directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Només el PP i Unió voten en contra la retirada de la Llei de l'avortament

El Parlament ha aprovat, amb els vots d'ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i CDC, reclamar al govern espanyol la "retirada immediata" de l'avantprojecte de Llei de l'avortament. Ciutadans s'abstenen

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- Els vots a favor d'ERC, el PSC, ICV-EUiA, la CUP i CDC, han estat suficients perquè el Parlament "demani al govern de l'Estat la retirada immediata de la tramitació" de l'avantprojecte de llei per tal de "garantir el dret de les dones a adoptar lliurement decisions que afecten a la seva vida sexual i reproductiva, i reconèixer la capacitat de les dones a decidir plenament sobre el seu embaràs". El mateix suport ha tingut el punt que diu que el Govern català "ha de treballar a totes les instàncies, tant a escala europea com estatal, per evitar aquesta tramitació". Els diputats de C's han decidit abstenir-se. Han faltat a la votació Marta Llorenç i Joana Ortega, ambdues d'Unió.

Comparteix
   


Etiquetes
La moció, presentada pels socialistes, és la primera de les dues que aquest dijous porta als diputats a votar aquesta petició a l'Estat, i convida al Govern a "treballar a totes les instàncies, tant a escala europea com estatal, per evitar aquesta tramitació" de la llei de l'avortament.
Les intervencions  

La diputada del PSC Montserrat Capdevila ha estat l'encarregada de defensar la moció, tot assegurant que la llei de Gallardón "vol imposar i obligar a ser mares a les dones que no ho vulguin ser, encara que hi hagi malformacions o riscos per a la salut". "Condemna a les dones a que altres decideixin per elles, nimbant els drets adquirits, fent-ho per imposició i contra la voluntat de ciutadans, les dones i els professionals de la salut", ha retret. Capdevila ha reclamat al PPC que copiï l'estratègia dels populars extremenys i "reclamin la retirada de la tramitació de la reforma".

En nom d'Esquerra Republicana, la diputada Rosa Amorós ha criticat al PSC que hagi volgut "barrejar" aquests punts sobre la llei de l'avortament amb altres qüestions com els drets laborals, també presents a la moció i que no han tirat endavant. Amb tot, ha explicat que els republicans s'han volgut sumar a les reivindicacions socialistes sobre la interrupció de l'embaràs i per això hi ha donat suport. Amorós, però, ha demanat als diputats a "posar-se les piles" per fer la llei catalana de salut sexual i reproductiva. "Anem tard", ha dit.

Des d'ICV-EUiA, la diputada Marta Ribas ha reclamat també la retirada de la reforma de Gallardón perquè "ens pretén robar el dret a decidir de les dones al nostre propi cos". L'ecosocialista ha defensat les mobilitzacions al carrer per aquest mateix motiu i ha sentenciat que "l'apoderament de les dones no té aturador" perquè "hi ha molt a fer però hi ha moltes dones i homes disposats a fer-ho".

La diputada de la CUP, Isabel Vallet, han matisat que el seu vot favorable als punts sobre l'avortament no exclou que la visió del tema que té el seu partit "no és compartida amb la que té el PSC". "La moció abasta el reconeixement del drets de les dones des d'un punt de vista institucionalista i oblida la relació entre patriarcat i capitalisme", ha dit Vallet, tot assegurant que el projecte del PP espanyol pretén instaurar una llei "subjugadora de les classes populars, regressiva, irracional, injusta i no és pròpia d'un Estat que s'autoanomena democràtic".

La diputada de CiU Meritxell Borràs ja ha anunciat per endavant que el seu grup donaria llibertat de vot, però ella ha avançat el seu posicionament a nivell personal. Borràs ha advertit que "un model punitiu en lloc de la prevenció pot portar a la vulneració del poder de decisió de les dones". Finalment, tots els diputats de CDC han votat a favor de retirar la llei de Gallardón, mentre que els dotze parlamentaris d'UDC presents en la votació hi han votat en contra, en coherència amb el que van fer dimarts al Congrés.

En l'altre extrem, la diputada del PPC Dolors López, ha criticat que el Parlament "s'oblidi que a més dels drets de les dones estan també, i més importants encara, els dels no nats". "No creuen en els drets dels no nats? No creuen en el dret a la vida?", ha etzibat la popular, que ha defensat el projecte de Gallardón perquè "recupera l'equilibri entre el dret a la vida i el de les dones". També s'ha queixat la moció també parli en un dels seus punts, que no s'ha aprovat, de mobilitzacions. "Estan en la seva salsa, les mobilitzacions, el carrer, les pancartes, el que tant li agrada a l'esquerra", ha lamentat.

El diputat de C's José Manuel Villegas ha explicat que el seu grup s'absté en el punt que demana la retirada de la Llei de l'avortament, no perquè no ho comparteixi, sinó perquè no està d'acord amb la "literatura i l'eslògan" que acompanya aquesta petició. C's ha presentat una esmena per retirar l'argumentació que acompanya la reclamació de retirada del PSC, però no ha estat acceptada. "Si vostès segueixen instal·lats en el dogmatisme i en les trinxeres i no acceptes la nostra esmena, ens haurem d'abstenir", ha avisat Villegas.
On els socialistes no han rebut més que el suport d'ICV-EUiA i la CUP és en l'apartat de la moció referent a les mobilitzacions ciutadanes en favor dels drets de les dones. Així, s'ha rebutjat que el Govern "acompanyi i doni suport, amb els mitjans logístics i mediàtics disponibles, a totes les mobilitzacions ciutadanes i dels professionals de la salut que s'estan organitzant per rebutjar la tramitació de la reforma". De la mateixa manera, tampoc s'ha aprovat convocar "immediatament" el Consell Nacional de les Dones de Catalunya "per plantejar una campanya de mobilitzacions conjuntament amb la societat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
15 de febrer de 2014, 08.07 h







I SI EN EL PP NO LO QUIEREN PORQUE YA TIENEN DEMASIADOS, LLÉVALO A CIUDADANOS ! ! !






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
15 de febrer de 2014, 08.06 h






MADRE ! ! ! SI AVORTAS UN FETO, NO LO TIRES, LLÉVALO AL PP I LO HARAN LIDER ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
15 de febrer de 2014, 00.57 h

Gràcies per la foto! Cada dia més deliciosa la Camatxu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
B.Urleta fletxa ESTAT ESPANYOL MISERABLE, DECADENT, CORRUPTE I DEGENERAT = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET // per tot això marxarem d'aquest estat
14 de febrer de 2014, 21.55 h





#12 serà pesada l'Anacleta dels meus coll...

ANACLETAAAAAAAAAAAAAAAA ! ! ! . . . ANACLETA ARAGONESEEEEEEEEEEEEEEES . . . LA PALETA CATETA ANALFABETA QUE NO SE LAVA EL CULO desde hace muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchos meses . . .

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
14 de febrer de 2014, 15.30 h

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a caga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Nil Balcells fletxa Tarrega
14 de febrer de 2014, 13.01 h

Ho segueixo dient el PITJOR ENEMIC ES EL QUE ET CREUS QUE ES EL TEU AMIC
Foteu fora aquest indesitjable de Duran, nomes fa que fer perdre vots als de CDC
Que s'en vagi amb els ciutadans a muntar l'Ulster i despres que es tiri alguna menor com els del Rouco


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de febrer de 2014, 08.26 h

i Unio d'Integristes del Rouco y la seva COPE també estan a favor de matar negritos com fa el franquista-terrorista, ateu i malfvat ministrillo de la Raza Española, un tal Fernandez el Maton? i per cert, el director de la Guardia Civil de matones de negritos encara no ha estat cessat, detingut i la Fiscalia com sempre, protegeix al partit de Barcenitas Rajoy i de racistes criminals de negritos!!!! ARRIBA ESPAÑA I la matança de negritos


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Kani fletxa Girona
14 de febrer de 2014, 01.37 h

I em pregunto: "Aquests d'unió a qui representen? Algú creu que un partit tant carca i retrògrad hauria tret mai 12 diputats si s'hagués presentat en solitari?"
Es com lo de la monarquía. La gent va acceptar la Constitució tal com la varen fer, amb monarquia inclosa, perquè era l'única opció per tenir una democràcia. I la gent vota el programa de Convergència i en el paquet hi van inclosos aquests mussols.!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 de febrer de 2014, 21.55 h


Quina vergonya que tants anys després del franquisme hi hagi una involució tan gran en tot, fins i tot en un tema tan analitzat i definit com el dret de la dona a ser mestressa del seu propi cos. Coses així només poden passar a un estat decadent com l'espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.