directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i C’s contra els drets dels infants per eliminar la llengua catalana

El recurs contra la interlocutòria del TSJC que obliga a fer més classes en castellà a cinc centres es presentarà divendres

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Departament d'Ensenyament ha anunciat que divendres presentarà el recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga cinc centres de Catalunya a fer més classes en castellà, després de les denúncies de cinc famílies perquè el castellà fos llengua vehicular. La interlocutòria disposa que un 25% de les classes s'han de fer en aquesta llengua per a tots els alumnes de les classes on hi ha els demandants. La consellera Irene Rigau s'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els directors dels cinc centres afectats per acordar els termes de la defensa del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya.


Comparteix
   


Etiquetes

Fermesa contra una sentència política

A la reunió hi han participat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; la secretària general d'Ensenyament, Maria Jesús Mier; el director general de Centres Públics, Antoni Llobet; el director general de Centres Concertats i Privats, Miquel Garcia, i membres dels serveis jurídics del Departament, a banda dels titulars i els directors dels cinc centres educatius afectats per la interlocutòria del TSJC.

Durant la reunió, s'han exposat totes les actuacions dutes a terme en els diferents procediments sobre l'aplicació del règim lingüístic als centres afectats per les interlocutòries del TSJC. Alhora, s'ha analitzat la cronologia dels fets, que es remunten al curs 2006-2007. Durant la reunió s'han acordat els termes de la defensa del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya.

La decisió judicial afecta l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), el centre educatiu Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el col·legi Sant Bonaventura, Franciscans de Vilanova i la Geltrú, el centre educatiu Mare de Déu del Roser de Barcelona i l'Escola Pia de Sarrià de Barcelona.

Cinc dies per presentar recurs en una justícia que no entén el català

La reunió amb els directors s'ha fet d'urgència perquè el TSJC només va donar cinc dies per interposar un recurs de reposició a la seva interlocutòria, coneguda divendres passat. Les mesures per fer efectiva la resolució judicial s'haurien d'aplicar en un mes, però la consellera Rigau va dir divendres mateix que el recurs aturava aquest període.

Rigau ha dit els últims dies que s'intentaria buscar una sortida a la situació creada. La consellera ha apuntat la possibilitat que s'ofereixi als alumnes sol·licitants que puguin anar a escoles properes que ja ofereixen algunes assignatures en castellà, que representen el 14% dels centres catalans. També es podria al·legar, en el cas de les escoles concertades, que els pares van acceptar l'ideari i el programa del centre, inclòs el projecte lingüístic, quan van matricular els seus fills a aquella escola.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
FREEDOM FOR CATALONIA fletxa ...........................
4 de febrer de 2014, 21.46 h

http://www.youtube.com/watch?v=ZkA5HLQizwE

Ningú defensa una causa que desconeix, expliquem-nos al món, difonguem els nostre missatge!

És important que ens GUANYEM el suport de la opinió pública internacional per a GUANYAR la independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
fdfghsdfg fletxa cvzxvzx
4 de febrer de 2014, 17.13 h

Si la moda s'esten s'acabaran o es pot acabar formant dues linees lingüístiques a Catalunya. Escoles a on predomina el català amb inmersió língüística i escoles a on predomina el castellà, o quasi totalment en castellà, a l'empar de la Constitució Espanyola que els lliuri de "l'obligació" d'apendre el català. Aquesta situació podria dividir socialment la població. Portant als llocs a on predomina més la població inmigrant, vella o nova, a un desconeixement o mal conneixement del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
eli fletxa sabadell
4 de febrer de 2014, 16.24 h

TranquiL tothom WE CAN. i nosaltres a fer la nostra el govern espanyol que es quedi amb aquets quatre pares , que son per estudiar-los.
Jo que tinc familia europea i , el primer que han fet en , arribar es apuntar-se per aprendre la llengua del lloc on están.
Aquestes families , a part de few molt mal als sets fills, no s´adonen sue son instruments sue li va molt bé al PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Isabel fletxa Bcn
4 de febrer de 2014, 09.50 h

Tranquils que estem guanyant, estan desesperats i nosaltres hem de mantenir la calma que no vol dir no treballar, pèro sense estridencies ni caure en les seves provocacions que és el que volen per dir que son uns nazis i el que esta passant és que la truita sel's hi està girant en contra fins dins dels seus possibles espais.
La ciutadania no és tonta i si alguna cosa ha vist, és que precisament del que ens acusen als independentistes és el que fan ells i això ho pagaran car. No pots est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
4 de febrer de 2014, 09.33 h

Quina colla de franquistes aquests papas i aquest Jueces de Franco dictant normes a entitats privades i obligant a una pares que els seus fills estudien el que no tenien programat, per obligacio franquista i per acompanyar al hijo del papa franquista i racista espanyol; que una Contitució franquista parli de llengua comuna, es PUR FRANQUISME GENOCIDA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jaume fletxa Esplugues.
4 de febrer de 2014, 09.27 h

#2 Mestre Llorenç reboster
Va caure de s'escalera
Tropessá en sa coionera
De tan llarga que la te.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
4 de febrer de 2014, 09.03 h

TOTALMENT D'ACORD PER PORTAR ELS TRS JUTGES A L'HAIA PER GENOCIDI; Cal obrir un compte corrent per impulsar aquesta iniciativa democratica contra la barbarie franquista!!!! STOP AL FRANQUISME


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de febrer de 2014, 08.49 h

Noms i cognoms dels jutges que fan sentencies il.legals, saben que son totalment il.legals; qui son aquests feixsites per obligar a un 25%? quin article diu el 25%? cap, nomes es un invent franquista d'aquests tres jutges que han d'esser jutjats per genocides del català a l'HAYA, STOP AL FEIXISME, STOP AL TSJC-DE FRANCO!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Guiu fletxa Lleida
4 de febrer de 2014, 06.50 h

No comencaria a ser l´hora de practicar, ja, una mica l´insubmissió ? O es que esperem a tirar tots els coets a l´últim moment ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
4 de febrer de 2014, 02.40 h

Sembla ser que hi han pares d´aquests col.legis que s´estan organitzant, per fer boicot a les classes que obliguin a fer-les en espanyol, retirant als seus fills durant aquella hora o hores que duri el 25%.
A l´atac, fins la victòria final!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.