directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jaime Malet, mentides i ressentiment contra Catalunya

El president de la Cambra de Comerç dels EUA carrega contra la societat catalana per no fer un debat “seriós” sobre les causes i conseqüències del procés sobiranista

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, Jaime Malet, català però enemic declarat del procés sobiranista català ha denunciat el "clientelisme" que mantenen les elits empresarials, els empresaris i les associacions d'empresaris catalans i espanyols davant del poder polític, ha assegurat Malet en el programa 'Converses' que s'ha emès aquest dissabte a la ràdio COPE. El president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya també s'ha mostrat "sorprès i estranyat" per la manca de debat, "seriós i sense pressió política", dins la societat catalana sobre les causes i les conseqüències del procés sobiranista.
Jaime Malet amb el president Rajoy
Jaime Malet amb el president Rajoy

Comparteix
   


Etiquetes
Malet contrari als interessos empresarials catalans menteix per negar una Catalunya independent

Aquest dissabte, l'economista, advocat i president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya des de fa 13 anys, Jaime Malet, ha participat al programa 'Converses' de la cadena COPE. Des del principi, Malet ha reiterat que el procés sobiranista català "fa por" als empresaris i que la "indefinició" no està ben vista dins el món empresarial i del capital, un veritable fal·làcia d’una persona que no dubte en practicar l’autodí contra Catalunya.

Si algú ha explicat les conseqüències de la independència de Catalunya, són els política catalans, malgrat que Malet ho negui  

En aquest sentit, l'economista ha assegurat que el que més el preocupa és que "cap polític partidari de la independència" ha explicat com es durà a terme el procés i els "riscos que suposarà" la separació de Catalunya. "Suposo que hi ha molta gent que es pensa que no hi ha risc però molta inversió estrangera a Catalunya està amoïnada i marxaran si hi ha un període d'incertesa", ha subratllat. "La gent parla d'això com si fos fàcil, com si no hi hagués cap conseqüència negativa i, a mi, això em sembla molt greu", ha sentenciat.

Malet és contradiu i confirma que l’administració americana és va negar a condemnar el procés català

Al mateix temps, Malet ha subratllat que, actualment, ni als Estats Units ni durant la visita de Mariano Rajoy al president dels EUA, Barack Obama, es va parlar o es tracta el tema de la independència de Catalunya. "La gent no està preguntant per això, de moment. Si es fa molt de soroll potser si que al final se'n parlarà", ha reconegut. 

Malet, un català que menteix i perjudica els interessos econòmics catalans

Tot i això, Malet assegura que hi ha una cosa que realment l'intriga. "Realment em sembla estrany que no hi hagi un debat seriós dins de la societat catalana sobre les causes i les conseqüències del procés sobiranista, un debat sense pressió política", ha valorat. En aquest sentit, Malet ha rebatut alguns dels arguments que s'expliquen des d'algunes forces polítiques per demanar la independència de Catalunya. "Es diu que l'Estat no inverteix en infraestructures i tenim tres aeroports, dos ports i tota mena d'elements però la gent no viatja", ha assenyalat. 

Malet carrega contra el president Mas

D'altra banda, Malet també ha reconegut que, a diferència d'anys anteriors, actualment no qualificaria el president de la Generalitat, Artur Mas, com una persona 'business friendly'. "Fa uns anys en un acte a Madrid vaig presentar-lo amb aquest adjectiu i ara amb el procés estic terriblement amoïnat", ha explicat. "No sé si tornaria a presentar-lo com un 'business friendly' però si que li posaria una categoria positiva tal i com faig amb totes les persones que presento", ha afegit. 

Reconeix que la marca Barcelona molt millor que la marca Espanya, però nega la marca Catalunya

Finalment, preguntat per la marca Catalunya a l'estranger, Malet ha respost que es tracta "d'una marca que no existeix als Estats Units ni a molts altres llocs d'arreu del món" a diferència de la marca Barcelona. I és que, segons Malet, als Estats Units, la capital de Catalunya és molt més coneguda i es veu com una marca "forta, bona i positiva". 

Pel que fa a la marca Espanya, Malet ha reconegut que "no està ben posicionada" ja que s'acostuma a relacionar amb tòpics negatius o elements referents al mal tràngol econòmic que passa el país. Pel que fa a la dicotomia entre les marques Barcelona i Madrid, Malet ha reconegut que avui en dia, la capital de Barcelona està "més ben valorada". "Si una ciutat perd les apostes o les inversions com les Olimpíades o el projecte Vegas Sans, això repercuteix en la seva imatge", ha comentat. No obstant això, Malet no descarta que en els pròxims anys pugui variar totalment aquesta situació. 


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Catalonia : More Than Just A Community fletxa ..............................
4 de febrer de 2014, 00.25 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Guiu fletxa Lleida
3 de febrer de 2014, 17.36 h

Com més difícil ens ho posin, millor per a nosaltres !! Sembla una contradicció però ben pensat no ho és !!
Com més ens insultin i neguin el dret a votar, més gent hi haurà a favor nostre i més ganes tindrem d´independitzar-nos. Com més triguin en deixar-nos expressar, quan ho fem serà per majories més àmplies. Si segueixen així, a favor de l´independència no serà el 50 o 60%, no, si no que passarà del 70 o 80% !! I tot per no ser raonablement democràtics, i a l´hora que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
bejota fletxa bcn
3 de febrer de 2014, 15.50 h

Una hipotètica independència deixaria a Catalunya sense el paraigua financer de la Unió Europea i de la Unió Econòmica i Monetària. Les conseqüències serien devastadores: tant el sector públic com el privat augmentarien les seves dificultats per accedir al crèdit, i tota l'economia catalana sofriria una sobreexposició a les fluctuacions dels mercats financers globals.

N.B. QUINES MENTIDES ? L'ÚNIC ARGUMENT DE 'LS TRECAPATRIES ,ÉS LA MENTIDA SISTEMÁTICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Fotli Mas Tegot (o també B.Urleta) fletxa ESTAT ESPANYOL = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
3 de febrer de 2014, 13.47 h




#37 Tu que cony vols recordar a ningú, Bejota semianalfabet? Tu ets encara més ridícul, curt i ignorant que l'ANACLETO ARAGONESES, que ja és ser ignorant i curt i ridícul. Tu calla i llegeix, potser d'aquí a cinc o sis anys, si t'has instruït una mica, aleshores podras parlar amb persones normals. Ara no.

Que ridiculassos i desvergonyits que són aquesta colla d' esPANOLIS esPANOLIStes ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
bejota fletxa bcn
3 de febrer de 2014, 13.10 h



"MENTIDES IRESENTIMENT CONTRA CATALUNYA..." RECORDO QUE LA PARANOIA ,ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
eli fletxa sabadell
2 de febrer de 2014, 21.27 h

A veure que esperen els que tenen potestat per trure aquest Malet. Es inconcebible que aquest senyor estigui al devant dela Cambra de comerç


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
2 de febrer de 2014, 20.14 h

#30
" ANACLETA LA CHONI DE CASTEFA O BEJOTA EL MONGOL DEL DIRECTE "

No te esfuerces Choni, lo tuyo es que es de tonto, tonto de nacimiento.

BEJOTA = FARSANTE ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
JOSEP MARIA fletxa SANT PERE DE RIUDEBITLLES
2 de febrer de 2014, 18.41 h

EL LLOC DE NEIXEMENT ES UN ACCIDENT A LA VIDA D'UNA PERSONA, DAVANT QUE UN NO POT DECIDIR A ON NEIXER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
JOSEP MARI fletxa SANT PERE DE RIUDEBITLLES
2 de febrer de 2014, 18.38 h

29, NI TOTS ELS QUE HAN NASCUT A CATALUNYA SON CATALANS NI TOTS EL CATALANS HAN NASCUT A CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
2 de febrer de 2014, 17.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.