directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Referèndum o declaració unilateral, full de ruta pel 2014 de l’ANC

Forcadell: "Si no aconseguim la independència la responsabilitat només serà nostra"

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Hi hagi consulta o no, l'ANC s'ha fixat el 2014 com "l'any de la veritat", el de la independència de Catalunya. La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha exclamat aquest divendres durant la presentació de la Via Catalana del 2014 que l'autodeterminació està exclusivament en les mans dels catalans: "tots tenim la responsabilitat històrica d'aconseguir la independència. Si no ho aconseguim, no cal que demanem responsabilitats a ningú, ni al Govern, ni al Parlament, ni al govern espanyol. Si no ho aconseguim la responsabilitat serà només nostra". La internacionalització del procés, la configuració del futur estat i l'ampliació de la majoria social són les línies bàsiques que s'ha fixat l'ANC. 
Més de 400 persones han omplert l'Aula Magna de la facultat d'Economia i Empresa de la UB
Més de 400 persones han omplert l'Aula Magna de la facultat d'Economia i Empresa de la UB
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Més de 400 persones s'han aplegat a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona per seguir la presentació de la Via Catalana 2014. En aquesta ocasió no s'ha previst una cadena humana ni, de moment, una gran manifestació l'Onze de Setembre, sinó que les activitats de l'ANC tindran continuïtat durant tot l'any. "El 2014 es l'any decisiu. El que haurem de demostrar el que som capaços de fer per aconseguir la independència", ha remarcat Forcadell, que ha situat com a tasca més important de l'any "ampliar i consolidar la majoria social a favor de la independència". Forcadell ha carregat sobre les esquenes de tota la societat catalana la responsabilitat única d'assolir la independència. Més enllà de vetos, d'indecisions i de prohibicions, la presidenta de l'ANC ha assegurat que Catalunya serà un nou estat d'Europa si els seus ciutadans estan a l'alçada.

La responsabilitat de la generació actual de catalans és "històrica" perquè, per primera vegada, tenen a les seves mans la possibilitat de "retornar la llibertat" a Catalunya. En to emocionat, la presidenta de l'Assemblea ha recordat aquells que, en el passat, van lluitar pels mateixos ideals sense aconseguir l'objectiu. "Les generacions anteriors van ser molt generoses amb nosaltres. Van treballar, es van esforçar i molts es van deixar la pell perquè uns catalans del futur poguessin retornar la llibertat a Catalunya".

Un cop més, Forcadell ha destacat el pacifisme i la inclusivitat del procés. "Estem construint un país per a tothom, pensi el que pensi, parli com parli, vingui d'on vingui i se senti com se senti", ha exclamat. I la millor manera de concloure aquest camí és la consulta, tot i que des de l'ANC no es descarta que Catalunya hagi de recórrer a la declaració unilateral d'independència, fet pel qual ja ha començat a recollir signatures.

Al costat de Forcadell, l'advocada Magda Oranich s'ha dedicat a defensar, precisament, la legitimitat de la desobediència civil i de les declaracions unilaterals. Oranich ha recordat, per exemple, que l'article 9 del Decret de Nova Planta del 1716 prohibia que es parlés català. "Es va fer tot el possible per acabar amb la nació catalana i després de 300 anys encara som aquí", ha indicat. "Les lleis han de protegir els drets, no treure'ls", ha afegit en relació al mur a la consulta amb què alguns situen la Constitució. 
L'acte de presentació del full de ruta de l'ANC per al 2014 s'ha fet de manera simultània a Barcelona, Girona, Lleida, Vic, Tortosa i Artés.

Via Catalana 2014

Cinc són els projectes que l'ANC engegarà aquest 2014 amb la consulta del 9 de novembre a l'horitzó. Aquest divendres s'han desgranat les línies bàsiques de tots ells. El més immediat comença aquest proper cap de setmana. Es tracta de la campanya 'Signa un vot per la independència' que, formalment va començar el juny de l'any passat, però que els propers dissabte i diumenge viurà la primera recollida massiva de signatures a favor de la independència de Catalunya. Es desplegaran més de 400 punts de recollida arreu del territori català. 

Aquestes signatures es basen en el dret de petició, un dret fonamental recollit per la Constitució i per l'Estatut. Es tracta de demanar al Parlament de Catalunya que convoqui un referèndum d'independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l'Estat, es declari la independència de forma unilateral d'acord al dret internacional. Qualsevol català, espanyol o ciutadà de la Unió Europea que tingui més de 16 anys pot signar aquest dret de petició. 3.000 apoderats de l'ANC es desplegaran pel territori entre les 10 i les 20h de dissabte i les 10 i les 14h de diumenge.

'De la Desobediència a la Sobirania' és un altre dels projectes que ha presentat l'ANC. Es basa en dues línies d'actuació: la primera consisteix en promocionar la "desconnexió progressiva" de l'estat espanyol, per exemple, a través de l'exercici de la sobirania fiscal (no pagar els impostos a la Hisenda espanyola). La segona línia és més reactiva. Exposa la necessitat de respondre les accions "antidemocràtiques" que pugui fer servir l'Estat. L'ANC vol estar preparada per reaccionar amb mobilitzacions massives, "pacífiques i inclusives" a qualsevol decisió de l'Estat encaminada a impedir que els catalans exerceixin el seu dret a decidir. 

De la seva banda, 'Un sol poble' és una campanya per ampliar la majoria social a favor del doble sí a la independència. L'Assemblea es planteja fer arribar les raons per la independència als indecisos, fent especial èmfasi a aquells que viuen a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, on hi viu la major part de la població de Catalunya.

'El país que volem' pretén aglutinar a totes les entitats socials del país i fer partícips tots els ciutadans per tal que aportin les seves reflexions sobre com volen que sigui la Catalunya independent. S'organitzarà una sèrie de debats temàtics que reuniran a experts i a ciutadans anònims per tal de definir el model de país que desitgen els catalans.

L'últim dels projectes és 'De Catalunya al món'. L'ANC s'ha marcat la fita d'internacionalitzar el procés polític per tal d'aconseguir suports que més endavant facilitin el reconeixement del nou estat català. El projecte passa per estendre la xarxa d'Assemblees Exteriors de l'ANC -actualment n'hi ha 20- i fer arribar als mitjans internacionals els punts de vista i les raons del procés d'autodeterminació de Catalunya. Aquestes assemblees adaptaran els missatges polítics a l'òptica de cada estat i es coordinaran amb altres entitats i institucions que actuen amb incidència internacional.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
13 de gener de 2014, 14.37 h

PER QUÉ L´ANC NO DONA SUPORT PUBLIC A LA MANI DE BRUSSEL.LES EL 30 DE MARÇ? EL 2009 AMB ELS 10.000 VAREM SER POTSER UNS 7.000. IMAGINEU AMB EL SUPORT DE L´ASSAMBLEA QUANTS PODRIEM SER AQUET 30 DE MARÇ? SI ES VOL INTERNACIONALITZAR EL PROCÉS, ES A BRUSSEL.LES A ON HEM DE TORNAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
13 de gener de 2014, 12.18 h

Que haya independentistas en el PSC es como si hubiese españolistas en ERC.Pero eso los separatistas no lo entendéis,porque practicáis la ley del embudo.Entended de una vez que el PSC no es separatista y que los que lo son deben marcharse,como debería largarse de ERC si Albert Rivera estuviese en ese partido.Que cada uno se vaya al partido que corresponda con sus ideas,y que le seguirá dando de comer.¿Qué hacen en el PSC? QUE SE LARGUEN.De todas formas,en próximas convocatorias elector... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
13 de gener de 2014, 08.20 h



#22 Crec que t'has equivocat de referència i volies dir #19 en comptes de #20 ? En Capablanca no crec s'hagi votat ell mateix, l'hem votat d'altres catalans. Jo puc garantir el meu, de vot.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
manel.cat fletxa cat lliure
11 de gener de 2014, 20.26 h

#20 No es recomanable votar-se un mateix... es nota molt, senyor mononeuronal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
manel.cat fletxa cat lliure
11 de gener de 2014, 20.24 h

"mobilitzacions massives, "pacífiques i inclusives" perfecte, molt be per la ANC.

Ara fa falta que els cucs podrits i violents anti-catalans que hi ha dins del cos dels Mossos siguin ELIMINATS i enviats a la cua de l'atur.

Em sent, senyor espadaler? escolti al poble, faci neteja d'una puny***ra vegada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
11 de gener de 2014, 17.54 h

Hi ha organitzacions al voltant de l´ANC que estan fent una mena de concurs d´idees per "aturar Catalunya" tal com va dir que podria passar un important polític de casa nostra ara fa un parell de mesos, en declaracions a Brussel.les.
Una de les mobilitzacions més repetides per la gent, és la de fer uns taps descomunals a totes les vies de comunicació per carretera de tota Catalunya, amb desenes i desenes de milers de cotxes aturats durant 9 hores diàries, de les 8 del matí fins les 5 de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
11 de gener de 2014, 16.21 h

Los del P.P. y C´s están recogiendo firmas para adherirse a la celebración del referendum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
11 de gener de 2014, 15.33 h

#3 Jose Pujol, el Puto Mongol Español


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
11 de gener de 2014, 15.30 h

#13 Que hi guanyem ? et sembla poc ?

Guanyem sortir de la " SANGONERA ESPANYA ", que no ens deixa creixer, economicament, ni com
a poble, perque viu, a costa nostre, despilfarrant els nostres recurssos.

Et sembla poc ?

Feixista anticatala de merda


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16

Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.