directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas lamenta el "festival d'amenaces" del PP

"Mentalment han acceptat que la consulta es farà i ara estan en una campanya barroera pel 'no'"

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Calella (ACN).- El president de CDC, Artur Mas, ha titllat de "festival d'amenaces" la convenció que aquest cap de setmana celebra el PP a Barcelona, amb un gran desembarcament de ministres que inclou la visita del president espanyol, Mariano Rajoy. "Espero que sigui una convenció de propostes, però és molt demanar", ha etzibat. Mas recorda que el poble català prefereix "confrontar idees", en lloc de que se l'intenti convèncer "dient que serem pobres com rates i farem fallida el primer dia". Mas ha assegurat amb to irònic que al PP "mentalment han acceptat que la consulta es farà i ara estan en una campanya barroera pel 'no'". El president n'ha parlat durant la Convenció Municipal que CDC celebra a Calella.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Mas afirma que si el PP volgués contraposar idees amb "informació real" es produiria un "debat interessant" i assegura que "entendria que el govern espanyol intentés convèncer que és millor estar dins d'Espanya, però no que es neguin a que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur".

"El combat de les idees seria bo per a tothom i molt modern, però el festival de les amenaces no va en lloc", ha afegit Mas. El president espera que la presència dissabte del president espanyol, Mariano Rajoy, serveixi per aprofundir en aquest debat de les idees perquè "els que han vingut a preparar el terreny venen a espantar i posar la por al cos".

Mas ha ironitzat al voltant dels arguments del PP per desacreditar una eventual independència de Catalunya i s'ha preguntat en veu alta si altres països "similars a Catalunya" com Suïssa, Noruega o Dinamarca "són pobres com rates o han fet fallida el primer dia?". El líder nacionalista insisteix així en que Catalunya "es pot espavilar per ella mateixa".

En un discurs ple d'ironies, Mas ha afirmat que els atacs del PP només poden respondre al fet que "mentalment" hagin ja acceptat que la consulta es farà. "Si diuen que no es farà perquè gasten tantes energies". Mas creu que el PP ja està fent la campanya del 'no', tot i que ha lamentat que d'una manera "barroera".

En aquest sentit, el president de CDC i la Generalitat ha recordat els atacs del PP a la llengua catalana: "Per quatre casos ens munten un pollastre amb la immersió lingüística. Això sí que es dividir la societat catalana", ha etzibat.

Replica a Feijoó

Durant la Convenció Municipal de CDC, Mas també ha replicat les paraules del seu homòleg gallec, Alberto Núñez Feijóo, que en la trobada dels populars a Barcelona ha assegurat que el debat sobiranista de Catalunya només duraria "vint minuts" a Europa. "No deu saber que Escòcia i Regne Unit també formen part d'Europa". Adreçant-se a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha preguntat si aquesta informació forma part de la matèria dels alumnes de primària.

Reivindicació de les polítiques social

En la primera part del seu discurs, Mas s'ha adreçat als alcaldes i regidors de CDC d'arreu de Catalunya per reivindicar les polítiques socials del Govern, davant les crítiques de l'oposició arrel de l'aprovació dels pressupostos. Ha insistit que el Govern assumeix més necessitats de la població amb un pressupost molt més petit que en èpoques del tripartit: "Dediquem més proporció del pressupost a les polítiques socials que en èpoques de governs que es deien de progrés".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
26 de gener de 2014, 15.10 h

#23 mentres no CONTEMPLI EL TEU REPUGNANT CUL DE FRANQUISTA SUBNORMAL, TU TRANQUI, NANO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pere fletxa Sant Feliu de Guixols
26 de gener de 2014, 13.34 h

#23 tu tambe ets un d´aquests que necessita un bull, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
bejota fletxa bcn
26 de gener de 2014, 12.00 h

El presidente de Freixenet no contempla que Cataluña se independice
El presidente de Freixenet, José Luis Bonet, ha asegurado este sábado ante la convención del PP catalán que no contempla que Cataluña se independice porque "es una parte esencial de España", y ha confiado en no equivocarse en su vaticinio.

n.b.SR. MAS ,I QUÈ HI GUANYEM AMB L'IND. ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
26 de gener de 2014, 08.25 h

#21 ANACLETO ARAGONESES, TU DEDICAT A L'ANÍS EL MONO I NO FARAS EL RIDÍCUL COM AMB ELS COMENTARIS CASPOSOS I FRANQUISTES QUE FAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de gener de 2014, 21.51 h

EL AMO DEL DIRECTE, EL ASALTAPISCINAS PUIG, CONDENADO POR EL TRIBUNAL SUPREMO POR LLAMAR NAZI (no a si mismo que seria lo lógico) SINO A AIR BERLIN.
El ex diputado de ERC tendrá que pagar 30.000 euros a la compañía aérea, cuyo logotipo asimiló a la esvástica, por "una intromisión ilegítima al honor y a la imagen de la empresa" alemana, "un país donde existe una especial.
La Sala de lo Civil del Tribunal Supremo ha ratificado la condena contra el ex diputado de ERC Joan Puig por haber... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
25 de gener de 2014, 21.39 h

#19 Que tu et passis el dia pelan-te-la com un mico no vol dir que els altres també ho facin, idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Raúl Moix fletxa El Pont de Vilumara, Barcelona.
25 de gener de 2014, 21.15 h

Por lo que veo, hoy ha habido sesión de onanismo a tutiplén en la sede de Convergencia, porque para llegar a las conclusiones del iluminado éste, solo puede ser a base de hacerse un montón de pajas mentales y a granel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jo fletxa Catalunya
25 de gener de 2014, 12.49 h

#12 Deu haver conegut a en Cañas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Martín fletxa Salou
25 de gener de 2014, 11.49 h

Este señor es un botarate , va de bobada en bobada , pero hasta ahora lo que de verdad ha conseguido es dejar su partido en la mitad de apoyo del que tenía hace tres años y un chollo para ERC , al que ha conseguido hacer el partido más votado de Cataluña , por lo menos estos no son unos hipócritas


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Coquito fletxa Cornellà
25 de gener de 2014, 11.20 h

La tercera via d´en Duran no surt per enlloc entre insults i amenaces, o sigui que suposem que UDC ja veu que no hi ha cap possibilitat.
El federalisme impossible d´alguns socialistes i ecosocialistes, no surt per enlloc quan parla el PSOE i sense el consurs actiu del PP, aquesta fórmula no existeix.
És més, el Concert Econòmic reclamat per alguns (cada vegada menys) empresaris "benpensants" de la societat catalana, no és que no surti per enlloc, sinó que ahir en Montoro el va enterrar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.