directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV i EUiA volen aprofitar la crisi del PSC

Impulsen una assemblea oberta per aglutinar moviments a favor del dret a decidir i dels drets socials i articular "gent demòcrata, catalanista i d'esquerres"

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La Fabra i Coats serà el punt de trobada l'1 de febrer d'una assemblea oberta a persones i moviments socials que vulguin defensar el dret a decidir i els drets socials. Sense especificar cap col·lectiu en concret, però tenint en compte la crisi del PSC, els líders de la coalició ICV-EUiA, Joan Herrera, Dolors Camats i Joan Josep Nuet, ha presentat una proposta que "promouen sense ser-ne "propietaris". La crida és a tothom qui "comparteixi diagnòstic" i que vulgui construir una "alternativa" a CiU i PP, han explicat, per tal que de la primer trobada en neixi un grup promotor que treballi per articular una "alternativa". "No n'hi ha prou amb la mobilització si no es tradueix en un canvi radical de polítiques públiques", ha recordat Herrera.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Preocupació a ICV-EUiA per no augmentar les intencions de vot a les enquestes malgrat la crisi del PSC

Els coordinadors nacionals d'ICV, Dolors Camats i Joan Herrera, i el coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, han presentat aquest diumenge l'assemblea oberta que, sota el lema 'Ara és demà', vol articular la gent d'"esquerra, catalanista i demòcrata". Així ho ha explicat Herrera en atenció als mitjans. La intenció de l'assemblea oberta és fer "confluir" tota la gent que "comparteix diagnòstic" amb es ecosocialistes i que volen "donar un tomb i crear una alternativa" al govern, tant de CiU com de PP, ha matisat Camats. 

Dret a decidir sí, però sense mullar-se

La trobada serà l'1 de febrer i el lloc, l'antiga fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, de Barcelona. "Hem de poder crear un espai per confluir i debatre, i veure si hi ha opcions de crear una cosa compartida", ha dit la coordinadora nacional. Cap dirigent ecosocialista ha volgut mencionar col·lectius ni partits en concret sinó que Herrera ha insistit que la crida és "a tothom i sense exclusions". 

L'objectiu és "sumar" tot el que ja hi ha en funcionament, ha dit Nuet, i creuen que el valor afegit és poder fer un pas més enllà de la mobilització, que és "imprescindible". Ara bé: "Amb mobilització no n'hi ha prou si no es tradueix en un canvi radical de polítiques", ha reblat Herrera. 

Línies de treball d'un procés "obert"

El líder d'Esquerra Unida ha apuntat que la coalició busca la complicitat "de la gent nova que s'incorpora en política", més al detall, joves i gent "indignada". Amb l'assemblea oberta volen que "aterrin en un projecte alternatiu per derivar la seva indignació la ràbia" i que el projecte sigui prou "majoritari" per aconseguir un canvi de rumb. 

"No som nosaltres qui decidirà les línies de treball, per canviar la realitat", sinó que el procés serà "obert", ha dit Herrera. Això sí, està convençut que l'assemblea debatrà, més enllà de l'eix nacional, sobre retallades, redistribució de la riquesa, justícia social i lluita contra la corrupció. "Del que no en parlen, nosaltres en parlarem i el dia 1 de febrer convertirem això en accions", ha reblat. I sobre la taula, també defensar que les demandes del barri del Gamonal o de Panrico són "banderes" ecosocialistes, ha sentenciat Nuet. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Guiu fletxa Lleida
20 de gener de 2014, 12.40 h

Herrera, has de tenir clar que els catalans, primer votarem la INDEPENDÈNCIA, i després els postulats ideològics. LO PRIMER ÉS LO PRIMER, i la resta ja ens ho resoldrem entre ciutadans. Si vols millorar, aplica´t el "cuento" !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 de gener de 2014, 22.12 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem vídeos i webs que expliquin la nostra lluita per la democràcia i la llibertat! La INTERNACIONALITZACIÓ de la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
QUOSQUE TANDEM ABUTERE ANACLETE ARAGONENSIS PATIENTIA NOSTRA ? ? ! fletxa QUEM AD FINEM SESSE EFFRENATA IACTAVIT AUDACIA? ? ! !
19 de gener de 2014, 21.56 h




traducció del títol al català:

Fins quan abusaras, ANACLETO ARAGONESES, de la nostra paciència?

Fins on es jactarà la teva desenfenada audàcia?

*** *** ***

traducció al castellànu:

"dissse que tiene una gabardina pero que no la vende "


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! !


No t'emprenyis, Anacleto, que les ÙLCERES GÀSTRIQUES no venen només d'abusar d'ANÍS EL MONO, sinó també dels emprenyaments !




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Felix qui potuit rerum cognoscere causas fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 21.38 h





#6 ANACLETOOOO O O O O O ! ! ! . . . DEIXA'T DE RITMES I DE TXA-TXA-TXAS, I DEDICA'T A LA HIGIENE, A LA HIGIENE POLÍTICA DEL TEU CORRUPTE PAÍS i a la higiene personal teva, o el novio et deixarà (això t'ho dic en veu baixa per no humiliar-te. Podries donar-me'n les gràcies, no?)




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Felix qui potuit rerum cognoscere causas fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 21.36 h




#8 ANACLETOOOO O O O O O ! ! ! . . . DEIXA'T DE RITMES I DE TXA-TXA-TXAS, I DEDICA'T A LA HIGIENE, A LA HIGIENE POLÍTICA DEL TEU CORRUPTE PAÍS i a la higiene personal teva, o el novio et deixarà (això t'ho dic en veu baixa per no humiliar-te, de manera que m'ho hauries d'agrair, no?)



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de gener de 2014, 20.27 h

Mas ya supera el ritmo de incremento del endeudamiento del tripartito
En solo dos años y medio, el Gobierno autonómico de CiU ha aumentado su deuda en un 75% de lo que lo hizo el tripartito en siete años, pese a que convivió con casi cuatro años de crisis. Las previsiones apuntan que, para finales de 2014, las cifras de incremento de deuda de la Generalidad habrán superado con creces la generada por los ejecutivos autonómicos de Maragall y Montilla, tanto en términos absolutos como rela... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Com poden ser tan i tan ignorants, aquests PANCASTELLANISTES ? ? ? fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 20.04 h




#3 D'altra banda, sou els pancastellanistes els qui no voleu que el poble de Catalunya voti. COM VOLEU DONCS FER-NOS CREURE QUE SOU DEMÒCRATES ? ?

CAL TENIR UN MÍNIM DE COHERÈNCIA LÒGICA, RECONY ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Com poden ser tan i tan ignorants, aquests PANCASTELLANISTES ? ? ? fletxa estat espanyol = CALAMITAT HERETADA DEL FRANQUISME MÉS DEGENERAT
19 de gener de 2014, 20.02 h




#3 Els que no sou catalanistes, NO HEU DE VIURE A CATALUNYA.

Quan una persona viu a un país, O L'ESTIMA O FOT EL CAMP, i això és vàlid per França, pels USA, pel Regne Unit, Alemània, el Senegal, Finlàndia, el Congo, o la Xina.

I, naturalment, (t'ho especifico perquè els teus escrits demostren una capacitat de comprensió tan minvada que temo no ho entenguis) naturalment, AIXÒ TRAMBÉ ÉS VÀLID PER CATALUNYA.

CALDRIA SER IDIOTA PER NO ENTENDRE-HO.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
FREEDOM FOR CATALONIA fletxa .....................................
19 de gener de 2014, 17.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=ZkA5HLQizwE

Ningú defensa una causa que desconeix, expliquem-nos al món, difonguem vídeos com aquest!

És important que ens GUANYEM el suport de la opinió pública internacional per a GUANYAR la independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
19 de gener de 2014, 16.52 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.