directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera demana que PSC i ERC es comprometin a no pactar amb PP o CiU si sostenen discursos 'xenòfobs'

ICV proposa fer un 'cinturó sanitari' contra els qui avalin delatar els sense papers

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat aquest diumenge els seus socis del PSC i ERC a formar un 'cordó sanitari' contra la xenofòbia i el racisme comprometent-se a no pactar mai amb els partits que sostinguin discursos 'xenòfobs'. Herrera s'ha referit especialment al PP, però també a CiU, que a Vic o Llavaneres 'copien' les actituds més 'mesquines' de populars com Xavier García Albiol o el líder de la plataforma ultra Josep Anglada, avalant que es delatin els immigrants sense papers que es vulguin empadronar.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Herrera ha llançat aquest missatge en una intervenció durant la cloenda de la X Assemblea de Joves d'Esquerra Verda a Badalona, on ha deplorat una vegada més els díptics que va distribuir el PPC en que relacionava immigració amb delinqüència.

En aquest sentit, ha carregat contra el PPC perquè 'vol fer de la desigualtat i les diferències la seva oportunitat electoral'. 'Volen fer que la lluita entre treballadors, els que han nascut aquí i els que han nascut fora, sigui, a més, una arma electoral, perquè el treballador a qui retallen els drets no assenyali a qui li retalla els drets, sinó al treballador que té al costat', ha argumentat.

Ha acusat CiU de Vic d''apuntar-se al que diu la dreta més extrema', en referència a García Albiol i a l'ultra Josep Anglada. El candidat ecosocialista a les eleccions al Parlament ha avisat que ICV 'serà molt bel·ligerant amb tot intent de trencar la convivència'. Per això, ha fet una crida a PSC i ERC perquè conformin un 'cordó sanitari contra totes les forces polítiques racistes i contra les idees racistes, contra ambdues coses'.

En aquest sentit, ICV vol que PSC i ERC es comprometin a no pactar 'mai' amb els que 'promouen el racisme, la xenofòbia i la discriminació'. Ha alertat que 'no ens trobem només amb les actituds d'Anglada o de García Albiol, sinó que ens trobem amb moltes actituds que copien' els discursos més xenòfobs, i ha posat com a exemple la CiU de Vic, que, a criteri seu, per electoralisme actua de forma 'mesquina' i sembrant la 'discòrdia' en proposar delatar els immigrants sense papers que es vulguin empadronar.

És més, ha lamentat que Sant Andreu de Llavaneres s'hago convertit en el primer municipi català on ha prosperat una proposta del PP 'amb el suport de CiU' per delatar irregulars empadronats, en un intent de 'treure vots de la discòrdia i la confrontació'. 'El problema és que forces polítiques que es diuen demòcrates imiten l'extrema dreta amb discursos, polítiques i pràctiques per intentar esgarrapar quatre vots'.

D'altra banda, el secretari general d'ICV ha afirmat que la formació està 'tipa' que els 'ridiculitzin' acusant-los d'actuar amb bonisme respecte a la immigració, i ha reivindicat que actuen amb 'realisme' i 'sentit de país'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
NO HI HAURÀ TRANSICIÓ A CATALUNYA fletxa CIU + PSC PAGARAN PER TRAIDORS I COL.LABORACIONISTES
10 de maig de 2010, 16.34 h

Molta merda convergent hi ha en aquest fòrum ultimament.
Crec que a ciu hi ha d'haver gent normal, el que passa es que jo, no els veig per enlloc.
En ves d'escriure, vomiten com la nena de l'exorcista.
No deu ser bó ser de ciu.
ADVERTÈNCIA MÈDICA:
LES AUTORITATS MÈDIQUES AVISEN QUE:
SER DE CIU, PERJUDICA GREUMENT LA SALUD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Nohoentenc fletxa Manresa
10 de maig de 2010, 16.29 h

A veure,
si jo cometo un delicte i algú no em delata, anirà a la presó per encobriment, mentre que els IL·LEGALS (han entrat al país de forma IL·LEGAL) no els pot detenir l'ajuntament, els ha de bressolar i protegir dels psicòpates naturals del país, gent desnaturalitzada, sense misericòrdia, sense cor.

Els KAMAKUS d'IC cada dia fan més fàstic; pensen o els l'abús de psicotròpics els ha paralitzat el cervell? pel meu compte, el partit que digui els faci fora del govern i els esbor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
10 de maig de 2010, 15.06 h

Patètic, PSOE té la llei a expulsar immigrants il·legals i no té cap problema a pactar amb ells ... diferencia entre dreta i esquerra a vegades es que esquerra crear lleis macos que no representa realitat i que no porta a cap canvi a cap direcció al món i dreta es més pro-actiu ... perquè ? la gent d'icv està més preocupat fumant que fent feina ?? Si ICV i PSOE faria feina que diu les lleis que han escrit no existia partits xenòfobs!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
10 de maig de 2010, 12.14 h

Els convergent i unionistes tenen por de no tornar a recuperar la menjadora perduda a la que es pensaven que tenien dret a perpetuïtat per decret Diví.
només tindran accés a la menjadora fent de palmeros i palanganes del PP o del Psoe, segons bufi el vent....Ex-llepes a cagar a la via!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 de maig de 2010, 09.11 h

Aquests tenen pànic a perdre la menjadora i haver de guanyar-se la vida com tothom, i només tenen accés a la menjadora fent de palmeros i palanganes dels P$OEmontillistes...com els d'Esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.