directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Susana Díaz: Diàleg tot i més, però no al dret a decidir dels catalans

Reclama "diàleg" a Mas i Rajoy per “evitar "el xoc de trens" per assegurar a continuació que el president Mas porta Catalunya a un carreró sense sortida

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha emplaçat aquest dilluns als presidents de la Generalitat, Artur Mas, i del govern espanyol, Mariano Rajoy, a "dialogar i negociar" davant el "conflicte" que hi ha obert entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit, l'andalusa ha dit, en el dinar col·loqui de Barcelona Tribuna, que cal establir aquests ponts de conversa per "evitar el xoc de trens". "Cal abandonar el rail que porta a l'absurd", ha sentenciat. Després de defensar la reforma federal de la Constitució, però en cap moment ha desenvolupat el federalisme que promou, ha avançat que "arribat el moment", proposarà un nou finançament autonòmic que respecti l'ordinalitat i valori "el cost dels serveis a cada ciutadà".

Susana Diaz al dinar del Tribuna Barcelona
Susana Diaz al dinar del Tribuna Barcelona


Eduardo Reyes president de Súmate parlant amb Susana Diaz al fina del dinar
Eduardo Reyes president de Súmate parlant amb Susana Diaz al fina del dinar


Susana Diaz al dinar del Tribuna Barcelona
Susana Diaz al dinar del Tribuna Barcelona
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

No ens ha contestat la pregunta del @directe: Què opina d’aquells ciutadans andalusos i espanyol que avui estan a favor de la independència?
 
És la pregunta que el conductor de l’acte i director de La Vanguardia, Marius Carol ha traslladat a la presidenta de la Junta d’Andalusia, però ella no ha contestat, en tot moment ha parlat de diàleg i ha considerat que el dret a decidir i la independència són un impossible.
 
Trobada amb el president Mas
 
El dinar col·loqui Barcelona Tribuna, organitzat per La Vanguardia, l'AED i la Societat Econòmica barcelonesa Amics del País, ha servit a Susana Díaz per valorar lleument la seva trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Sense entrar en detalls, l'andalusa ha dit que han parlat "amb naturalitat" del procés català "i de tot el que ens separa", així com "de les coses del dia a dia" de les respectives administracions que presideixen. 

Díaz, però, ha remarcat que per a ella, el més important de la trobada a estat que "des de la discrepància evident, hem parlat". "La primera condició per al diàleg i l'entesa és admetre la realitat. Tancar els ulls només ens porta a que la realitat ens atropelli, res s'arregla", ha sentenciat, criticant així que Mariano Rajoy no segui a parlar amb Artur Mas. 

Crítiques als independentistes sense arguments

Susana Díaz ha dedicat gran part de la seva intervenció a criticar les tesos independentistes que, segons ella, parteixen "d'una aspiració desenfocada" perquè veuen "en la democràcia i la Unió Europea el seu obstacle". És per això que la presidenta de la Junta d'Andalusia ha fet una crida a la negociació per poder frenar els postulats sobiranistes. "L'única forma d'evitar el xoc de trens és canviar de via, a la via del diàleg per arribar al consens. S'han de moure i acordar, sortir del rail que porta a l'absurd", ha sentenciat. 

La consulta i els favorables al dret a decidir no encaixen al socialisme

Preguntada pel procés català i la possibilitat que se celebri la consulta el 9 de novembre, Susana Díaz ha volgut ser claríssima. "Mai he estat ambigua en això i sempre diré que no hi estic a favor", ha dit, tot afegint que ella creu que "el que s'amagava darrere del dret a decidir és la independència". "Defenso la Constitució, i si s'ha quedat petita, canviem-la. Però no estaré a favor de qui pretén l'autodeterminació", ha conclòs.

Fòbia al dret a decidir i a l’autodeterminació dins del PSOE i PSC

D'altra banda, durant el col·loqui també se li ha plantejat l'arraconament dels sectors més catalanistes i favorables a la celebració d'una consulta que s'ha fet dins el PSC. La presidenta d'Andalusia i líder també del PSOE andalús no ha deixat lloc a dubtes. La dels crítics del PSC no és una posició pròpia del partit i, fins i tot, ha criticat que puguin ser compatibles reconèixer el dret a decidir i ser socialista. "Jo sóc socialista; no sóc ni nacionalista ni independentista. Qui s'afilia al partit, ho fa des de la llibertat, la fraternitat, la justícia social, i la superació dels nacionalismes excloents. No som independentistes i el partit mai compartirà l'autodeterminació dels pobles", ha sentenciat.

Aquestes paraules les ha escoltat, des de la taula presidencial, el líder del PSC, Pere Navarro, que ha assistit acompanyat de dirigents del partit com Antoni Balmón i Miquel Iceta. El president de La Caixa, Isidre Fainé, l'empresari de la comunicació Javier Godó, la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, o l'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha assistit també al dinar col·loqui protagonitzat per Susana Díaz. 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
4 de febrer de 2014, 22.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=43HY0HAnIbQ

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
fdfghsdfg fletxa cvzxvzx
4 de febrer de 2014, 17.22 h

Si Espanya fustra els nostres desitjos de poder gestionar el nostre futur i ens diu els que ens toca, el que hem de fer i fins a on podem arribar no ens podem sentir amics. Ens manca al respecte i al reconeixement.
No ens deixa altra opció que el desencant o el desaferrament vers Espanya. Ja que ens estrangula la il.lusió, no ens deixa més que la lluita freda i constant per a no claudicar en la nostra voluntat i sentiment. Portant-nos de forma continua a la busqueda de nous camins i esperan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jaume fletxa Barcelona
4 de febrer de 2014, 15.40 h

LA TONADILLERA DIAZ, FILLA DE L'ALFONSO GUERRA. I DE GROC, FATAL

Aquesta senyora, amb cos i posat de tonadillera, el groc li està fatal. I fatal està que vingui a predicar sobre la consulta, el referendum, el dret a decidir i altres mandangues. Segur no invita al Mas per sentir-li dir els enormes subsidis andalusos, els EREs, el PERs, les autopistes de franc, les inmenses ajudes al camp, etc,... I què n'han fet dáixò? DONCS PRACTICAMENT RES. Estan a més del 30% d'atur amb un 25-30% de fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
M.Artell fletxa ESTAT ESPANYOL = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
4 de febrer de 2014, 14.38 h






#37 Sí, el PPSOE i e la UGT són CORRUPTES, però encara MOLT MÉS CORRUPTE el PP que vosaltres, espanyols, sou tan IMBÈCILS de votar.



A les espanyes, l'ùnic partit força decent és IZQUIERDA UNIDA. Però són tan CRETINS que no el voten. Volen FRANQUISME i MONARQUIA, els espanyols. Són tan CURTS que no en varen tenir prou amb 40 ANYS per conèixer el franquisme.



Poble d'ignorants !






Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
4 de febrer de 2014, 13.32 h

ERASE UNA VEZ EN ANDALUCIA UN PARTIDO POLITICO CORRUPTO A MÁS NO PODER,UN PARTIDO QUE COMPRABA VOTOS CON SUBSIDIOS A LOS POBRES,A LOS TIRADOS,A LOS SINTECHO,...Y ESTOS,AGRADECIDOS ,LES VOTABAN,Y LES VOTABAN,,,,,Y ASÍ ESTABAN SIEMPRE EN EL GOBIERNO LOSSOCIALISTOS,QUE ASÍ SE LLAMABAN ESTOS CAFRES,ESTOS LADRONES,SE QUEDABAN HASTA CON LAS CHUCHES,LOS MUUY CABRONES,COMO SUS COLEGUIS DE LA UGT,OTRA TRIBU DE CHORIZOS,MUY VORACES,LO ROBABAN TODO,PARECIAN PIRAÑAS,QUE SE LO PREGUNTEN A LOS PARADOS,QU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
jaume fletxa Esplugues.
4 de febrer de 2014, 12.44 h

#33 Nen que se et veu el llauto . Arriba Espinya ,i abaix pressec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
4 de febrer de 2014, 12.42 h

la cadena Ser y el pais,son medios a disposicion del psoe,son medios que le siguen la corriente y le hacen la pelota,y canalizan todo el adoctrinamiento del que es posible el mal llamado socialismo,que no es más que una doctrina excluyente,que busca su permanente estancia en el poder para seguir robando y mangoneando al Pueblo todo lo que pueda,como si se tratase de una sanguijuela voraz y a la que no se puede poner limites,es como una carcoma que todo lo devora. El socialismo del psoe es lo m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
4 de febrer de 2014, 12.38 h

VISITEN PAGINAS DE LIBERTAD COMO ARNALDO OTEGI.COM Y KAOS EN LA RED.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
4 de febrer de 2014, 12.37 h

ME CAGO EN LOS PUTOS ESPAÑOLES DE MIERDA,QUE NO RESPETAN EL DERECHO A LA INDEPENDENCIA DE LOS CATALANES,VASCOS,GALEGOS,ETC....PERO DA IGUAL ,HIJOS DE PUTA ESPAÑOLES,VAIS A PASAR POR EL ARO QUERÁIS O NO , HIJOS D ZORRA,NO MERECÉIS VIVIR,HIJOS DE PUTA ,SE ME LLENA DE ORGULLO EL CUERPO Y LA BOCA PARA CAGARME EN VOSOTROS A CADA MOMENTO,PARA QUE SEPAIS QUE SOIS MIERDA,QUE OLÉIS A MIERDA,SO CABRONES,ME CAGO EN VOSOTROS ,EN VUESTROS HIJOS DE MIERDA,EN VUESTRAS MADRES,EN VUESTRAS PUTAS MUJERES,EN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Isabel fletxa Bcn
4 de febrer de 2014, 10.54 h

El que queda clar és que el PSOE i PSC no estan d'acord amb el dret d'autodeterminació dels pobles, o sigui que han fet una regresió ja que al congrés de Suresnes si que estaven d'acord amb aquest dret.
Jo crec que s'han quedat molt desfassats no només en aquest tema, continuen funcionant i fent política com fa 30 anys i el món ha canviat i la societat també, no son capaços ni de presentar el seu federalisme, ja que és tan descafeinat que ni l'expliquen. Ara només volen impedir la in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.