directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC espera uns 'bons resultats' de la reunió Montilla-Zapatero, que encara no té data

Reiteren que aconseguiran el suport del PSOE a la renovació del Tribunal Constitucional espanyol

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC espera que de la reunió que han de mantenir en els propers dies el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, porti 'bons resultats'. Així ho ha dit el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, després de la reunió de l'executiva del partit, tot i que ha remarcat que encara no hi ha data perquè se celebri la trobada. 'Esperem els resultats que la majoria dels ciutadans volen, un acord que permeti solucionar les anomalies que s'estan produint i el suport dels socialistes a una reforma de la llei orgànica del TC'. Iceta, però, ha dit que l'Estatut no serà l'únic tema de la trobada, que tindrà una 'agenda àmplia'.
Després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, Iceta ha exhibit optimisme davant de la reunió que Montilla i Zapatero mantindran. Tot i que no s'ha fixat encara la data de la cimera, Iceta ha deixat clar que 'es produirà' i que 'tindrà bons resultats'. Sobre la taula hi haurà la petició catalana d'una reforma de la llei del Tribunal Constitucional espanyol (TC) amb l'objectiu que siguin renovats els membres que tenen el mandat caducat.

Els socialistes catalans esperen que d'aquesta trobada es produeixin 'resultats' com són 'un acord que permeti solucionar les anomalies que s'estan produint' al TC i 'el suport dels socialistes a una reforma de la llei orgànica del TC'. Així, el PSC creu que aquesta trobada serà 'diferent' a la que la setmana passada va tenir Montilla amb el president del PP, Mariano Rajoy, on no es va aconseguir l'objectiu ni de què el PP retirés el recurs contra l'Estatut ni de donés suport a la renovació del TC. 'Lamentablement la reunió amb Rajoy no va servir de gaire res', ha admès Iceta, que espera que la de Zapatero sigui 'diferent'.

Castells no assisteix a l'executiva

Aquesta és la primera reunió de la Comissió Executiva del PSC des que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, va carregar contra l'actitud de Zapatero en la defensa de l'Estatut i va assegurar que treballaria perquè el PSC es desmarqués del PSOE, si calgués, en la defensa del text català. Aquest dilluns, Castells no ha assistit a l'executiva del partit. Iceta ha dit que 'en moltes de les paraules de Castells hi ha una clara actitud d'exigència, de compromís i com a tal cal llegir-les', ja que 'van guiades pel mateix objectiu de guanyar la batalla i que aquesta es guanya amb el PSOE o no es guanya'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 08.17 h

Els venedors de fum, teniu un problema: EL FOC S'HA APAGAT!.

No tenim cap més remï, us hem de fotre al carrer, ens hi va la supervivència com a Nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.