directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“L’afer intern” a la premsa internacional

La pressió de l’estat espanyol contra el procés sobiranista de Catalunya fracassa als mitjans de comunicació internacionals, de res serveixen els 210 folis de Margallo.

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

L’estat espanyol sap com utilitzar el seu cos diplomàtic per pressionar cancelleries i fer creure al món que el procés català és un afer estrictament intern, però fer que la premsa internacional miri cap una altra banda davant la batalla contra la democràcia, és gairebé impossible i avui s’ha demostrat. Poques hores després de la històrica votació al Parlament la premsa internacional es fa ressò de la votació a favor de demanar la competència a Madrid per convocar referèndums. La democràci ano té aturador.
Espanya ja albira la derrota
 
El govern espanyol no sap com aturar l’interés de la premsa internacional per una pugna a Europa entre democràcia i immobilisme on l'excutiu espanyol hi té les de perdre i malgrat haver alliçonat els corresponsals dels grans mitjans internacionals, que beuen de les fonts informatives de Madrid, el procés català, amb una de les mobilitzacions socials més important dins una Europa desmobilitzada, no passa inadvertida.
 
Quatre mostres:
 
The New York Times: Catalonia Votes to Ask Spain for Secession Ballot
The Wall Street Journal: Catalonia Parliament Asks Spain for Power to Hold Referendum
Le Figaro: Catalogne: le parlement pour un référendum
The Guardian: Catalonia votes to ask Madrid for secession referendum
 
  El francès 'Le Figaro' assegura que el parlament de Catalunya ha votat a favor d'organitzar un referèndum d'independència i ha enviat una petició al Congrés. El diari assenyala que Rajoy "ja ha fet saber que no acceptarà l'organització de la consulta, argumentant que és contrària a la constitució". El rotatiu francès afegeix que una "gran majoria dels catalans volen que Madrid els permeti pronunciar-se sobre el seu futur" tot i que "no estiguin necessàriament a favor de la independència".

El diari britànic 'The Guardian' publica un teletip d'AP que assegura que la votació d'aquest dijous és una "fita després d'anys de protestes massives dels catalans, que estan profundament orgullosos de la seva cultura i llengua". La informació publicada pel rotatiu adverteix, però, que la votació és "simbòlica". "Catalunya pot demanar permís a Espanya per fer un referèndum d'independència, però Madrid encara té el poder de dir 'no', i és gairebé segur que ho farà", explica.

El teletip, que també publica el diari nord-americà 'The New York Times' o l'irlandès 'The Independent', assegura que la Unió Europea "estarà mirant d'aprop" els desenvolupaments a Catalunya perquè també hi ha un referèndum a Escòcia i altres moviments secessionistes al continent. "La temporada europea de fervor separatista va començar el dijous amb els diputats catalans votant a favor de demanar el dret de fer un referèndum d'independència d'Espanya", diu la peça publicada per 'The New York Times'.

L'agència Reuters també informa de la votació, i assegura en el seu teletip que els politics catalans es preparen "per una batalla amb l'implacable govern central", de qui destaca que està "oposat" a la consulta. Reuters assegura que la petició del referèndum és "un repte" pel president espanyol, Mariano Rajoy, que s'hi oposarà per "raons constitucionals".

L'agència internacional de notícies assegura que hi ha moltes "incerteses" sobre el futur d'una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea però afegeix que els polítics catalans "confien que les tradicions democràtiques d'Europa permetrien que es reescrivissin les normes per respectar l'autodeterminació si els catalans demostressin en una votació que volen tenir el seu propi país". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
BEJOTA fletxa bcn
5 d'octubre de 2015, 18.45 h


Business

Schneider decidirá sobre su grupo industrial en España desde Bilbao tras abandonar Barcelona

La multinacional francesa niega que el traslado tenga relación con la tensión secesionista que se vive en Cataluña, pero admite que esta cuestión les "preocupa"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
18 de gener de 2014, 13.29 h

Mas també es destruex ell mateix .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
17 de gener de 2014, 13.57 h

El príncep Carles d'Anglaterra també agraeix l'enviament del 'Catalonia calling'.
La campanya de la revista Sàpiens per divulgar el cas de Catalunya al món comença a tenir resposta.
Pocs dies després de rebre una carta d'agraïment dels reis dels Països Baixos per la tramesa del llibre 'Catalonia calling', la revista Sàpiens n'ha rebut una altra de la casa reial britànica. En concret, des de la secretaria de l'oficina del príncep Carles d'Anglaterra s'informa de la recepció del llibr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
17 de gener de 2014, 12.41 h



En la insondable incultura de J. L. R. Zapatero no cabe el más mínimo conocimiento de la tremenda discusión teológica -e incluso filosófica- que se dio en el siglo XVI sobre la predestinación y el libre albedrío. Un ignorante que pretendía aprender economía en dos tardes no sabe de lo que estamos hablando. Y por eso se permite afirmar sandeces como: “El derecho a decidir es antinatura. No está en ninguna constitución”.

Primero, Sr. Rodríguez, toda constitución es antinatura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
17 de gener de 2014, 12.07 h

#43


Tu eres quien no lee NADA aparte de propaganda NAZionalista.

Margallo envio ese dossier a SUS SUBORDINADOS, es decir A LAS EMBAJADAS Y CONSULADOS ESPAÑOLES y no hizo el ridiculo ante los extranjeros como el MaSS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
44 + 44 = 143 (en base 5) fletxa l'estat espanyol no té futur, sera una catàstrofe per als seus ciutadans, que s'ho han buscat per votar PP i PPSOE en comptes de IU.
17 de gener de 2014, 11.14 h



Els 210 folis del Margallo, fins i tot en el supòsit que haguessin estat redactats per un "negre" intel.ligent, segur que eren si fa no fa COM L'ESPASA DE ROTLLAN: LLARGA I PESADA.

Aquesta gent pancastellanista són per definició gent de mentalitat molt curta i obtusa, altrament no practicarien una ideologia digna del segle XVI. I quan redacten un memorandum, ja us podeu imaginar que no és ni de lluny tan amè com les pàgines del Play boy . . .

Si se l'ha llegit algú, el dossier del M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
33 + 33 = 132 (en base 4) fletxa l'estat espanyol no té futur, sera una catàstrofe per als seus ciutadans, que s'ho han buscat per votar PP i PPSOE en comptes de IU.
17 de gener de 2014, 11.06 h



#41 Mira, ho explicaré per fer que no li balli més el cap a l'ANACLETO ARAGONESES, que ja gairebé l'he fet tornar boig del tot:

33 en base 4 vol dir 3 unitats i 3 "quatrenes" = 3 + 3x4 (en base decimal) = 3 + 12 = 15

així doncs, 33 + 33 en base 4 = 15 + 15 en base decimal = 30

30 en base decimal = 132 en base 4 = 2 unitats més 3 "quatrenes" més 1 "quatreperquatrena" = 2 + 3 x 4 + 1 x 4 x 4 en decimal = 2 + 12 + 16 = 30 q.e.d (= quod erat demostrandum, que en castellà es traduiria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
33 + 33 = 132 (en base 4) fletxa l'estat espanyol no té futur, sera una catàstrofe per als seus ciutadans, que s'ho han buscat per votar PP i PPSOE en comptes de IU.
17 de gener de 2014, 10.54 h


#40 Algunes males notícies per als espanyols PANCASTELLANISTES:

-A EuskalHerria la marxa pels presos d’ETA mobilitza desenes de milers de bascos, tan abertzales com gent de dretes.

-Segueix el malestar entre els mestres balears pels intents descarats de castellanització del sistema educatiu

-A Catalunya l’independentisme va creixent d’enquesta en enquesta

-La infante Cristina haurà d’anar a declarar al jutjat, malgrat la colossal barbaritat del ministre de “justícia” (huah ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
17 de gener de 2014, 09.16 h

Buenas noticias para empezar 2014

- La prima de riesgo baja de 200 puntos frente a Alemania por primera vez desde mayo de 2011.

- La inflación cierra 2013 en el 0,2%, la tasa anual más baja desde 1961.El mercado laboral ganó 64.097 trabajadores en el mejor mes de diciembre desde 2001.

- Francia se desentiende de la carta de Mas y recuerda que Hollande dijo que el tema catalán es de soberanía española
Catalunya es una región de España, y por tanto es un tema interno de España", ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
17 de gener de 2014, 09.15 h

#34

Apreciado Jaume,

A fuerza de lEer (escuchar) tus torpes balbuceos ya los voy entendiento y te agradezco mucho el apoyo total e incondicional que recibo de ti.

gracias y como diria el payasop del Dártacan (se hace llamar capablanca) AL ATAQUE. . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.