directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Barcelona, innovació constant

La capital catalana és un veritable laboratori urbà en temes com la planificació urbana, la mobilitat, les infraestructures, l'energia i el medi ambient.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Barcelona, capital mediterrània i motor econòmic del sud d'Europa, treballa contínuament per fer front als reptes econòmics i socials actuals. Un dels actius reconeguts principalment és arribar a ser una ciutat intel·ligent, de manera que una de les seves prioritats és disposar d'una infraestructura de telecomunicacions sòlida. La "sensorització" de la ciutat per obtenir dades i informació rellevant dels seus usos és clau per a la ciutat i per a terceres parts.

Barcelona, Smart City
Barcelona, Smart City

Comparteix
   


Etiquetes

Innovació en planificació urbana
 
 Barcelona necessita donar suport al sector industrial. Molt conscient d'això, l'Ajuntament ha posat en marxa el Laboratori d'Urbanisme de Barcelona, un model de suport de múltiples relacions per col·laborar amb les empreses en la creació i l'experimentació de nous productes orientats a la gestió urbana. La idea és utilitzar la ciutat com a laboratori urbà. Es tracta d'un marc normalitzat basat en estàndards a tots els àmbits que permet la instal·lació massiva i ordenada de sensors als carrers i aplicacions similars: models de construcció, el ​​model de xarxa d'accés i transport, el model de magatzem de dades i el model d'accés dels usuaris basats en dades obertes. A través d'aquest projecte, la ciutat es va posar a disposició de les empreses amb projectes innovadors per tal que en posessin a prova les infraestructures i els serveis per al futur en un entorn real.
 
Sensoritzar la ciutat per obtenir dades i informació
 
Ja s'han provat diversos pilots amb socis industrials a la zona del districte de la innovació 22@. Fins ara, s'han instal·lat 150 sensors i 5 plataformes de comunicació diferents. Els diversos pilots cobreixen diversos àmbits, com ara: zones verdes, control de trànsit, càmeres, barreres de carrers, sistema de recollida de residus subterrani o el Bicing (el servei municipal de préstec de bicicletes). Un exemple és la implementació de sensors de Zolertia i Urbiotica al districte 22@ relacionats amb projectes de cartografia i sensors de càrrega. Zolertia és responsable de la instal·lació dels sensors de soroll i Urbiotica és la que posa els sensors de càrrega en contenidors selectius de residus.
 
Barcelona, ciutat intel·ligent
 
Barcelona continuarà amb la seva aposta per l'evolució de les ciutats intel·ligents i donarà total suport als interessats del sector privat que vulguin provar les seves solucions de gestió urbana a la ciutat.

Barcelona, única dins el concepte de ciutat intel·ligent mundial
 
Com a ciutat pionera pel que fa al concepte de ciutat intel·ligent gràcies a la seva estratègia basada en una visió de transformació a llarg termini de la ciutat. Aquesta visió té com a objectiu aconseguir una ciutat autosuficient amb barris productius que funcionin a una velocitat humana i dins els límits d'una metròpoli hiperconnectada que no tingui cap mena d'emissions tòxiques. Barcelona, com a ciutat intel·ligent, inclou projectes d'una àmplia varietat d'àmbits gràcies a la tecnologia i a la innovació i té com a objectiu proporcionar una millora en els serveis que l'Ajuntament presta a la ciutadania i millorar també la gestió i el coneixement de la ciutat com un tot. Barcelona està considerada com un model de ciutat intel·ligent per nombroses institucions i altres ciutats.

Barcelona, la capital catalana, ha estat classificada recentment com la quarta ciutat intel·ligent d'Europa i la desena del món.   

Identitat digital(única al món). Amb l'aplicació idBCN es pot gestionar tot el que estigui relacionat amb la identitat d'algú a la ciutat. Pagar factures, beques de llibres, censos, accés a dades públiques, CatSalut (sistema públic de salut), Barça, DIR (cadena de gimnasos a Barcelona). Segura jurídicament.
 
El sistema idBCN permet als ciutadans identificar-se des de qualsevol lloc de la ciutat d'una manera segura a través d'una identitat digital que es troba en una aplicació que s'han d'instal·lar al telèfon mòbil. Es basa en un registre municipal de les identitats digitals mòbils que estan associades amb el número de telèfon mòbil del ciutadà que ha sol·licitat aquesta nova forma d'autenticació digital.
 
Barcelona és la primera ciutat del món que ha introduït un sistema d'aquest tipus per a la seva ciutadaniai ho fa per facilitar l'accés als serveis municipals en línia. Amb aquesta aplicació els ciutadans poden saber, per exemple, on ha portat el seu vehicle el Servei Municipal de Grua, comprovar les dades censals o aconseguir un certificat de residència.

Vocació de ser la Capital Mundial de la Telefonia Mòbil
 
Congrés digital, nombre de visitants a la fira, estimació del negoci generat directament a la ciutat i indirectament en el sector després de la celebració del Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil. Nombre d'empreses de telefonia mòbil a Barcelona, aplicacions de la ciutat.
Barcelona com a Capital Mundial de la Telefonia Mòbil. Barcelona també és un referent a escala mundial per a les tecnologies mòbils. És un lloc on les persones, les empreses i les institucions treballen juntes per aprofitar el potencial de les tecnologies mòbils com a element transformador en el nostre dia a dia i que crea noves oportunitats comercials. Aquesta vocació de ser la Capital Mundial de la Telefonia Mòbil converteix Barcelona en un motor per al desenvolupament i la internacionalització dels marcs comercials.
 
Dades d'inversió, dades de congressos…
 
Tal com demostra el rècord d'assistència sense precedents per tercer any consecutiu, el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil continua sent el lloc de promoció dels líders del sector. Van participar 72.534 assistents de 200 països en l'edició passada, que va gaudir del suport continu i incomparable de l'alta direcció de les empreses líders del món.
 
L'assistència d'alts càrrecs al Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil va ser impressionant, amb més de 4.300 directors generals, un 20% més que el 2012, i un 57% d'assistents d'alt nivell. Durant l'acte, elslídersdelsoperadorsmòbils com AT&T, BhartiAirtel, China Mobile, Deutsche Telekom, KT Corp, NTT DOCOMO, Ooredoo, TelecomItalia, Telefónica i Vodafone, i alts càrrecs de les marques de consum i tecnologia, com ara Dropbox, Ericsson, Foursquare, General Motors, Nokia i Qualcomm, entre d'altres, es van reunir per abordar els principals avenços en l'entorn mòbil i compartir els seus objectius per definir el nou horitzó de la telefonia mòbil.
 
El congrés del 2013 va presentar més 1.700 empreses expositores que ocupaven més de 94.000 metres quadrats d'exposició i de sales de personalitats, fet que va suposar l'oportunitat per als assistents de reunir-se, establir contactes i examinar les últimes tendències del sector. A més, prop de 3.500 mitjans de comunicació internacionals i analistes del sector van assistir a l'acte per informar sobre els anuncis del sector més rellevants que es van fer al congrés.
 
Com a Capital Mundial de la Telefonia Mòbil, Barcelona va ser una vegada més una meravellosa ciutat amfitriona per al Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil.

ESTADÍSTIQUES/FETS GENERALS
 

Centre de TIC:Barcelona concentra 2.150 empreses TIC, 210 parcs tecnològics i centres tecnològics i de recerca i 9 instal·lacions científiques de referència internacional, com ara el Centre de Supercomputació de Barcelona.
 
Barcelona a la butxaca:Barcelona ofereix als seus ciutadans i visitants 40 aplicacions mòbils diferents que poden ser útils de diverses maneres als seus usuaris, com ara en l'àmbit del transport, la cultura, l'esport, el comerç, etc., amb més de 900.000 baixades fins ara.
 
Ciutat de dades obertes:Barcelona encapçala el camp de dades obertes; actualment, hi ha més de 260 bases de dades de la ciutat.
 
Barcelona és la tercera ciutat d'Europa que atrau inversions i la sisena ciutat preferida per fer negocis segons l'EuropeanCities Monitor (Cushman&Wakefield 2011).
 
Ubicació geoestratègica:Barcelona manté excel·lents relacions amb altres països de la Unió Europea, la Mediterrània, l'Amèrica Llatina, Àfrica del Nord i l'Orient Mitjà.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
22 de març de 2014, 15.57 h

Sóc Mrs.Rosita Dawson , una bona reputació , legítim i una empresa acreditada diners Prestador . ens prestem diners a les persones , a raó d'un 3 %, amb necessitat d'assistència financera . Té vostè un mal crèdit o vostè està en necessitat de diners per pagar els comptes ? Volem utilitzar aquest mitjà per informar-lo que i prestar assistència fiable beneficiari ja que estarem encantats d' oferir-li un préstec . . Sense verificació de crèdit , 100 % garantit (email : Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de març de 2014, 15.54 h

Good Day All Of You

Sóc Mrs.Rosita Dawson , una bona reputació , legítim i una empresa acreditada diners Prestador . ens prestem diners a les persones , a raó d'un 3 %, amb necessitat d'assistència financera . Té vostè un mal crèdit o vostè està en necessitat de diners per pagar els comptes ? Volem utilitzar aquest mitjà per informar-lo que i prestar assistència fiable beneficiari ja que estarem encantats d' oferir-li un préstec . . Sense verificació de crèdit , 100 % garantit (... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de març de 2014, 15.25 h

Good Day All Of You

Sóc Mrs.Rosita Dawson , una bona reputació , legítim i una empresa acreditada diners Prestador . ens prestem diners a les persones , a raó d'un 3 %, amb necessitat d'assistència financera . Té vostè un mal crèdit o vostè està en necessitat de diners per pagar els comptes ? Volem utilitzar aquest mitjà per informar-lo que i prestar assistència fiable beneficiari ja que estarem encantats d' oferir-li un préstec . . Sense verificació de crèdit , 100 % garantit (... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
20 de febrer de 2014, 21.17 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa Barna
20 de febrer de 2014, 18.10 h

El que he dit, ho reafirmo i no sóc de CIU, simplement vaig a conferències i col·loquis i m'interesso pel que em cal saber. Potser seria bo que tothom ho pogués fer. VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de febrer de 2014, 15.23 h

Innovació pel Trias y sus pijos es conseguir que tot l'Eixample siguin hotels i no hi visqui ningú!!! Adorem als turistes i forrem a l'amo de Barcelona el Sr. Clos, amo de la puta-hoteleria que ompla Barcelona d'analfabets turistes horribles!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de febrer de 2014, 15.05 h

Innovació es omplir les molreres de motos, oi convergent MARIO?BCN, turistes, hotelers forrats I PIIJERIA TRIAS!!! per cert, les bicis per les voreres por la GRACIA DE TRIAS, el que fa programes electorals per passar-se'ls pel cull BORRAR COMENTARIS ES SENZILLAMENT FER DE FERNANDEZ DIAZ!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa Barna
20 de febrer de 2014, 10.40 h

Mireu companys, la notícia no es refereix a tot el que esteu comentant i si no ha de ser així, el Directe hauria de decidir no publicar els comentaris sense cap ni peus. Barcelona està treballant incansablement per ser una capital d'ESTAT i hem de donar les gràcies per el treball que tots plegats estem fem..
VISCA LA REPÚBLICA CATALANA I LA SEVA CAPITAL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.