directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP posa el dit a l’ull al megaprojecte de Ferran Adrià

El projecte necessita la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la seva construcció i la CUP i moltes veus del territori en qüestionen el procediment. Adrià havia proposat a Adelson instal.lar el projecte a l'Eurovegas

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

“ElBulli1846”, és una iniciativa del cuiner Ferran Adrià i reivindicada pel Govern com un "projecte de país", que comptarà amb una inversió de 9 MEUR, a través d'elBullifoundation, i es preveu que estigui enllestit la primavera del 2016. Com que l'equipament es pretén ubicar al Parc Natural del Cap de Creus i la seva construcció obligaria a uns tràmits llargs de modificació del planejament, el Govern va acordar impulsar un projecte de llei per declarar el projecte d’interès públic. Quim Arrufat ha alertat que "la legislació a mida, en base a peticions privades, pot esdevenir un precedent perillós" i reclama que es cerquin "les fórmules necessàries per adequar el projecte a la legislació vigent i a les demandes que arriben des del territori", la CUP se suma així a les demandes de l’Iaeden-Salvem l’Empordà.
El territori també té la paraula
 
La CUP ha anunciat que en els propers dies obrirà una roda de contactes per analitzar el projecte i fer-ne partícips a tots els agents implicats, i també valorar alternatives a la ubicació prevista per tal de reduir el seu impacte territorial.

El lloc importa? Adrià ja va proposar posar el Bulli Foundation dins Eurovegas

Cal recordar que Ferran Adrià havia proposat instal·lar el projecte del Bulli Foundation dins el  macroprojecte d’Eurovegas, segons informà Carles Vilarrubí a TV3 durant un sopar de la comitiva d’Adelson amb una selecció d’empresaris catalans, el cuiner  va adreçar-se al “màxim” representant de la companyia de l’Eurovegas i li va dir, “soc aquí en representació de tots els cuiners de Catalunya –sí?-  i et poso el meu dipòsit d’idees, altrament dit  think tank, i el meu nou projecte de Bulli Fundation dins el macrocomplex, i faré tot el projecte de restauració. Segellem l’acord amb una encaixada?”.

Un projecte “de tots i per a tots” segons Adrià, però amb una normativa a mida

Ferran Adrià ha assegurat aquest divendres que 'ElBulli1846' havia de ser "un projecte de tots i per a tots". Adrià n'ha assegurat la màxima "transparència" i ha demanat que qui no estigui d'acord amb la iniciativa expliqui per què. 

Un "autèntic desafiament" normatiu

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat que situar aquest equipament "al cor d'un Parc Natural" significa un "autèntic desafiament" normatiu, però ha subratllat que és una "magnífica oportunitat per remuntar Cala Montjoi", ara "amb moltes ferides acumulades". L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assenyalat que el projecte podria ser un "revulsiu" per a la "desestacionalització" al territori.

Obra integrada al paisatge però l’accés i la gestió del volum de visitants i el seu impacte queda sense resoldre

L'equipament disposarà de dos espais situats al paratge de Cala Montjoi, al Parc Natural del Cap de Creus i preveu la reforma i rehabilitació de l'antic restaurant, juntament amb la construcció d'una part nova.  Dels 1.116,18 m2 existents, se'n rehabilitaran 896,76 m2, s'enderrocaran 219,42 m2 i se'n construiran 3.466 m2 d'obra nova. En total, 4.383,50 m2. Gran part de les noves instal·lacions seran soterrades, integrades a l'arbrat existent mitjançant un sistema de murs de pedra que evoquen les feixes característiques de l'entorn rural del Cap de Creus. A la part a l'oest de la carretera, es rehabilitarà la Casa Marketta per destinar-la a campus-residència de l'equip creatiu. Es reformaran 529,13 m2, que s'afegiran als 254,59 m2 d'obra nova soterrada.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Raül Perez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
10 de febrer de 2014, 22.31 h


Si volen fer un nou projecte que el facin i que s'adaptin a la legislació exitent i que pagui el preu de sòl urbà que costarà fer-lo al nucli de Roses, o altres municipis de la zona i que deixin etar les zones protegides.
El senyor Adrià només és el mitjà dels especuladors que que cerquen com queixalar l'espai protegit del Cap de Creus.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
10 de febrer de 2014, 16.59 h

I els nostres politicastres de curta volada, perquè no són més que això, amb la boqueta molt petita encara li donen corda. Aquest home, el tal Adrià, s'ha pensat que amb les seves micro-receptes culinàries per als rics, s'ha convertit en un déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
10 de febrer de 2014, 15.10 h

#27 los habeis en todas partes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jaume Prat fletxa Girona
10 de febrer de 2014, 13.05 h

El Ferran Adrià està proposant un projecte que és bo per Catalunya. Això em sembla evident. Ara bé, que es modifiqui la llei per poder-ho fer dins un parc natural em sembla d'un cinisme increíble i més quan hi ha tantes lleis que s'haurien de reformar amb l'objectiu d'ajudar a la població i no es reformen. Que quan en Ferran Adrià té un projecte el govern corri per donar-li tot el que necessita inclús a costa de malmetre l'entorn natural i més encara una àrea protegida per la fauna... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
10 de febrer de 2014, 11.27 h


Quantes tonteries, mai m'ho hauria pensat que hi hagués xarnegassos tan idiotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
10 de febrer de 2014, 11.25 h



#24 No saps què dius. Dius tonteries infumables. Rics i ricatxos són esclaus dels aristòcrates? Esglèsies de menjar per rics? De què vas tu, de cannabis, de coca o de cavall? O ets un espanyol envejós que vols fer que Catalunya perdi un negoci de fama mundial com serà la fundació Bullí?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pere fletxa Hospitalet
10 de febrer de 2014, 11.21 h


#26 Jo menjo sempre de menus de 12€ però això no vol dir que també cal admirar els cuiners cars que porten divises a Catalunya. Dir que #24 té raò demostra que ets curt com la cua d'un conill, cosa, senyor espanyolista disfressat, que es nota quan dius "em de admirar" per "hem d'admirar", o dius que "es" serveixen bons menus com si se'ls servissin per a menjar-se'ls ells mateixos.

#24 no té cap raò de res, només diu tonteries. I és un maleducat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
10 de febrer de 2014, 11.08 h

#24 raó em de admirar als cuiners que per preus raonables es serveixen bons menús.

Els altres tal com va dir en Santi Santamaria ens venen fum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Oleguer fletxa Roses
10 de febrer de 2014, 10.46 h


#24 Calma't, tranquil, nano, tu no ets de Roses i tens enveja del nostre Bullí. Pren un tranquilitzant i no et sulfuris tant, que et farà mal la panxa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
9 de febrer de 2014, 20.35 h

Ja n'estic fins als collons que es parli tant de cuiners per rics i ricatxos, que noms son uns esclaus dels aristocrates; ara, esser un cuiner per ricatxos dona dret a que un tontet com el Vila s'agenolli i modifiqui les llies com feia el Franco per beneficiar aquest vividor i cuiner de ricatxos!!! Fora el Bulli i tota aquesta colla de cuiners de rics, ricatxos i xorissos!!! La Revolució potser ha de començar per obligar a tancar aquestes esglesies del menjar per a rics!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.