directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Barcelona, laboratori urbà d’experiències

Un dels objectius de la societat municipal 22@Barcelona és consolidar el paper de Barcelona com a ciutat innovadora mitjançant “Urban Lab"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

En aquest marc, una línia d'acció concreta és potenciar la utilització de la ciutat com a laboratori urbà, amb el projecte 22 @ Urban Lab, que erigeix ​​el districte 22 @ Barcelona com a espai de prova de solucions innovadores per a empreses que desitgin implantar tests en qualsevol àmbit: urbanisme, educació, mobilitat, etc. Amb aquest projecte es volen facilitar a les empreses que estiguin desenvolupant projectes innovadors i que es troben en fases de pre-comercialització la possibilitat de testejar-al districte mitjançant proves pilot.



Comparteix
   


Etiquetes
Avantatges de l’Urban-Lab

Fomenta la innovació empresarial des del 22 @ Barcelona, ​​el districte de la innovació. Permet a les empreses que provin els seus projectes innovadors en un espai real perquè, si demostren el   seu valor, puguin posteriorment comercialitzar a gran escala a Barcelona o en altres ciutats del món. I permet aprendre i crear nous productes o serveis que puguin aportar millores als ciutadans de Barcelona.

Què és l'Urban Lab?

Sí és un espai de proves per aquells productes que tinguin una implicació directa en el funcionament de la ciutat o en els serveis que proporciona l'Ajuntament de Barcelona.

Sí és un espai de proves per acollir projectes que aportin beneficis per als ciutadans i que solucionin necessitats no resoltes.

Sí és un espai de proves per acollir aquells projectes que estiguin alineats amb els objectius, prioritats i línies d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona.

Projectes desenvolupats al districte del 22@Barcelona via “Urban Lab”

Pilot de lectura telemàtica de comptadors de gas, llum i aigua de més de 150 habitatges de 3 edificis de promoció del Patronat Municipal de l’Habitatge. Amb aquest sistema es permet testejar a la llarga la possibilitat d’obtenir les dades de consum de forma instantània i transmetre-les a una seu central, evitant així les estimacions en el consum i que siguin els propis veïns o operaris autoritzats els qui hagin de fer la lectura manualment.
 
SIIUR: Solució Integral d’Infraestructures Urbanes, consta d’un nou sistema d’enllumenat equipat amb tecnologia LED i sensors que processen la informació ambiental i detecten presència, temperatura, humitat, soroll i contaminació. També integra punts d'accés Wi-Fi, un punt d'informació al ciutadà, Serveis de fibra òptica a la llar i 2 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. 

Sensors a contenidors, Instal•lació de sensors de nivell d’emplenament de contenidors d'escombraries i en contenidors de recollida selectiva (vidre, paper i plàstic). L’objectiu és reportar dades de càrrega i descàrrega dels contenidors, que seran analitzades per tal de poder prendre mesures a llarg termini que puguin modificar les rutes de recollida dels camions d'escombraries que permeti estalviar recursos i millorar el servei.
Contaminació acústica, Instal•lació de microsensors de soroll a diversos fanals de la via pública per avaluar la seva viabilitat i fiabilitat en la detecció dels nivells de soroll ambiental urbà i poder realitzar un mapa sonor de la ciutat en temps quasi-real. 

Sensors d'ocupació a les places d'aparcament, Instal•lació de sensors que comuniquen l’estat d’ocupació de les places d’aparcament i permeten utilitzar aquesta informació per guiar als conductors a les places d'aparcament vacants de manera més eficient, mitjançant panells informatius al carrer o aplicacions mòbils. En total, s’han instal•lat 70 sensors en places d'aparcament de zona blava i en places de càrrega i descàrrega, així com un sistema de control de la seva ocupació. El pilot ha permès obtenir un producte més adaptat als requeriments tècnics i funcionals ja des de la fase de disseny, la qual cosa ha permès reduir el temps de desenvolupament.

Control de trànsit, Implantació de sensors de control de trànsit per controlar i gestionar el trànsit de forma automàtica, mitjançant les dades enviades via 3G pels 50 sensors instal•lats a diferents punts de la ciutat. L’objectiu del projecte és avaluar els avantatges potencials tant per a l'Administració com per als ciutadans. Actualment, les dades obtingudes amb els sensors es fan servir per calcular temps de recorregut i només les autoritats municipals hi tenen accés. En el futur, es planteja posar les dades a disposició dels ciutadans per diferents canals (panells variables, web, etc.). L’Administració aconsegueix una visió exacta de la situació del trànsit, que permet a les autoritats intervenir-hi en temps real. Per als ciutadans, és un servei que facilita la presa de decisions a l’hora d’escollir la ruta més ràpida o el mitjà de transport més adequat i que permet calcular el temps real d’un trajecte. 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
25 de febrer de 2014, 12.57 h

http://www.youtube.com/watch?v=gV8kXZxJIw0

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència. Hi ha persones de Hong Kong, New York, Mèxic, Bósnia, Dublin, Los Ángeles, Argentina... entre moltes altres ciutats i països del món. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de febrer de 2014, 08.19 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
25 de febrer de 2014, 07.47 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de febrer de 2014, 07.22 h

Té collons que una Ciutat que no fa res de res per controlar els sorolls de les motos i dels aire condicionats, es gasti els diners amb aquesta propaganda quasi maoista!!! Trias, de que vas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.