directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Ens volen seduir amagant les balances fiscals?”

Marta Pascal(JNC): “Només amb les eines d’un Estat podrem construir un país socialment cohesionat i radicalment democràtic”

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha organitzat, aquest matí, una jornada sobre polítiques de joventut anomenada “Joves, pensem un nou país!”, que ha aplegat un centenar de joves al centre cívic “La Violeta”, a Gràcia (Barcelona).L’acte s’emmarca en la Convenció Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya “Compromesos amb els persones”, i ha comptat amb la participació, d’entre altres, de la Marta Pascal, presidenta de la JNC; Josep Rull, secretari d’organització de Convergència, i Josep Lluís Cleries, president de la Convenció nacional “Compromesos amb les persones” i portaveu de CiU al Senat. 








Comparteix
   


Etiquetes

També hi han participat entitats com ara AVALOT, PIMEC, Edu21, Esplac, la Fundació Jaume Bofill, la Fundació Pere Tarrés... En la seva benvinguda, el secretari d’organització de CDC, Josep Rull, ha animat als joves a escriure el llibre blanc de l’Estat Propi, ja que “sou precisament els joves, els qui més dret teniu a pensar, imaginar, decidir i fer possible un nou Estat per a Catalunya”.

Marta Pascal: “imaginem un país lliure, però també social, pròsper i amb igualtat d’oportunitats per a tothom

La cloenda ha anat a càrrec de la Presidenta de la JNC i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Pascal, qui ha refermat que els joves “imaginem un país lliure, però també social, pròsper i amb igualtat d’oportunitats per a tothom”. La dirigent nacionalista ha posat èmfasi en la transversalitat de les polítiques de joventut perquè “als joves ens afecta tot, ja que volem viure de manera plena i compromesa la nostra ciutadania”. Una joventut compromesa ja que “la nostra condició de joves no ens permet acceptar la derrota, i som positius perquè amb les eines d’Estat ens en podrem sortir com a generació, i com a país”.

La Presidenta de la JNC ha volgut explicitar el compromís dels joves nacionalistes amb la radicalitat democràtica perquè, segons ha explicat “som joves que ens agrada la política, sí, però la volem fer amb els nostres valors i principis, que no són altres que els de la transparència i el bé comú”. Aquesta radicalitat també es concreta en l’aposta de la JNC per estendre el dret a vot fins als 16 anys, o amb l’oposició frontal a la regressió en matèria de drets individuals, fent referència a la reforma de la llei sobre l’avortament.

Finalment, Pascal ha fet referència a la llengua a l’escola: “reivindiquem l’escola catalana, en llengua i continguts, i a tota l’amplitud del sistema educatiu. No renunciarem de cap manera a l’aplicació íntegra i exclusiva de la Llei d’Educació de Catalunya, què és el nostre marc legal i també una estructura d’Estat”.

Josep Lluís Cleries: “alguns, des de Valladolid, volen decidir per nosaltres. Que no pateixin, els catalans ja decidirem per nosaltres mateixos el proper 9 de novembre”.

En la seva intervenció, el President de la Convenció de CDC i portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries ha animat als joves a participar en “la construcció d’un país per a tothom, que valgui la pena i emocioni i enorgulleixi als 7,5 milions de catalans i catalanes”. Cleries ha desgranat els quatre eixos principals de la Convenció de CDC “Compromesos amb les persones”: reptes econòmics, socials, de regeneració democràtica i europeus. Uns eixos sobre els quals Convergència no només demostra la seva aposta per l’Estat Propi per a Catalunya, sinó que explica el model de país per a l’endemà de la consulta.

Per al president de la Convenció de CDC, “decidir enforteix la democràcia” i ha destacat: “alguns, des de Valladolid, volen decidir per nosaltres. Que no pateixin, els catalans ja decidirem per nosaltres mateixos el proper 9 de novembre”.El dirigent nacionalista ha ironitzat sobre la capacitat de seducció a Catalunya de les institucions del govern central: “ens volen seduir amagant les balances fiscals?” s’ha preguntat.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Catalonia : More Than Just A Community fletxa ..............................
4 de febrer de 2014, 00.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 de febrer de 2014, 16.21 h

fore feliç seduint aquesta noia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
bejota fletxa bcn
3 de febrer de 2014, 15.49 h

Una hipotètica independència deixaria a Catalunya sense el paraigua financer de la Unió Europea i de la Unió Econòmica i Monetària. Les conseqüències serien devastadores: tant el sector públic com el privat augmentarien les seves dificultats per accedir al crèdit, i tota l'economia catalana sofriria una sobreexposició a les fluctuacions dels mercats financers globals.


N.B. COLLA DE MENTIDÉS ! EL TRADICCIONAL "TT PER CAALUNYA PEQUE SI NO..."S'HA ACABAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
2 de febrer de 2014, 20.17 h

#17 Si pases de la politica t-has equivocat equivocat de lloc
Pots escriure comentaris al Playboy


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Amb la independència GUANYEM fletxa .....................
2 de febrer de 2014, 16.59 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Prohibir la consulta no canvia la voluntat del poble.
Amagar balances fiscals no acaba amb l'espoli.
Negar la independència no la impedirà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
2 de febrer de 2014, 15.26 h

mi tambe, paso d´la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de febrer de 2014, 15.24 h

mi me agraderia seduir a aquesta noia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
2 de febrer de 2014, 13.03 h

Estic cansat de sentir que l'estat espanyol no ens fa cap oferta, que no ens sedueix, no és això el que volem, ja n'estem farts de l'estat espanyol, volem marxar, volem construir un país nou, millor per tots els catalans, ja n'hi ha prou de pidolar, els catalans ens volem passar la vida demanant almoina pels diners, per la llengua, per la identitat, ja n'hi ha prou, fem el nostre camí d'una vegada, agafem el control del nostre destí, ja n'hi ha prou de polítics i governs covards, que l'ú... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
2 de febrer de 2014, 12.13 h

#11
CATALONIA IST NOT NATIONALIST = FARSANT ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jcc fletxa bcn
2 de febrer de 2014, 11.21 h

El plantejaments de tots els governs espanyols és aquest: creure que no cal fer res pel mantenir i fer créixer el teixit econòmic de Catalunya.
El futur dels catalans passa per tenir una situació econòmica en condicions i això només és possible si tenim una economia endreçada i que ha de portar a que Europa ens vegi com un país econòmicament atractiu i per a forçar Espanya, però per això cal l’esforç dels catalans.
L’argument catastrofista i de la por dels partidaris de la u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.