directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Proposen que la Bulli Foundation s’instali a Roses

La iniciativa "és de gran interès pel país, però en una ubicació errònia" asseguren l’IAEDEN i Salvem l’Empordà que reclamen una ubicació alternativa que no posi en risc el Cap de Creus

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- L'entitat ecologista IAEDEN i Salvem l’Empordà ha enviat una carta als diputats del Parlament en la que asseguren que la construcció de La BulliFoundation a Cala Montjoi, ubicació d'El Bulli, exigeix "votar a favor una llei que té com a objectiu donar permís a un projecte que no és compatible amb vàries figures legislatives de planejament urbanístic i ambiental". A més, recorden que Cala Montjoi és un espai protegit que a l'estiu ja pateix "una hiperfreqüentació que posa en entredit la conservació dels seus valors". Per tot això reclamen una ubicació alternativa que "no posi en més risc" el Parc Natural de Cap de Creus.

Comparteix
   

A la carta, IAEDEN-Salvem l'Empordà planteja si Cala Montjoi "és realment l'únic indret on es pot desenvolupar un projecte d'aquestes dimensions i amb la prevista afluència de gent". En aquest punt, es qüestionen si no seria millor ubicar el projecte al nucli urbà de Roses, "que el podria acollir mot bé", sense posar en més risc el patrimoni natural del Parc Natural de Cap de Creus i "beneficiant el municipi, la comarca i el país" amb un projecte de primer ordre.

També alerten que si el Parlament aprova aquesta llei estaria decidint "sobre un projecte d'interès públic de primer ordre" sense considerar "el primer principi de participació i democràcia", com és l'exposició pública del projecte.

IAEDEN recorda que el Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc Natural de Cap de Creus permet un creixement del 20% segons el ja consolidat, quan el projecte de la Bulli Foundation suposa un creixement de les actuals instal·lacions d'El Bulli del 350%. És per això que demanen als diputats "si s'han avaluat prou el precedent d'excepcionalitat que constituiria la llei proposada".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 de febrer de 2014, 20.24 h


Tret d'honroses excepcions la protecció del medi natural és només una estratègia usada per als polítics de casa nostra per a guanyar vots.
Recordeu els casos de la zona protegida al costat de l'Aeroport del Prat, quan ha convingut als interessos econòmics de grans promotores o constructores o al mateix aeroport s'ha retallat la protecció de la zona humida, tot parlant de segones i terceres pistes; Eurovegas ha posat en evidencia novament la golafreria dels nostres polítics que en cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel fletxa BCN
7 de febrer de 2014, 11.13 h

Per sort disposem al país d'organitzacions que ens recorden que tenim uns valors que tenim el deure i l'obligació de protegir entre tots.
La construcció de la BulliFound. comportaria una massiva invasió de vehicles, tràfec i molèsties en un espai natural protegit envoltat per espais ja saturats de formigó. Seria convenient traslladar també el seu comunicat als propietaris i gestors del Bulli perquè es pronunciessin públicament, ja que un referent gastronòmic i social a nivell mundi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
6 de febrer de 2014, 15.56 h

http://www.vilaweb.cat/noticia/4171626/20140206/vanguardia-informa-reunio-mas-rajoy-existit.html
Mentre fixem la mirada a l´ecologia (que està molt bé), per altra banda ens la van fotent, com per cagar tramussos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.