directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Rubalcaba content, ja té la Federació Catalana del PSOE

Diu que la reforma federal "s'obrirà pas", però ni tant sols el PSOE s’ho creu, això sí estant contents amb l’actitud de supeditació al PSOE de Pere Navarro

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat aquest dissabte al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al president de la Generalitat, Artur Mas, d'estar interessats en una "guerra a cops de bandera" que no beneficia ni a Catalunya ni a Espanya i que es contraposa amb la voluntat d'una "majoria important" de ciutadans que aposten per "dialogar i seguir vivint junts". Segons Rubalcaba, la reforma de la Constitució que impulsen conjuntament el PSC i el PSOE "s'obrirà pas" perquè és "l'únic" projecte que permetrà superar la crisi territorial que afecta l'Estat.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Alegria i satisfacció per la supeditació dels socialistes catalans al PSOE

El líder dels socialistes espanyols ha fet aquestes manifestacions al seu discurs d'obertura del Comitè Federal del PSOE que ha tingut lloc a Madrid i on ha fet un repàs de la situació política a l'Estat. Rubalcaba ha acusat Artur Mas de portar Catalunya "a un carreró sense sortida" i a Rajoy de mantenir-se impassible davant un problema que no només no es cura amb el temps sinó que "s'enverina" cada dia més.

Suport al PSC ja convertit en Federació Catalana del PSOE

En el seu discurs Rubalcaba no ha fet cap referència a la crisi interna del PSC ni al cas dels diputats que previsiblement seran expulsats per la direcció de Pere Navarro, però sí que ha evidenciat el seu suport a l'actual direcció dels socialistes catalans i al rumb que han pres de la mà dels socialistes espanyols des de la cimera de Granada. 

En aquest marc ha assegurat que els socialistes plantejaran a la societat les seves alternatives "a Madrid i a Barcelona" perquè el projecte que defensen el PSC i el PSOE de manera conjunta és l'únic que pot permetre "superar aquesta greu crisi territorial" i "si no l'abordem l'únic que farà és anar a pitjor". 


"La reforma de la Constitució s'obrirà pas" però ningú dins del PSOE s’ho creu

Tot plegat ha de ser la base de la reforma de la Constitució en sentit federal, que segons ha afirmat "s'obrirà pas", perquè "ignorar la necessitat" de canviar la Constitució és només "certificar que està obsoleta". "No hi ha ningú tan insensat que vegi escletxes a l'edifici que viu i pensi que no passa res, o ningú tan imprudent que vegi que hi ha escletxes i pensi que el millor és dinamitar l'edifici", ha dit.

Segons Rubalcaba, el diàleg del PSOE amb el PSC ha tingut com a objectiu construir l'Estat en el seu desenvolupament natural, que és el de l'Estat federal. Per aquest motiu ha reivindicat la reforma de la constitució per incloure-hi una definició de les competències de l'Estat, el recolliment de la llengua i la cultura dels territoris, un caràcter territorial del Senat, establir regles clares de finançament i perquè hi hagi lleialtat institucional, i aconseguir que la Constitució "garanteixi la igualtat de tots els ciutadans d'Espanya en relació als serveis socials neixin on neixin i visquin on visquin".

"El PP té a dins un Tea Party"

El líder del PSOE ha afirmat que lleis com la de l'avortament o la seguretat privada posen de manifest que el PP té a dins "un Tea Party" com li passa també al partit republicà als EUA. A més, ha afirmat que la primera llei que derogarà el PSOE quan arribi a La Moncloa serà la reforma laboral i ha criticat les retallades del PP en educació, sanitat i pensions. 

Iceta substitueix Zaragoza i confirma la desaparició del sector catalanista dins la direcció del PSOE

El primer acord del Comitè Federal del PSOE d'aquest dissabte ha estat el nomenament de Miquel Iceta com a nou membre de l'executiva federal del PSOE. Ocupa el lloc de vocal que va deixar José Zaragoza quan va dimitir al setembre del 2013 a causa de l'escàndol d'espionatge de Método 3. 

A més de Navarro, a aquest Comitè Federal del PSOE també hi ha assistit en nom del PSC el secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, el president de la Fundació Rafael Campalans, Miquel Iceta, la diputada al Congrés Teresa Cunillera i l'exministra Carme Chacón. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Felix qui potuit rerum cognoscere causas fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 21.33 h




#23 CLETOOOOOO O O O O O ! ! ! . . . ANACLETO ARAGONESEEEEE E E E S ! ! ! Com tens la barra de parlar TU de ridícul, neng ? ? ?

Llegeix el #16 i entendràs què vull dir.



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Felix qui potuit rerum cognoscere causas fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 21.32 h




#23 CLETOOOOOO O O O O O ! ! ! . . . ANACLETO ARAGONESEEEEE E E E S ! ! ! Com tens la barra de parlar TU de ridícul, neng ? ? ?




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de gener de 2014, 20.04 h

#22

NO INVENTES NUMEROS QUE HACESI EL RIDICULO Y PERDEIS CUALQUIER CREDIBILIDAD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Amb la indpendència GUANYEM fletxa ......................................
19 de gener de 2014, 12.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw

De cada euro que els catalans paguem en impostos a l’estat, 42 cèntims se'n van a Espanya i ja no tornen a Catalunya.

Dèficit fiscal: 16.543 milions. Pressupost de la Generalitat (2012) Salut+Educació+Protecció Social = 15.837 milions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
J.C fletxa Baix llobregat
19 de gener de 2014, 11.23 h

Peret ... que es la que t'ha promès el psoe per eliminar el psc ( lo poc que en quedaba)....seràs ministre ' de un futur gobern socialista al imperi espanyol ? ..0 delegat de la metropoli a la provincia de Catalunya , la foto del dia de la contituciò , ya brindabes per el canvi de delegat amb l'actual ?... mira que hi quedabes ridicul amb la foto ,.... pero si et va el carrec ???? que hi farem ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de gener de 2014, 08.06 h

El Pedrito Gimferrer, qualitat infima, brut, golfito i espanyolista de Familia fraquista, que vols que digui, perrito aragones? Ara que el Gimferrer sigui un quasi analfabet en Història no vol dir sigui una persona que sap poca historia, sino que es un manipulador franquista i poca cosa més; D'en Gimferrer, nomes cal esperar, que algun dia es netegi els cabells!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
L.Mental fletxa PANCASTELLANISTES = IGNORANTS i MENTIDERS, FARSANTS i PEDANTS
18 de gener de 2014, 23.30 h


Ara que s'ha acabat el Gran Dictat a TV3, torno a parlar una mica més dels "18 anys d'independència de Catalunya", que si és veritat que ho ha dit en Pere Gimferrer, COSA QUE DUBTO, demostraria que de poeta pot ser + o - bo, però que d'història està a l'alçada d'un quasi-analfabet com l'ANACLETO.

Després dels CINQUANTA LLARGUISSIMS SEGLES d'independèndia pre i protohistòrica, venen els aprox. set segles en què TANT ELS IBERS dels PAÏSOS CATALANS, és a dir de la costa, com els ce... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
L.Mental fletxa PANCASTELLANISTES = IGNORANTS i MENTIDERS, FARSANTS i PEDANTS
18 de gener de 2014, 22.05 h



Que el pobre desgraciat de l'ANACLETO ARAGONESES ignori TOTALMENT la història d'Europa, no té res de rar. També la ignora el ministre Wert, o actua com si la ignorés, però que en Pere Gimferrer, que sense ser un professional de la Hº, però al menys és llicenciat en Filosofia i lletres (especialitat literatura, això sí) no tingui NI PUTA IDEA de que la història de Catalunya comença en la prehistòria, quan fa 7.500 anys varen arribar els primers pagesos del Neolític Antic, AIXÒ ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
B.Urleta fletxa PANCASTELLANISTES = IGNORANTS i MENTIDERS, FARSANTS i PEDANTS
18 de gener de 2014, 21.53 h






Aquests esPANOLIS INCULTS I FANFARRONETS, que tenen la PEDANTERIA de creure que des de la seva ESCANDALOSA IGNORÀNCIA poden anar a donar lliçons de res a ningú, em fan venir VOMITERA. Normalment li faig broma a aquest nano pedant, però quan em surt amb segons quina pedanteria casposa, l'he de tractar malament.






Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
B.Urleta fletxa PANCASTELLANISTES = IGNORANTS i MENTIDERS, FARSANTS i PEDANTS
18 de gener de 2014, 21.50 h



#13 CLETOOOOOOOOOOOOOO O O O O ! ! ! ANACLETO ARAGONESEEEEE E E E S S ! ! !

Mira que cal ser IGNORANT com un PANCASTELLANISTA ( i com els redactors del Mundo) per considerar que són els POETES, llicenciats en LITERATURA, els qui us han d'ensenyar història.

Seria com si per curar malalties us escoltessius els matemàtics, i per fer ponts i carreteres confiessiu en els llicenciats en filologia clàssica.

Una vegada més, ANACLETO ANALFABETO, T'HAS COBERT DE GLÒRIA, pobre ignorantàs.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.