dir prou a tot el que ens ha donat maldecaps', ha ressaltat.

L'objectiu de la III Convenció de Quadres d'ERC, que es clourà demà, és coordinar els diferents territoris amb la vista posada a les eleccions al Parlament de Catalunya. A les jornades hi prenen part més de 700 càrrecs del partit i hi assisteixen tots els membres de l'Executiva, així com la consellera i els consellers d'Esquerra al Govern.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
atlasac fletxa Vila-real
9 de maig de 2010, 11.07 h

S´ha de tenir cara dura (és insult o és una veritat com una casa) tots aquests "chupopteros" que després d´haver-nos dit mentides i més mentides encara venen gallejant EI!! que alguns no tenim TRIBUNA que defendre!!! aneu a pastar fang TOTS els partits NI els GOSSOS quan tinguin noció de la seva condició us VOTARAN....sols sabeu tirar MERDA damunt dels altres ( que faran....) concs quan ho fatgen també els enviarem a pastar fang, com ara deurieu d´anar vosaltres per NO HAVER FET EL QU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
FINS ELS COLLONS DE CIU fletxa NO HI HAURÀ TRANSICIÓ A CATALUNYA ELS COL.LABORACIONISTES HO PAGARAN
9 de maig de 2010, 01.31 h

Molta merda convergent hi ha en aquest fòrum ultimament.
Crec que a ciu hi ha d'haver gent normal, el que passa es que jo, no els veig per enlloc.
En ves d'escriure, vomiten com la nena de l'exorcista.
No deu ser bó ser de ciu.
ADVERTÈNCIA MÈDICA:
LES AUTORITATS MÈDIQUES AVISEN QUE:
SER DE CIU, PERJUDICA GREUMENT LA SALUD.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Samant Foix fletxa Alt Urgell
9 de maig de 2010, 00.13 h

#32 Carretero, amb o sense Laporta, se la fot: en la darrera enquesta publicada i en relació a Reagrupament, tot i situar l’enquesta a Joan Laporta de cap de llista, continua la seva imparable debacle en les expectatives electorals, situant-se en un ridícul 0.7 d’intenció directa de vot, la més baixa fins ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Pau fletxa Barcelona
8 de maig de 2010, 23.40 h

Lo del Laportista és digne d'estudi. Té una empanada mental tant gran que no sap si és de carn o de tonyina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
JAN PRESIDENT fletxa Barcelona
8 de maig de 2010, 21.57 h

#31 Les urnes decidiran. Ara tot és boca. Però el meu sondeig particular em diu que la caiguda d'ERC serà espectacular. Fixa't bé: 15 escons abans que Laporta confirme que es presenta i ell tot solet té una projecció de vot d'un 10%. I ara per reblar el clau les CUP es presenten com a Unitat Popular. Ves restant i si treeiu 10 escons podeu estar contents. Per què et creus que treuen al Vendrell de la nevera, sabent que la gent no el vol tal com va quedar clar al Congrés? Perquè ningú e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Quim. fletxa PPCC.
8 de maig de 2010, 21.16 h

#29
NO saps ni el que et dius i no t´ho creus ni tu. somiatruites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Samant Foix fletxa Alt Urgell
8 de maig de 2010, 21.09 h

#29 Si vols arrossegar CIU ves esperant i posat a la cua del PP i del PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Laportista fletxa Barcelona
8 de maig de 2010, 20.45 h

ERC ha trït el moviment independentista i mai mñés podrà tenir la nostra confiança. Puigcercós és l'únic responsable de carregar-se ell millor actius polítics que teníem: Carod i Carretero, i de menystenir i tapar l'altre: Portabella. Ara Reagrupament té l'oportunitat de recomposar i reorientar el sobiranisme parlamentari, tot arrossegant a CiU i potser als cada dia més nombropsos desencisats d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Samant Foix fletxa Alt Urgell
8 de maig de 2010, 20.25 h

#27 Els de CIU quan us interessa us feu passar per independentistes... Ja us val.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
8 de maig de 2010, 20.19 h

NI ERC, NI CIU. NOMÉS LAPORTA I CARRETERO ENS DURAN CAP A LA INDEPENDÈNCIA. TOTS ELS ALTRES ESTAN COMPROMESOS AMB ESPAÑA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.